Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα: Διπλό… απ’ τα παλιά για τους Καταλανούς! (Videos & Photos)

Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα: Διπλό… απ’ τα παλιά για τους Καταλανούς! (Videos & Photos)

Με την Μπαρτσελόνα κατά διαστήματα να είναι πιεστική και να έχει τα ηνία του ματς μέσα στο Τορίνο, ήρθε η νίκη της ομάδας του Κούμαν στην έδρα της Γιουβέντους με σκορ 2-0. Ντεμπελέ και Μέσι με πέναλτι οι σκόρερ!

Το ντέρμπι της βραδιάς στο Champions League, μόνο τέτοιο δεν αποδείχθηκε. Η Μπαρτσελόνα απ’ το 14ο λεπτό της αναμέτρησης στην έδρα της Γιουβέντους μπήκε μπροστά στο σκορ και… δεν κοίταξε ποτέ πίσω της. Οι Καταλανοί κατά διαστήματα θύμισαν την παλιά πιεστική Μπάρτσα και με αυτό τον τρόπο έφυγαν με ένα σπουδαίο διπλό απ’ το «σπίτι» των «μπιανκονέρι» που συνεχίζουν να προβληματίζουν. Ειδικά στην άμυνα είχαν θέματα, με τις απουσίες των Κιελίνι και Ντε Λιχτ να είναι εμφανείς, όπως και αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην επίθεση φυσικά!

Με το που άρχισε το ματς, η Μπαρτσελόνα… έδειξε τα δόντια της. Οι Καταλανοί μέσα στο πρώτο δίλεπτο, είχαν τρεις ευκαιρίες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται κι ένα δοκάρι! Ο Μέσι είχε σουτ που σταμάτησε στο τάκλιν του Μπονούτσι. Λίγο μετά ο Πιάνιτς σούταρε με τον Σέζνι να διώχνει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Βόσνιος βρήκε τον Γκριεζμάν που από κοντά σούταρε στο δοκάρι!

 
Η συνέχεια δεν ήταν πολύ διαφορετικά, με τη Μπαρτσελόνα να παίρνει το προβάδισμα στο 14’. Ο Μέσι άλλαξε εξαιρετικά το παιχνίδι στη δεξιά πλευρά. Εκεί ο Ντεμπελέ ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του, σούταρε λίγο έξω απ’ την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Κιέζα και να παίρνει περίεργη τροχιά καταλήγοντας στα δίχτυα των «μπιανκονέρι»!
 
Από εκεί και πέρα η Μπαρτσελόνα άφησε χώρο στη Γιουβέντους, που όμως έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει. Δοκίμαζε να πιέσει κυρίως στον άξονα τους Ντε Γιονγκ και Πιάνιτς, όμως οι «μπλαουγκράνα» ξέφευγαν σχετικά εύκολα απ’ αυτή την πίεση και έβρισκαν χώρους να απειλήσουν. Έτσι στο 35’ είχαν μεγάλη ευκαιρία με Ντεμπελέ αρχικά και Γκριεζμάν για το 0-2, που όμως δεν έγινε λόγω της εξαιρετικής αντίδρασης του Σέζνι. Έτσι το ματς πήγε στην ανάπαυλα με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται δικαιότατα με 1-0.
 
Με το που άρχισε το δεύτερο μέρος ο Πίρλο άλλαξε τη διάταξε από 4-4-2 ουσιαστικά, σε 3-4-1-2. Φάνηκε αμέσως πως η Γιουβέντους πατά καλύτερα κι άρχισε να απειλεί, έστω χωρίς τη μεγάλη φάση. Ο Μοράτα στο 55’ σκόραρε μετά από ασίστ του Κουαρδάδο! Όμως μετά από εξέταση του VAR το τέρμα δε μέτρησε, καθώς ο Ισπανός στράικερ ήταν οφσάιντ. Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο γκολ του Μοράτα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μια και είχαν προηγηθεί δύο στο πρώτο μέρος, απλά εκείνες οι φάσεις ήταν πιο ξεκάθαρες και υποδείχθηκαν αμέσως.
 

Η προσπάθεια της Γιουβέντους συνεχιζόταν χωρίς αποτέλεσμα και ουσιαστικά… έσβησε στο 85’. Ο Ντεμιράλ σταμάτησε αντικανονικά τον Πιάνιτς, είδε τη δεύτερη κίτρινη κι άφησε την ομάδα του Πίρλο με παίκτη λιγότερο. Κάπου εκεί όλα έγινε πολύ δύσκολα.

Για να έρθει στο 90+1’ ο Μέσι να «καθαρίσει» την μπουγάδα απ’ το σημείο του πέναλτι. Ο Μπερναντέρσκι ανέτρεψε τον Φατί και υποδείχθηκε η παράβαση, με τον Αργεντινό να μην κάνει λάθος για το 0-2 και το εντυπωσιακό δίχως άλλο πέρασμα της Μπαρτσελόνα απ’ το Τορίνο, σε ένα αποτέλεσμα που της δίνει το τεράστιο προβάδισμα για την πρωτιά του ομίλου.

 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Ντεμιράλ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Μπεντανκούρ (83’ Αρτούρ), Ραμπιό (83’ Μπερναντέσκι), Κουαρδάδο, Κουλουσέφσκι, Κιέζα, Ντιμπάλα, Μοράτα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο, Λενγκλέ, Αραούχο (46’ Μπουσκέτς), Σέρχι Ρομπέρτο, Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Πιάνιτς, Πέντρι (90’ Μπραϊθγουάιτ), Ντεμπελέ (66’ Φατί), Γκριεζμάν (89’ Φίρπο), Μέσι.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις απ' το μεγάλο ματς στο Τορίνο: 



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved