Ανασκόπηση 2021: Αφεντικό στο Champions League η Τσέλσι - Τρεις ομάδες το απόλυτο (videos+photos)

Ανασκόπηση 2021: Αφεντικό στο Champions League η Τσέλσι - Τρεις ομάδες το απόλυτο (videos+photos)

Ανασκόπηση 2021: Ο Τόμας Τούχελ, που έχασε στον τελικό του Champions League το 2020 από την Μπάγερν, πήγε στην Τσέλσι και σε μερικούς μήνες την οδήγησε στην κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου τους. Το απόλυτο στο δεύτερο μισό Λίβερπουλ, Μπάγερν, Άγιαξ.

Η ζωή έχει περίεργα παιχνίδια. Πολλές φορές κάνει κύκλους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μπορεί να ανταμείψει τους ικανούς κι όσους δουλεύουν. Αργά ή γρήγορα.

Το ίδιο φυσικά και το ποδόσφαιρο. Ο Τόμας Τούχελ έχει αποδείξει ότι είναι ένας ικανός προπονητής. Στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να κερδίσει το Champions League. Το μεγαλύτερο απωθημένο του πάμπλουτου συλλόγου. Ηττήθηκε 1-0 με γκολ του Κομάν στο 59’ στον τελικό του 2020 από την Μπάγερν, στο στάδιο της Λισσαβόνας. Ένα ματς που λόγο κορονοϊού έγινε στις 23 Αυγούστου. Μόλις έφευγε το καλοκαίρι δηλαδή και πριν αρχίσει η νέα σεζόν.

Ο Τούχελ αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα από το Παρίσι και ανηφόρισε λίγο πιο βόρεια. Στην Τσέλσι, διαδεχόμενος τον Φρανκ Λάμπαρντ. Το ημερολόγιο έγραφε 26 Ιανουαρίου όταν υπέγραψε για 1,5 χρόνο με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Δύσκολη αποστολή.  Και πως τα φέρνει, λοιπόν, το ποδόσφαιρο. Πάλι στην Πορτογαλία, αλλά αυτή τη φορά στο «Ντραγκάο» του Πόρτο, ο Τούχελ πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου με την αγγλική ομάδα.

Εννέα μήνες νωρίτερα έφευγε με σκυμμένο κεφάλι από τη Λισσαβόνα. Τέσσερις μήνες, αφού πήγε στο Λονδίνο, γύρισε στην Πορτογαλία για να βιώσει την άλλη όψη του νομίσματος. Κι αυτός και ο Τιάγκο Σίλβα που είχε μετακομίσει νωρίτερα από τον Γερμανό τεχνικό από το Παρίσι στην αγγλική πρωτεύουσα.

Στον τελικό που ήταν… ντέρμπι Αγγλίας, αφού αντίπαλος ήταν η σπουδαία Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γουαρδιόλα, πάλι ένα γκολ ήταν αρκετό. Το ματς έγινε στις 29 Μαϊου 2021. Με όλες τις τιμές και κατάμεστες εξέδρες. Προσωρινά τον κορονοϊό τον είχε αφήσει πίσω η Ευρώπη. Ο Χάβερτζ, λοιπόν, σημείωσε το 1-0 και η Τσέλσι ήταν το αφεντικό για δεύτερη φορά στη διοργάνωση, μετά τη σεζόν 2011-12 και την παρέα του Ντρογκμπά που το σήκωσε μέσα στη Γερμανία επί της Μπάγερν.

Η Τσέλσι στη δύση του 2020 πήρε την πρώτη θέση στον πέμπτο όμιλο και ακολούθησαν Σεβίλλη, Κράσνονταρ, Ρεν. Στους «16» ήταν δύσκολη η αποστολή κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε. Με δύο νίκες (2-0 εντός, 1-0 εκτός), όμως, η Τσέλσι έστειλε το πρώτο μήνυμα, τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι με δύο νίκες επί της Γκλάντμπαχ (2-0 εντός, 2-0 εκτός), έκλεινε κι αυτή ραντεβού για τα προημιτελικά.

Εκεί αντίπαλος ήταν η σκληροτράχηλη Πόρτο. Νίκη 2-0 εκτός, ήττα 1-0 εντός, αλλά πρόκριση, ενώ η Σίτι ήταν τρένο. Δύο νίκες (2-1 μέσα, 2-1 έξω) με τη Ντόρτμουντ και παρούσες και οι δύο στα ημιτελικά.

Η Τσέλσι βρήκε στον δρόμο της τη Ρεάλ και η Σίτι την Παρί. Οι Γάλλοι είχαν πάρει μία άτυπη ρεβάνς και πρόκριση στα προημιτελικά επί της Μπάγερν με δύο νίκες. Νίκησαν 3-2 στο Μόναχο, έχασαν 1-0 εντός, αλλά πέρασαν.

Ισοπαλία 1-1 στη Μαδρίτη, νίκη 2-0 στο Λονδίνο, λοιπόν και ραντεβού στον τελικό οι Λονδρέζοι. Η Σίτι μία από τα ίδια. Νίκη 2-1 στο Παρίσι, νέα νίκη 2-0 εντός και φουλ για το τρόπαιο. Αλλά η Τσέλσι στον τελικό ήταν ανώτερη και πανηγύρισε το δεύτερο τρόπαιό της.

Τρεις το απόλυτο

Στο δεύτερο μισό της σεζόν, εντός του 2021, στο Champions League φουριόζες ξεκίνησαν Λίβερπουλ και Μπάγερν, αλλά και ο Άγιαξ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε το 6 στα 6 με σπουδαίους αντιπάλους, όπως οι Ατλέτικο, Μαδρίτης, Μίλαν, Πόρτο. Οι «κόκκινοι» δείχνουν φυσικά ότι είναι και πάλι από τα φαβορί.

Το ίδιο και η Μπάγερν, που είχε στον όμιλο Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου. Οι Καταλανοί ασφαλώς και είναι η απογοήτευση, αφού έμειναν τρίτοι και συνεχίζουν στο Europa League.

Ο Άγιαξ, παράλληλα, δείχνει ικανός για πορεία ανάλογη της σεζόν 2018-19, όταν αποκλείστηκε από την Τότεναμ με μερικά δευτερόλεπτα από τον τελικό. Τερμάτισε πρώτος με έξι νίκες σε όμιλο τε τις Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Ντόρτμουντ, Μπεσίκτας.

Αναλυτικά οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν:

Πρώτος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν.

Δεύτερος όμιλος: Λίβερπουλ, Ατλέτικο.

Τρίτος όμιλος: Άγιαξ, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Τέταρτος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ.

 

Πέμπτος όμιλος: Μπάγερν, Μπενφίκα.

Έκτος όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ.

Έβδομος όμιλος: Λιλ, Σάλτσμπουργκ.

Όγδοος όμιλος: Γιουβέντους, Τσέλσι.

 

Η γκάφα και η κλήρωση των «16»

Η χρονιά έκλεισε στο Champions League με μία απίθανη γκάφα στην κλήρωση για τους «16» με αποτέλεσμα να επαναληφθεί. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αρχικά βγει λανθασμένα υποψήφια για να αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ. Το ζευγάρι συναντήθηκε στη φάση των ομίλων, οπότε δεν μπορούσε να κληρωθεί.

Αυτό επηρέασε το ζευγάρι της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπήκε στο «δοχείο» των νικητών των ομίλων, ενώ η Λίβερπουλ μπήκε επίσης κατά λάθος στο «δοχείο» για να αντιμετωπίσει πιθανώς την Ατλέτικο Μαδρίτης, παρόλο που έπαιξαν στον ίδιο όμιλο.

Η αρχική κλήρωση έφερε αντιμέτωπες την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του ΓΚριστιάνο Ρονάλντο και την Παρί ΣΖ του Λιονέλ Μέσι! Τη Λίβερπουλ με τη Σάλτσμπουργκ, η Τσέλσι θ’ αντιμετώπιζε τη Λιλ, η Μάντσεστερ Σίτι τη Βιγιαρεάλ, η Μπενφίκα την Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο Μαδρίτης τη Μπάγερν κι επίσης Ίντερ -Αγιαξ και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας-Γιουβέντους.

Έγινε νέα κλήρωση φυσικά και προέκυψαν σπουδαίες μάχες. Κυριαρχεί η κόντρα της Παρί του Μέσι με την Ρεάλ και η μάχη της Ίντερ με τη Λίβερπουλ. Αναλυτικά τα ζευγάρια στη φάση των «16» του Champions League:

Σάλτσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάντσεστερ Σίτι

Μπενφίκα-Άγιαξ

Τσέλσι-Λιλ

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Βιγιαρεάλ-Γιουβέντους

Ίντερ-Λίβερπουλ

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ PHOTO GALLERY ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved