Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ: Οι αριθμοί του αγώνα

Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ: Οι αριθμοί του αγώνα

Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ: Ενδιαφέροντα στατιστικά λίγες ώρες πριν τη «μάχη» του «δικεφάλου του Βορρά» στη Ρωσία για μια θέση στους ομίλους του Champions League.

Όπως συνηθίζει ο ΠΑΟΚ, δημοσίευσε μια σειρά από ενδιαφέρονται στατιστικά ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης με την Κράσνονταρ. Οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν για 5η φορά στη Ρωσία με μοναδική πρόκριση αυτή απέναντι στη Σπαρτά Μόσχας στα προκριματικά του Champions League. Τη σεζόν 2015-2016 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε ξανά την Κράσνονταρ κι από εκείνη την ομάδα δεν έχουν μείνει παρά ελάχιστοι ποδοσφαιριστές που να αγωνίζονται ακόμα και στις δυο ομάδες..

Αναλυτικά οι αριθμοί του Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στην Κράσνονταρ για τα Play Offs του UEFA Champions League στο Krasnodar Stadium. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα σε ρωσικές ομάδες, πριν την σέντρα της αναμέτρησης.

Αυτή είναι η 5η φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος ο ΠΑΟΚ με ομάδα από την Ρωσία. Μέχρι τώρα έχει αντιμετωπίσει τέσσερις διαφορετικούς συλλόγους για το κύπελλο UEFA, αλλά και για τα προκριματικά του Champions League.

Η μοναδική φορά που έχει προκριθεί είναι για το Champions League, την σεζόν 2018-19 με αντίπαλο την Σπάρτακ Μόσχας για τον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, σε μια αντιστροφή της φετινής σεζόν, αφού τότε αντιμετώπισε στον επόμενο γύρο την Μπενφίκα και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Champions League.

Η πρώτη φορά που βρέθηκε απέναντι σε ομάδα από την Ρωσία ήταν την σεζόν 2011-12 σε αναμέτρηση για το Europa League στην φάση των «32», όπου αποκλείστηκε μετά από την ήττα με 1-0 στην Τούμπα και την ισοπαλία 1-1 (80′ Ιγκνάσεβιτς – 67′ Μουσλίμοβιτς).

Την επόμενη σεζόν αντιμετώπισε την Ρουμπίν Καζάν για την φάση των ομίλων του Europa League με τα δύο παιχνίδια να τελειώνουν ισόπαλα. Αρχικά με 2-2 (52′ Νέλσον Βαλντές, 66′ Ντιαντιούν – 22′ Αθανασιάδης, 80′ Φωτάκης) στην Ρωσία και με 1-1 (15′ Βιεϊρίνια – 48′ Νέλσον Βαλντές) στην Τούμπα.

Το 2015-16 μπροστά στον ΠΑΟΚ βρέθηκε η σημερινή του αντίπαλος, η Κράσνονταρ. Την ισοπαλία με 0-0 στην Τούμπα ακολούθησε η ήττα με 2-1 (Άρι, Ζοαοζίνιο – 90′ Μακ) στην Ρωσία.

Η τελευταία φορά που βρήκε ομάδα από την Ρωσία απέναντι του ήταν την σεζόν 2018-19 με την Σπάρτακ Μόσχας για τα προκριματικά του Champions League και η νίκη με 3-2 (29′ Πρίγιοβιτς, 37′ Λημνιός, 44′ Πέλκας – 7′ Ποπόφ, 17′ Πρόμες) έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση και το 0-0 στην Ρωσία την σφράγισε.

Αυτή είναι η έβδομη φορά που ο Δικέφαλος αγωνίζεται στα προκριματικά του Champions League και αναζητά την πρόκριση του στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η πρώτη ήταν το 2004-05 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η δεύτερη με τον Άγιαξ το 2010-11, η τρίτη το 2013-14 στον τρίτο προκριματικό με την Μέταλιστ και στη συνέχεια με την Σάλκε, ενώ το 2016-17 αντιμετώπισε πάλι τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Το 2018-19 ξεκίνησε με αντίπαλο την Βασιλεία, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες, στη συνέχεια άφησε εκτός την Σπάρτακ Μόσχας, ενώ αποκλείστηκε από την Μπενφίκα. Το 2019-20 αντιμετώπισε για τρίτη φορά τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Αυτή τη σεζόν ξεκίνησε με την μονή αναμέτρηση κόντρα στην Μπεσίκτας και η νίκη με 3-1 χάρη στα δύο γκολ του Τζόλη και ένα του Πέλκα . Η πρόκριση αυτή έφερε τον Δικέφαλο στο επόμενο βήμα, με την Μπενφίκα για τον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου η νίκη με 2-1 (63′ Γιαννούλης , 75′ Α.Ζίβκοβιτς – 90′ Ράφα Σίλβα) έφερε τον ΠΑΟΚ στα Play Offs του Champions League.

Συνολικά μετρά πλέον 20 αναμετρήσεις με απολογισμό πέντε νίκες, επτά ισοπαλίες και όκτω ήττες. Μάλιστα οι πέντε από τις επτά ισοπαλίες είναι μακριά από την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 30 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια, με τον Πρίγιοβιτς να έχει τέσσερα και τους Χρήστο Τζόλη, Δημήτρη Πέλκα, Βλάνταν Ίβιτς, Στέφανο Αθανασιάδη και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να έχουν από δύο. Στην λίστα των σκόρερ υπάρχουν ακόμη οι Νέτσιντ, Στοχ, Κατσουράνης, Γιασουμής, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Τζάλμα, Λημνιός, Κάνιας, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Άκπομ, Λέο Μάτος, Ζίβκοβιτς.



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved