Εμφατικά στον τελικό η Παρί Σεν Ζερμέν, «σκόρπισε» τη Λειψία! (videos)

Εμφατικά στον τελικό η Παρί Σεν Ζερμέν, «σκόρπισε» τη Λειψία! (videos)

Μαρκίνιος, Ντι Μαρία και Μπερνάτ, «υπέγραψαν» τον θρίαμβο της Παρί στον ημιτελικό με την Λειψία και έστειλαν τους Γάλλους στο μεγάλο ραντεβού για την κατάκτηση του Champions League!

Ούτε για… πλάκα δεν άφησε τη Λειψία να το πιστέψει. Από νωρίς η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε στη θέση του οδηγού στον ημιτελικό της Λισαβόνας και δεν άφησε τους Γερμανούς να δουν τίποτα άλλο παρά μόνο… τη σκόνη της! Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν αποφασισμένη, πεισμωμένη, παθιασμένη για να μη φανεί ασυνεπής και με αυτό το ραντεβού. Απ’ τη στιγμή που το… μάτι γυάλιζε, το 3-0 είναι μια απλή καταγραφή της δεδομένης ποιοτικής ανωτερότητας των Γάλλων κόντρα σε μια Λειψία που έτσι κι αλλιώς έκανε υπέρβαση φτάνοντας στους «4» της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης!

Το «τελείωσε» γρήγορα!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με διάθεση και απ’ τις δύο πλευρές. Η Λειψία είχε μια καλή στιγμή στο 3’ με τον Ενκουνκού, που όμως μάλλον της έδωσε λάθος εντύπωση για το ματς… Οι Γάλλοι ήταν σοβαροί και γρήγορα απέφυγαν τις όποιες παγίδες τους έβαζε η Λειψία με την πίεση ψηλά που δοκίμασε να κάνει. Μόλις στο 6’ ο Νεϊμάρ είχε δοκάρι στέλνοντας το πρώτο… μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει. Στο 13’ ήρθε το γκολ που ουσιαστικά απλοποίησε τα πάντα. Ο Νεϊμάρ κέρδισε φάουλ, ο Ντι Μαρία το εκτέλεσε άψογα και ο Μαρκίνιος πετάχτηκε πρώτος στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα!

Η Παρί Σεν Ζερμέν συνέχισε με την ίδια ορμή και ενθουσιασμό πλέον λόγω του γκολ που σημείωσε. Τέσσερα λεπτά μετά το τέρμα του Μαρκίνιος, ο Εμπαπέ έχασε τεράστια ευκαιρία αστοχώντας σε τετ α τετ! Για την ακρίβεια ο τερματοφύλακας της Λειψίας έδιωξε σε κόρνερ. Στα μέσα του πρώτου μέρους οι Γερμανοί απείλησαν με σουτ του Πόουλσεν να φεύγει λίγο άουτ. Η ομάδα του Νάγκελσμαν είχε περισσότερες τελικές, όμως το ματς ήταν ξεκάθαρο πως το ελέγχει η Παρί!

Μάλιστα στο 35’ ο Νεϊμάρ πήγε να βάλει απίστευτο γκολ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή θέση, όμως η έμπνευσή του σταμάτησε στο δοκάρι για δεύτερη φορά στο ματς! Ο νόμος του ποδοσφαίρου, πάντως, δεν… μίλησε. Στο 42’ μετά από τραγικό λάθος του Γκουλάστσι σε διώξιμο, ο Παρέδες βρήκε τον Νεϊμάρ, αυτός με τακουνάκι τον Ντι Μαρία και ο Αργεντινός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με την Παρί να έχει… κάνει τη δουλειά ουσιαστικά, καθώς με ένα γκολ στην αρχή και ένα στο τέλος του ημιχρόνου είχε το ξεκάθαρο προβάδισμα και την δεδομένη ανωτερότητα.

Μάταιος ο κόπος της Λειψίας

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τη Λειψία. Οι Σικ και Φόσμπεργκ πήραν τη θέση των Όλμο και Ενκουνκού, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα των Γερμανών. Αλλά ήταν αργά… Όσο κι αν προσπάθησε η Λειψία να πιέσει, η Παρί άφησε χώρο ελέγχοντας το παιχνίδι παράλληλα.

Μόλις στο 56’ μάλιστα, πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, οι Γάλλοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πανηγυρική τους πρόκριση στον τελικό του Champions League! Σέντρα του Ντι Μαρία, κεφαλιά του Μπερνάτ και 3-0 μετά κι από εξέταση VAR.

Ουσιαστικά κάπου εκεί το ματς έγινε διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Παρί απλά ήλεγχε την αναμέτρηση για να μην δώσει δικαιώματα στη Λειψία, αν και οι Γερμανοί φαινόταν πως έχουν απογοητευτεί. Η τριπλέτα Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία όποτε ήθελαν δημιουργούσαν κινδύνους και γι’ αυτό οι Γάλλοι έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ. Ένα σουτ του Ανχελίνο ήταν το μόνο που είχε να αντιπαρατάξει η Λειψία.

Και πέρασε και ισοφάρισε ρεκόρ!

Το τέλος της αναμέτρησης, έφερε την άνετη και ιστορική πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν στον μεγάλο τελικό του Champions League. Οι Γάλλοι πλέον περιμένουν να μάθουν αν θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερν ή την Λιόν, καθώς ο στόχος είναι το τρόπαιο! Παράλληλα, η ομάδα του Τούχελ έγραψε ιστορία, καθώς σκοράροντας στον ημιτελικό έφτασαν τα 34 συνεχόμενα ματς που πετυχαίνουν τουλάχιστον ένα γκολ στη διοργάνωση. Ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης απ’ το 2011. Πλέον, στον τελικό ψάχνουν να… σπάσουν το ρεκόρ, αλλά κυρίως την κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου!

Λειψία (Τζούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάστσι, Μουκέλε, Ουπαμεκάνο, Κλόστερμαν (83’ Όρμπαν), Λάιμερ (62’ Χάλστενμπεργκ), Καμπλ (64’ Άνταμς), Σάμπινζερ, Ανχελίνο, Ενκουνκού (46’ Φόρσμπεργκ), Όλμο (46’ Σικ), Πόουλσεν.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Ρίκο, Κέχρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Παρέδες (83’ Ντράξλερ), Ερέρα (83’ Βεράτι), Ντι Μαρία (87’ Σαράμπια), Νεϊμάρ, Εμπαπέ (86’ Τσούπο Μοτίνγκ).

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι διέλυσε τη Λειψία η Παρί (video)

Έτσι διέλυσε τη Λειψία η Παρί (video)

Προκριματικά Champions League: Σαρωτική η Σέλτικ, βασικός ο Μπάρκας

Προκριματικά Champions League: Σαρωτική η Σέλτικ, βασικός ο Μπάρκας

Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved