ΠΑΟΚ: Δέκα πέναλτι κατά, σε μία πενταετία στα προκριματικά! (photos)

ΠΑΟΚ: Δέκα πέναλτι κατά, σε μία πενταετία στα προκριματικά! (photos)

Ο ΠΑΟΚ έχει δει από το 2016 κι έπειτα τους αντιπάλους του να εκτελούν δέκα πέναλτι σε προκριματική φάση στην Ευρώπη.

Μία από τις πιο κομβικές στιγμές του αγώνα στο Κράσνονταρ ήταν αναμφίβολα το πέναλτι του Γιαννούλη στον Καμπελά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ από το 33’ με γκολ του Πέλκα, ενώ ο ίδιος μόλις στο 7’ είχε χάσει πέναλτι. Οι Ρώσοι ήταν ζαλισμένοι, ο Γιαννούλης έπεσε απρόσεκτα, ο Καμπελά έπεσε έξυπνα κι ο Κλάεσον δεν έχασε την ευκαιρία για το 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν στα σκοινιά και ξεγλίστρησαν.

Ο «Δικέφαλος» είδε, λοιπόν, ξανά τους αντιπάλους του στην άσπρη βούλα. Κι αυτή δεν ήταν η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά. Από το 2016 όταν ο ΠΑΟΚ παλεύει να μπει σε ομίλους είτε Τσάμπιονς Λιγκ είτε Γιουρόπα Λιγκ, έχει δει τις αντίπαλες ομάδες, σε προκριματικά φάση, να εκτελούν εις βάρος του 10 πέναλτι! Τα οκτώ έγιναν γκολ, τα δύο όχι. Πέναλτι που πλήγωσαν τον ΠΑΟΚ και του στέρησαν προκρίσεις. Πολλές φορές ανόητα. Όπως αυτό με τον Άγιαξ τον Αύγουστο του 2016 στη Τούμπα, ή τη Μπενφίκα το 2018 επίσης στη Τούμπα. Όπως το χθεσινό…

Ας δούμε αναλυτικά τα πέναλτι που έχει εις βάρος του ο ΠΑΟΚ την τελευταία πενταετία σε προκριματικό γύρο ή play offs, αφού πρώτα επισημάνουμε ότι οι Θεσσαλονικείς στα ίδια ματς πήραν 4 πέναλτι κι ευστόχησαν στα 2…

3/8/16: Ο ΠΑΟΚ προηγείται 1-0 (1-1 το πρώτο ματς) και στο 45’+1’ ο Λέοβατς κάνει χαζό πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Κλάασεν για το 1-1 και στο τέλος ο ίδιος έκανε το 1-2.

17/8/17: Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Έστερσουντ και στο 21’ οι Σουηδοί κερδίζουν ένα ακόμα ανόητο πέναλτι, έπειτα από λάθος συνεννόηση στην άμυνα. Ο Νούρι έκανε το 0-1, το τελικό σκορ ήταν 3-1, το οποίο διαμορφώθηκε με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 88’, ωστόσο, εκείνο το γκολ στον επαναληπτικό ήταν καθοριστικό…

8/8/18: Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τρομερή ανατροπή με τη Σπαρτάκ Μόσχας. Το 0-2, το γύρισε σε 3-2, αφού πρώτα μείωσε σε 1-2 με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 29’. Η Σπαρτάκ πήρε ένα αυστηρό πέναλτι στο 71’, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε την εκτέλεση του Πρόμες και κράτησε τη νίκη.

21/8/18: Ο ΠΑΟΚ αντέχει στην πίεση της Μπενφίκα στη Λισσαβόνα. Στο 45’, όμως, είδε να καταλογίζεται ένα υπερβολικό πέναλτι και ο Πίτσι ευστόχησε για το 1-0 σε κομβικό σημείο στο ματς. Τελικό σκορ 1-1.

29/8/18: Στη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ προηγείται 1-0, δέχεται την ισοφάριση στο 20’ και στο 26’ ένα τραγικό λάθος του Πασχαλάκη φέρνει πέναλτι και το 1-2 από τον Πίτσι. Ο ίδιος παίκτης με πέναλτι στο 49’ (λάθος του Βαρέλα κι εδώ) έκανε το 1-4…

13/8/19: Το πρώτο ματς του τρίτου προκριματικού γύρου έληξε 2-2 στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στην Ολλανδία στο 23’ με τον Μπίσεσβαρ, έδειξε ότι μπορεί, όμως, είδε τον να σφυρίζεται πέναλτι στο 32’. Ο Πασχαλάκης είπε όχι στον Τάντιτς, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και σε δεύτερο πέναλτι στο 43’. Ο Άγιαξ πήγε στο ημίχρονο με το 1-1, προηγήθηκε 2-1 και στο 85’ κέρδισε τρίτο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τάντιτς. Τελικό σκορ 3-2.

25/8/20: Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να πάρει πέναλτι. Σκορ 3-1 και στο 41’ ο Άκπομ είχε την ευκαιρία για το 4-1, ωστόσο, ο Ντεστάνογλου του είπε όχι.

Και φτάσαμε στο χθεσινό βράδυ. Ένα πέναλτι ο ΠΑΟΚ, το έχασε, ένα η Κράσνονταρ, το έβαλε… Να τονίσουμε ότι ακόμα και το καλοκαίρι του 2013 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πάλι ο ΠΑΟΚ είδε τη Μέταλιστ να προηγείται στην Τούμπα με πέναλτι του Ντέβιτς (έκανε το 0-1, τελικό 0-2). Στη συνέχεια, βέβαια, οι Ουκρανοί τιμωρήθηκαν από την ΟΥΕΦΑ και ήρθε η Σάλκε με έναν δραματικό αποκλεισμό για τους Θεσσαλονικείς, λίγο πριν τα αστέρια.



Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved