Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν-Ίντερ 5-0: Ιστορικό πάρτι στο Μόναχο - Πρώτη κούπα των Παριζιάνων

Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν-Ίντερ 5-0: Ιστορικό πάρτι στο Μόναχο - Πρώτη κούπα των Παριζιάνων

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η νέα «βασίλισσα» της Ευρώπης, καθώς πήρε το… στέμμα από την Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τη μεγάλη νίκη 5-0 επί της Ίντερ στον τελικό του Champions League στην «Allianz Arena» του Μονάχου.

Η κούπα με τα μεγάλα… αφτιά αποτέλεσε το διακαή πόθο των Παριζιάνων από τη στιγμή που Qatar Sports Investments ανέλαβε τον έλεγχο του συλλόγου το 2011. Αυτός ήταν και ο λόγος που τεράστια ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είχαν «μετακομίσει» στην «Πόλη του Φωτός». Ωστόσο, μέχρι πριν από λίγο καιρό, όλα αυτά έμοιαζαν όνειρο… απατηλό. Τουλάχιστον μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (31/05) όπου η Παρί Σεν Ζερμέν έγραψε ιστορία.

Το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή τη φυγή του… τελευταίου των «Μοϊκανών», του Κιλιάν Εμπαπέ, οι Γάλλοι πήραν μία τεράστια απόφαση. Να δημιουργήσουν μία ομάδα στηριζόμενη σε νέα και ταλαντούχα παιδιά, με στόχο το μέλλον. Με τη διαφορά πως τα αποτελέσματα ήρθαν αμέσως για τον Λουίς Ενρίκε και τους συνεργάτες του, αφού πλέον η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αντίθετα, η φετινή σεζόν ολοκληρώνεται με τον πιο άσχημο τρόπο για την Ίντερ του Σιμόνε Ιντσάγκι, αφού μετά την απώλεια της Serie A από τη Νάπολι, στις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά και την απουσία από τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, ήρθε ένα ακόμα άσχημο βράδυ, στον τελικό του Champions League κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Γάλλους ήταν ο Ντεζιρέ Ντουέ. Ο νεαρός άσος ήταν αυτός που μοίρασε την ασίστ για το γκολ του Χακίμι μόλις στο 12ο λεπτό και στην συνέχεια με δύο προσωπικά του τέρματα (20’ και 63’) έβαλε τις… βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου από την ομάδα του. Ακολούθησε το γκολ του Κβαρατσχέλια (73’) και το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 87’ με τον Σένι Μαγιούλου.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μόλις στο 12’ οι Παριζιάνοι συνδυάστηκαν εκπληκτικά, ο Ντουέ «σέρβιρε» στον Ασράφ Χακίμι, ο οποίος από πολύ κοντά έγραψε εύκολα το 1-0. Ο Μαροκινός βρέθηκε σε ρόλο καθαρού σέντερ φορ, ένα τρικ του Λουίς Ενρίκε που προφανώς διέλυσε την άμυνα των «νερατζούρι».

Στο 20’ σε μια φάση που ξεκίνησε από τον στόπερ Γουίλιαν Πάτσο, ο Ντεμπελέ πέρασε στον Ντουέ το σουτ του νεαρού εξωστρακίστηκε στο κορμί του Ντι Μάρκο και κατέληξε στα δίχτυα... 2-0! Μέσα στα πρώτα 25 λεπτά η Παρί είχαν 8 τελικές προσπάθειες, τις 5 στον στόχο, σε ένα ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ που μετέτρεψε σε κομπάρσο την αντίπαλό της.

Η Ίντερ άρχισε να ανεβαίνει κάπως μετά το 30’ και να εντείνει την πίεσή της για περίπου ένα δεκάλεπτο. Στο διάστημα αυτό έχασε και τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία της, με κόρνερ Τσαλχάνογλου και κεφαλιά Τουράμ, ελάχιστα άουτ.

Όμως οι Γάλλοι «επέστρεψαν» και απείλησαν να... τελειώσουν το ματς τόσο στην εκπνοή του ημιχρόνου με πρωταγωνιστή τον Κβαρατσκέλια, αλλά κυρίως στο 50’ όταν ο Γεωργιανός έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0.

Η Ίντερ προσπάθησε να πιέσει, όμως κάθε αντεπίθεση της Παρί ήταν «φωτιά». Σε μία από αυτές οι παίκτες της... έκρυψαν ξανά τη μπάλα, με τον Ντεμπελέ να «πατάει» στον Βιτίνια, τον Πορτογάλο να την περνάει στον Ντουέ και τον 20χρονο να γράφει τον επίλογο. Ο νέος σουπερ σταρ της Παρί και του γαλλικού ποδοσφαίρου, είναι ο αδιαφιλονίκητος MVP του τελικού με δύο γκολ, μία ασίστ. Ο νεαρός αντικαταστάθηκε για να πάρει το standing ovation, όμως η ομάδα του δεν σταμάτησε εκεί.

Νέα αντεπίθεση στο 73’, τετ-α-τετ ο Κβαρατσκέλια, πλασέ στα δίχτυα για το γκολ που δικαιούταν ο Γεωργιανός σούπερ σταρ. Το τελικό 5-0 που αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών, διαμόρφωσε ο 19χρονος Σενί Μαγιουλού, στο 87’ στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα!

Διαιτητής: Ίστβαν Κόβατς (Ρουμανία)

Κίτρινες: Χακίμι - Ζαλέβσκι, Τιράμ

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Πάτσο, Μέντες (78’ Ερναντές), Νέβες (84’ Ζαϊρ Εμερί), Βιτίνια, Ρουίθ (84’ Μαγιουλού), Ντουέ (67’ Μπαρκολά), Ντεμπελέ, Κβαρατσκέλια (84’ Ράμος).

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ζόμερ, Ντούμφρις, Τουράμ, Μαρτίνες, Ατσέρμπι, Τσαλχάνογλου (70’ Ασλάνι), Μκιταριάν (62’ Νταρμιάν), Μπαρέλα, Παβάρ (54’ Μπισέκ, 62’λ.τρ. Αουγκούστο), Ντιμάρκο (54’ Ζαλέβσκι), Μπαστόνι.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον τελικό ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον τελικό ΑΕΚ – Ολυμπιακός
«Στεγνό καθάρισμα» των διαιτητών στον Παναθηναϊκό: Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα (02/06)
«Στεγνό καθάρισμα» των διαιτητών στον Παναθηναϊκό: Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα (02/06)
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το Φ.Α. δεν αναφέρει το εμετικό σύνθημα για την κόρη του Γιαννακόπουλου
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το Φ.Α. δεν αναφέρει το εμετικό σύνθημα για την κόρη του Γιαννακόπουλου
ΟΦΗ: Κι επίσημα διευθυντής ποδοσφαίρου ο Νίκος Νταμπίζας
ΟΦΗ: Κι επίσημα διευθυντής ποδοσφαίρου ο Νίκος Νταμπίζας
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved