Ολυμπιακός-Ομόνοια: Η βραδιά που ο Μαυρίας εξέθεσε τον Χολέμπας (video+photos)

Ολυμπιακός-Ομόνοια: Η βραδιά που ο Μαυρίας εξέθεσε τον Χολέμπας (video+photos)

Ολυμπιακός-Ομόνοια: Ο Μαυρίας θα συναντήσει τον Χολέμπας οκτώ χρόνια μετά την εκπληκτική του παράσταση στο ΟΑΚΑ σε ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Χάρης Μαυρίας βρίσκεται στην Ομόνοια από τον Γενάρη του 2019. Το συμβόλαιό του έχει ισχύ έως το 2021 κι έχει καθιερωθεί στην ομάδα της Κύπρου ως δεξί μπακ. 

Τον 1,5 χρόνο που είναι στην Ομόνοια μετράει 44 παιχνίδια, 3 γκολ και μία ασίστ. Πριν πάει στην Κύπρο περιπλανήθηκε στις Χιμπέρνιαν, Καρλσρούη, Φορτούνα Ντίσελντορφ, Ριέκα. Ο 26χρονος πλέον ποδοσφαιριστής είχε πουληθεί τρία εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2013 από τον Παναθηναϊκό στη Σάντερλαντ. Στην αγγλική ομάδα δεν έπιασε και μέτρησε μόλις επτά συμμετοχές με ένα γκολ. Δόθηκε δανεικός από τους Άγγλους στο «τριφύλλι» τον Γενάρη του 2015, ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν, αποχώρησε. 

Ο Μαυρίας έχει δεθεί, λοιπόν, με ένα άλλο «τριφύλλι» αυτό της Κύπρου. Επιστρέφει στην Αθήνα και είναι πιθανό σήμερα να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό. Στην Ευρώπη ήταν βασικός στην πρόκριση επί της Αραράτ, έπαιξε αλλαγή με τη Λέγκια Βαρσοβίας και δεν αγωνίστηκε στη σπουδαία πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα. Στο πρωτάθλημα, πάντως, έχει παίξει και στα τέσσερα παιχνίδια και στα τρία ήταν βασικός και μάλιστα τα ολοκλήρωσε. 

Το πιο πιθανό είναι να μην ξεκινήσει. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν στην Κύπρο. Αν παίξει, όμως, θα συναντήσει στη πλευρά του τον Χοσέ Χολέμπας. Έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος του θυμίζει την καλύτερη εμφάνιση στην καριέρα του. Ήταν σχεδόν οκτώ χρόνια πριν, στις 9/12/12, όταν ο Μαυρίας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο, αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο 18χρονος τότε Μαυρίας έκανε απίθανα πράγματα. Αγωνιζόταν, όμως, δεξί χαφ και είχε πίσω του τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. 

Ο Χολέμπας ήταν αριστερός μπακ και παρά το γεγονός ότι ήταν πιο μεγάλος κι έμπειρος, εκτέθηκε από τον Μαυρία. Ο τελευταίος δεν πρόκειται να ξεχάσει εκείνη την εμφάνιση. Καταρχάς, είχε γκολ κι ασίστ. Με τρομερή σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ και με γύρισμα από δεξιά έστρωσε στον Τοτσέ για το 2-2 που ήταν το τελικό σκορ του ντέρμπι των «αιωνίων».

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά. Σε κάθε επέλασή του έκανε δύσκολη τη ζωή του Χολέμπας. Ο οποίος μόνο μία φορά λειτούργησε σωστά και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από το 3-2. Πίεσε τον παίκτη του Παναθηναϊκού όσο χρειαζόταν. Ο Μαυρίας δεν εκτέλεσε άμεσα και έχασε την ισορροπία του. Εκείνη η εμφάνισή του, για όσους είδαν το παιχνίδι, είναι αξέχαστη. Και σίγουρα έπαιξε ρόλο (μικρό ή μεγάλο οι Άγγλοι το γνωρίζουν) για να βγάλει το καλοκαίρι του 2013 τρία εκατ. ευρώ η Σάντερλαντ από το ταμείο της και να τον αποκτήσει.

Να σημειωθεί ότι στο ματς του δεύτερου γύρου εκείνη τη σεζόν (1-1 με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με τον Φιγκερόα και τον Μήτρογλου να ισοφαρίζει στο 86') ο Μαυρίας δεν ήταν στην αποστολή των «πρασίνων», λόγω τραυματισμού. Απόψε στο φαληρικό γήπεδο Μαυρίας και Χολέμπας θα είναι ξανά αντίπαλοι. Το ερώτημα είναι αν θα συναντηθούν στον αγωνιστικό χώρο και ποιος θα χαμογελάσει στο τέλος του ματς ή καλύτερα στο τέλος των δύο αναμετρήσεων... 

         

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 2



ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved