Αταλάντα-Παρί Σεν Ζερμέν: «Μαγικός» Νεϊμάρ ακόμα και χωρίς γκολ (videos+photos)

Αταλάντα-Παρί Σεν Ζερμέν: «Μαγικός» Νεϊμάρ ακόμα και χωρίς γκολ (videos+photos)

Μπορεί να… έσπασε τα νεύρα όσων περίμεναν ότι θα σκοράρει, αλλά ο Νεϊμάρ ήταν απολαυστικός στην ανατροπή της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Αταλάντα που έστειλε τους Γάλλους στους «4» του Champions League.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε γενέθλια το βράδυ της Τετάρτης (12/08), συμπληρώνοντας 50 χρόνια ζωής. Αν περίμενε το… χρυσό δώρο από κάποιον, κόντρα στην Αταλάντα στον προημιτελικό του Champions League, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ είναι το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο και με βάση τις συνθήκες που υπήρχαν πριν από το ματς με τους «Μπεργκαμάσκι», ήταν και ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής από όλους όσοι βρέθηκαν στην αρχή της αναμέτρησης στο γήπεδο.

Με δεδομένο ότι ο Εμπαπέ ήρθε από τον πάγκο, και σύμφωνα με κάποιους ακόμα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Νεϊμάρ, ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που έπρεπε – επιτέλους – να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά! Ο ίδιος εμφανίστηκε, πάντως, πολύ… cool στο «Ντα Λουζ», φορώντας γυαλιά ηλίου και κουβαλώντας το ηχείο του…

Η αρχή του στο ματς, πάντως, μόνο… καλή δεν ήταν. Ο Νεϊμάρ έχασε μια ευκαιρία από αυτές που δεν… χάνονται κι έκανε όσους υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνει το όνομά του δίπλα σε αυτά των Μέσι και Ρονάλντο να… δαγκώνονται.

Παρότι έδειχνε να είναι αποφασισμένος να βοηθήσει, ο Νεϊμάρ δεν μπορούσε να ολοκληρώσει σωστά τις προσπάθειές του. Ενδεικτική είναι μια προσπάθεια για ασίστ που είχε... τραγική κατάληξη.

Ένα ακόμα σουτ του Βραζιλιάνου που κατέληξε απελπιστικά άουτ, έδειχνε πως για ακόμα μια φορά οι προσδοκίες δεν θα δικαιωθούν κι όσοι λατρεύουν να τον… μισούν, ήταν έτοιμοι να τον στήσουν στη γωνία για να τον πυροβολήσουν.

Η δουλειά που έκανε μέσα στο γήπεδο, πάντως, ο Νεϊμάρ δεν ήταν εύκολο να αποτυπωθεί με γυμνό μάτι. Όσο «μαγικά» και να ξεκινούσε μια προσπάθεια, όσους αντιπάλους κι αν περνούσε, το «απαίδευτο» μάτι ήθελε να δει γκολ. Και γκολ δεν είδε…

Παρόλα αυτά, ο Νεϊμάρ ήταν ο καλύτερος… Νεϊμάρ από τότε που πάτησε το πόδι του στο Παρίσι. Ακόμα και χωρίς γκολ. Οι αριθμοί αποδεικνύουν περίτρανα τι κατάφερε ο Βραζιλιάνος κόντρα στην Αταλάντα. Με μια ασίστ, συμμετοχή στη φάση και του δεύτερου γκολ της ομάδας αλλά και πολλά περισσότερα.

Ο Νεϊμάρ κατάφερε να ολοκληρώσει 16 ντρίμπλες στο ματς, που είναι οι περισσότερες που έχει κάνει ποτέ ένας παίκτης στο Champions League, από τον Απρίλιο του 2008 και τον ίδιο αριθμό που είχε πετύχει ο Λιονέλ Μέσι σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Πέρα από αυτό, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ κέρδισε εννέα φάουλ, τα περισσότερα σε έναν αγώνα από κάθε άλλο παίκτη φέτος στο Champions League, χρέωσε με τρεις κίτρινες κάρτες τους αμυντικούς της Αταλάντα και γενικά ήταν ένας μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα της «καλοκουρδισμένης» μηχανής του Γκασπερίνι!

Ο Νεϊμάρ, πλέον, μπορεί να δώσει συνέχεια σε ό,τι έκανε το βράδυ της Τετάρτης (12/08) και να πετύχει επιτέλους αυτό το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορεί να κάνει. Να οδηγήσει σαν ηγέτης την Παρί Σεν Ζερμέν στην κατάκτηση του Champions League, χωρίς της βαριά σκιά του Μέσι στο πλευρό του, και να καταφέρει να βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτό του Αργεντινού μύθου και του άλλου κορυφαίου της σύγχρονης εποχής, του Κριστιάνο Ρονάλντο…



Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved