Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: «Διπλό» από άλλο… πλανήτη (photos+videos)

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: «Διπλό» από άλλο… πλανήτη (photos+videos)

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι: Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την πρώτη τους εντός έδρας ήττα (1-0) τη φετινή σεζόν, από μία ομάδα που απέδειξε πως ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήρθε στην Ελλάδα και τον Πειραιά έχοντας ως στόχο τη τέταρτη νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές του Champions League, προκειμένου να… ξεμπερδέψει με την πρόκριση στην επόμενη φάση και το έκανε με τον πιο πειστικό τρόπο. Το «συγκρότημα» του Πεπ Γκουαρντιόλα κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, σκόραρε στο 36’ με τον Φόντεν, σε μία φάση που έχει ξεκινήσει από φάουλ των φιλοξενούμενων. Από την άλλη, οι Πειραιώτες είχαν ως στόχο να μην επιτρέψουν τις πολλές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ζοσέ Σα και να μείνουν μέχρι το τέλος στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και εν μέρει τα κατάφεραν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να παρουσιάσει την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, ελέω των πολλών απουσιών που είχε να αντιμετωπίσει. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κυρίως αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι τους, αφήνοντας πολλούς χώρους στους «Πολίτες» να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι Βρετανοί κυριάρχησαν απόλυτα, πιέζοντας ασφυκτικά το «συγκρότημα» του Πειραιά και μη δίνοντάς του την δυνατότητα να κάνει… σκέψεις για να απειλήσει την εστία του Έντερσον.

Χαρακτηριστικό της εικόνας που είχε η αναμέτρηση ήταν πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή της Σίτι στο 88ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μάσα, η Μάντσεστερ «κλείδωσε» την παρουσία της στους «16» του Champions League, αφήνοντας τους Πειραιώτες στου τρεις βαθμούς και ουσιαστικά να περιμένουν την «μάχη» της Μαρσέιγ με την Πόρτο, προκειμένου να δουν αν έχουν ελπίδες για την δεύτερη θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ή θα στρέψουν την προσοχή τους στην 3η θέση για τα νοκ άουτ του Europa League.

Καταιγιστική υπεροχή

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, ούτως ώστε να κάνουν ακόμα πιο… εύκολο το έργο τους. Απέναντί τους βρήκαν έναν Ολυμπιακό με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς και από την αρχή επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Το «συγκρότημα» του Πεπ Γκουαρντιόλα άσκησε τρομερή πίεση στους γηπεδούχους, ακόμα και μπροστά από την εστία του Ζοσέ Σα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όχι μόνο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων» αλλά και στην αμυντική λειτουργία.

Οι πρώτες απειλές από την Σίτι βρήκαν σε ετοιμότητα τον Ζοσέ Σα στα σουτ των Στόουνς (3’) και Φόντεν (8’), ενώ στο 14’ το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς ωστόσο να «γράψουν» κάποια τελική, μέχρι το 27’ όταν ο Φόντεν εκτέλεσε το φάουλ αλλά ο Μπα έδιωξε, ενώ στο 31’ ο Σα σταμάτησε το πλασέ του Ζεσούς.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε σιγά σιγά να βγει από την άμυνά του και να προσπαθήσει να πατήσει στο… μισό των «Πολιτών» και στο 36’ έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Ντρέγκερ προσπάθησε να βγει στην επίθεση από τα δεξιά, ο Γκουντογκάν τον σταμάτησε με αγκωνιά, ο διαιτητής δεν υπέδειξε την παράβαση και στην εξέλιξη της φάσης, ο Στέρλινγκ βρήκε με τακουνάκι τον Φόντεν στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισαν να πιέζουν για να πετύχουν κι άλλο τέρμα, αλλά στο 40’ ο Σα μπλόκαρε το φάουλ του Φόντεν και στο 44’ απέκρουσε την απειλή από τον Στέρλινγκ. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο αρχηγός της Σίτι δοκίμασε και πάλι τα αντανακλαστικά του Πορτογάλου τερματοφύλακα με την εκτέλεση φάουλ από καλή θέση και για μία ακόμα φορά, ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ίδια εικόνα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο. Ήτοι με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει την υπεροχή και να απειλεί την εστία του Ολυμπιακού. Στο 50’ ο Γκουντογκάν δεν κατάφερε να βρει στόχο με σουτ από το ύψος της περιοχής. Οι Βρετανοί συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα των γηπεδούχων, κάτι που ανάγκασε τον Σισέ να βγει από την άμυνά του και να αναζητήσει τους διαδρόμους προς την μεσαία γραμμή, αλλά υπέπεσε σε κάποια λάθη που έφερναν τους φιλοξενούμενους και πάλι σε θέση επίθεσης.

Στο 63’ ο Ζεσούς βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σεμέδο, διαμαρτυρόμενος για πέναλτι, ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάτι, ενώ στο 66’ σε φάση διαρκείας, ο Σίλβα προσπάθησε να νικήσει τον Σα με τακουνάκι, αλλά ο Πορτογάλος αντέδρασε και πάλι σωστά. Το παιχνίδι είχε πάρει μία… μονότονη «μορφή» με την Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται στην επίθεση και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βγει στην επίθεση.

Στο 71’ ο Φόντεν από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα άουτ, σ’ ένα σημείο που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν δειλά δειλά να βγουν στην επίθεση, κάτι στο οποίο βοήθησε και η είσοδος των Βρουσάι και Σουντανί. Μάλιστα, στο 88’ ο Φορτούνης έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σισέ δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το τελευταίο σφύριγμα του Μάσα βρήκε τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι να πανηγυρίζουν για την εξασφάλιση της πρόκρισης στην επόμενη φάση και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να καλούνται να κοιτάξουν τα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Μαρσέιγ με την Πόρτο στην Μασσαλία για την 4η αγωνιστική. Το αποτέλεσμα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ελπίδες για την 2η θέση ή θα στραφούν στην «μάχη» για τα νοκ άουτ του Europa League.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ (66’ Βρουσάι), Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, Πέπε (71’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (78’ Σουντανί), Φορτούνης.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαντιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Μεντί (78’ Ζιντσένκο), Ντίας, Στόουνς, Ρόντρι (76’ Φερναντίνιο), Γκιντογκάν (86’ Ντόιλ), Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (76’ Μαχρέζ), Ζεσούς (78’ Αγουέρο).



Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved