Champions League: Πέταξε έξω τον Άγιαξ η Βαλένθια, «ξέρανε» την Ίντερ η Μπαρτσελόνα (video+photos)

Champions League: Πέταξε έξω τον Άγιαξ η Βαλένθια, «ξέρανε» την Ίντερ η Μπαρτσελόνα (video+photos)

Champions League: Δραματικό το φινάλε της φάσης των ομίλων του Champions League με τον περσινό ημιφιναλίστ Άγιαξ να χάνει εντός έδρας 0-1 από τη Βαλένθια και να συνεχίσει στο Europa League και τη Μπαρτσελόνα να μην… χαρίζεται στην Ίντερ, να κερδίζει 2-1 και να την αφήνει εκτός θεσμού.

Η Λίβερπουλ και η Νάπολι νωρίτερα τα κατάφεραν, δεν έπεσαν θύματα… εκπλήξεων και συνεχίζουν στο Champions League, κάτι που όμως δεν έγινε με άλλα αρκετά μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης που είτε θα συνεχίσουν στο Europa League, είτε… αποχαιρετούν την Ευρώπη.

Το μεγαλύτερο ματς της βραδιάς ήταν αυτό στο Μιλάνο, ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μπαρτσελόνα. Οι Ιταλοί ήθελαν τη νίκη για να είναι σίγουροι πως θα προκριθούν, με τους Καταλανούς όμως να μην τους… χαρίζονται. Η Μπαρτσελόνα με το γκολ του Πέρες στο ντεμπούτο το στο Champions League πήρε προβάδισμα με τον Ρομέλου Λουκάκου να φέρνει το ματς στα ίσα στο 44’. Το 1-1 έκανε στην Ίντερ, όσο ήταν στο 1-1 και η Ντόρτμουντ, όμως, από τη στιγμή που οι Γερμανοί πήραν προβάδισμα οι «νερατζούρι» ήθελαν μόνο τη νίκη. Ο Αντόνιο Κόντε ρίσκαρε, έριξε στο ματς ότι είχε από επιθετικούς αλλά δεν βρήκε το γκολ που ήθελε. Αντίθετα, ο Ανσού Φατί πέτυχε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση στο φινάλε και χάρισε ακόμα μια νίκη στους Καταλανούς.

Με τη νίκη της Μπαρτσελόνα, η Ντόρτμουντ την ακολουθεί στους «16» της διοργάνωσης αφού κατάφερε να επικρατήσει της Σλάβια Πράγας. Ο Σάντσο στο 10’ άνοιξε το σκορ, αλλά ο Τόμας Σούσεκ στο 43’ έφερε το ματς στα ίσα για τους Τσέχους. Ένα αποτέλεσμα που δεν έκανε στους Γερμανούς, με τον Χούλιαν Μπράντ στο 61’ να διαμορφώνει το 2-1. Πάντως, στο πρώτο νοκ-άουτ ματς η Μπορούσια δεν θα έχει τον Χούλιαν Βάιγκλ που αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος.

Στον έβδομο όμιλο του Champions League έγινε… απίστευτη ματσάρα ανάμεσα στη Λιόν και τη Λειψία. Οι Γερμανοί μπήκαν εμφατικά στο ματς και μόλις στο 33’ είχαν προηγηθεί με δυο γκολ από τα πέναλτι των Βέρνερ και Φόρσμπεργκ. Η Λιόν με ένα απίθανο γκολ του Αουάρ αντέδρασε και μείωσε στο 50’, αναζητώντας ένα ακόμα γκολ για να πάρει έστω τον βαθμό που της αρκούσε για την πρόκριση από τη στιγμή που η Μπενφίκα κέρδιζε τη Ζενίτ. Το γκολ αυτό για τους «λιονέ» ήρθε στο 82’ της αναμέτρησης με το τελικό 2-2 να στέλνει τους Γάλλους να περνάνε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Στην Πορτογαλία, η Μπενφίκα χρειαζόταν τη νίκη για να έχει ευρωπαϊκή συνέχεια κόντρα στη Ζενίτ. Η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμο που ήταν βασικός και του Ανδρέα Σάμαρη που πέρασε σαν αλλαγή στο 81’ της αναμέτρησης, ήταν στο 0-0 στο ημίχρονο και αν μη τι άλλο… αγχώθηκε αρκετά. Το γκολ του Τσέρβι στο 47’ έβαλε μπροστά στο γκολ τους «Αετούς της Λισαβόνας» ενώ στο 56’ ο Ντάγκλας Σάντος έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τους Πορτογάλους καθώς υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε. Ο Πίτσι ευστόχησε στην εκτέλεση ενώ με το αυτογκόλ του Αζμούν στο 79’ διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 που έστειλε τη Μπενφίκα στο Europa League.

Το... μεγάλο μπαμ έγινε στον 8ο όμιλο του Champions League. Εκεί ο Άγιαξ ήθελε έναν βαθμό κόντρα στη Βαλένθια για να προκριθεί, αλλά οι «νυχτερίδες» κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη (1-0) και με την πρόκριση από το Άμστερνταμ! Το «χρυσό» γκολ πέτυχε στο 24’ ο Ροντρίγκο κι από εκεί και πέρα οι Ισπανοί κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση του «Αίαντα». Το άγχος των Ολλανδών τους «μπλόκαρε» ενώ οι Ισπανοί παρότι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γκάμπριελ στις καθυστερήσεις, κράτησαν τη νίκη και τη μεγάλη πρόκριση. Έτσι, η περσινή ομάδα… όνειρο του Άγιαξ, που έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού, θα συνεχίσει στο Europa League.

Τέλος, η Τσέλσι κατάφερε να πάρει μια ακόμα νίκη και να τη συνδυάσει με τη δική της πρόκριση στους «16» του Champions League. Οι Λονδρέζοι πήραν γρήγορα προβάδισμα με τον Τάμι Έιμπραχαμ στο 19’ του αγώνα, ενώ στο 35’ ο Αθπιλικουέτα έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ. Οι Γάλλοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 78’ με γκολ του Λοΐκ Ρεμί…

Δείτε τα αποτελέσματα της βραδιάς και την τελική βαθμολογία των τεσσάρων τελευταίων ομίλων του Champions League



Όλα τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι, Μίλαν-Ίντερ
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved