Ολυμπιακός: Έρχεται βαριά… καμπάνα από την UEFA για τα αίσχη στου Ρέντη! (video+photos)

Ολυμπιακός: Έρχεται βαριά… καμπάνα από την UEFA για τα αίσχη στου Ρέντη! (video+photos)

Ολυμπιακός: Τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν το απόγευμα της Τρίτης (22/10) στην αναμέτρηση του Youth League με αντίπαλο τη Μπάγερν Μονάχου, θα φέρουν προβλήματα με την UEFA για τους Πειραιώτες.

Όσο χαρά κι αν έδωσε, με την εικόνα του αφού το αποτέλεσμα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο φετινό Champions League, ο Ολυμπιακός άλλο τόσο πίκρα γεύτηκε για ακόμα μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο την Τρίτη (22/10). Συγκεκριμένα, στον αγώνα που έγινε στο προπονητικό κέντρο των «ερυθρόλευκων» στου Ρέντη, για το Youth League της UEFA, κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου σημειώθηκαν πρωτοφανή και θλιβερά επεισόδια. Πρωτοφανή γιατί έγιναν σε έναν αγώνα νέων σε διεθνές επίπεδο, απέναντι σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ στον πλανήτη και προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε φιλάθλους που είχαν ταξιδέψει από τη Γερμανία στην Ελλάδα έτσι ώστε να δουν την αναμέτρηση αυτή. Πιθανότατα ανάμεσα στους τραυματίες και σε όσους δέχθηκαν την άνανδρη επίθεση, να βρίσκονταν και συγγενείς και φίλοι των παιδιών της Μπάγερν που έμειναν να κοιτούν… σοκαρισμένα την επίθεση των χούλιγκανς στις κερκίδες.

Το χρονικό των επεισοδίων

Όλα έγιναν στο 84’ της αναμέτρησης, κι ενώ η Μπάγερν Μονάχου προηγούταν 4-0 του Ολυμπιακού, όταν από από την πλευρά του πάρκινγκ επί της οδού Αγίας Άννης, που χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες του προπονητικού κέντρου των Πειραιωτών στο Ρέντη, επικράτησε αναβρασμός. Μια ομάδα περίπου 30 ατόμων εμφανίστηκε εκεί, φόρεσε κράνη και κουκούλες, κάποιες από αυτές ερυθρόλευκες και με διακριτικά του Ολυμπιακού, και επιτέθηκε σε οπαδούς της Μπάγερν Μονάχου που ήταν στο γήπεδο. Εκτοξεύτηκαν φωτοβολίδες με «στιλό», ενώ έγιναν επιθέσεις με καδρόνια και ρόπαλα και για λίγα λεπτά επικράτησε πανικός… Οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων έτρεξαν αμέσως προς την απέναντι πλευρά του προπονητικού κέντρου, στο άλλο βοηθητικό γήπεδο που υπάρχει εκεί, ενώ μέχρι να αποχωρήσουν οι κουκουλοφόροι η ένταση ήταν τεράστια.

Προφανώς και η αναμέτρηση σταμάτησε, με τους παίκτες της Μπάγερν να είναι σοκαρισμένοι και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται. Όταν τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν, τα παιδιά του Ολυμπιακού πήγαν προς την πλευρά των οπαδών της Μπάγερν και απολογήθηκαν για το απαράδεκτο περιστατικό, ενώ τους χειροκρότησαν ενθαρρύνοντάς τους να μείνουν στο γήπεδο. Όταν η κατάσταση ηρέμησε, οι άνθρωποι των δυο ομάδων άρχισαν διαβουλεύσεις με τον διαιτητή Μάριους Αβραάμ από τη Ρουμανία για την τύχη του αγώνα. Όση ώρα γινόταν οι συζητήσεις, οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων κάθονταν μαζί στη σέντρα και συζητούσαν για αυτό που έγινε χωρίς να μπορούν να πιστέψουν το απίθανο περιστατικό!

Διεθνής διασυρμός…

Οι εικόνες με ανθρώπους ματωμένους στην κερκίδα, με ανοιγμένα κεφάλια, με μικρά παιδιά τρομοκρατημένα στην αγκαλιά των γονιών τους έκαναν τον γύρο του κόσμου. Οι παίκτες των δυο ομάδων να προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε και να ηρεμήσουν τους δικούς τους ανθρώπους στις κερκίδες αλλά και να βοηθήσουν όσους είχαν χτυπηθεί. Το ρεζιλίκι, για ακόμα μια φορά, δεν έχει προηγούμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ήδη μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες από όλον τον πλανήτη αναφέρονται με τα πλέον χειρότερα λόγια σε όλα όσα έγιναν στο Ρέντη

Προφανώς και για τους περισσότερους φιλάθλους σε όλο τον πλανήτη ήταν εικόνες που δεν περίμεναν ποτέ να δουν σε έναν αγώνα νέων, υπό την αιγίδα της UEFA που προσπαθεί να δώσει τέλος στη βία, σε ρατσιστικές και επικίνδυνες συμπεριφορές στα ευρωπαϊκά γήπεδα και την Τρίτη (22/10) ήρθε αντιμέτωπη με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Έρχεται… καμπάνα από την UEFA

Το δεδομένο είναι πως ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην UEFA. Ό,τι κι αν επικαλεστεί η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, που πήρε γρήγορα θέση και καταδίκασε τα επεισόδια, δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει την τιμωρία. Προφανώς και δεν θα τιμωρηθεί η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού στους αγώνες της στο Champions League και γενικότερα στην ευρωπαϊκή της συνέχεια, όμως, συνολικά το club θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και τιμωρία για την ομάδα Νέων με κάποια παιχνίδια είτε κεκλεισμένων των θυρών, είτε σε ουδέτερο γήπεδο. Κι εδώ θα πρέπει να αναλογιστούν τη βλακεία τους όσοι μπήκαν σαν… Ούννοι στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, αφού θα στερήσουν από παιδιά κάτω των 19 ετών να αγωνίζονται μπροστά σε αρκετό κόσμου που συνήθως δίνει το «παρών» σε τέτοιου τύπου αναμετρήσεις.

Με βάση τον κανονισμό της UEFA, που ισχύει για όλες τις διοργανώσεις της ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, ο Ολυμπιακός θα «χρεωθεί» την παραβίαση τουλάχιστον πέντε από τις οκτώ παραγράφους του άρθρου 16 του κώδικα της  ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που αφορά στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Συγκεκριμένα παραβιάστηκαν τα άρθρα που αφορούν την απαγόρευση εισβολής στον αγωνιστικό χώρο, την απαγόρευση ρίψης αντικειμένων κάθε μορφής με σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης, την απαγόρευση χρήσης καπνογόνων και φωτοβολίδων, την απαγόρευση πράξεων που διαταράσσουν την τάξη στο γήπεδο και γενικότερα την απειθαρχία και μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς μέσα και γύρω από το στάδιο. Με δεδομένο ότι μιλάμε και για μια διοργάνωση Νέων που θα έπρεπε – και το κάνει με μοναδικές εξαιρέσεις κάφρικες συμπεριφορές όπως αυτή στου Ρέντη – να προάγει το Fair Play και την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, η τιμωρία της UEFA στο μέτρο που θα μπορέσει να την επιβάλλει συνολικά στον Ολυμπιακό, αναμένεται να είναι… παραδειγματική.

«Σκληρή» και η Μπάγερν σε αυτά τα θέματα

Σε όλο αυτό, θα πρέπει κανείς να υπολογίσει και τη στάση της Μπάγερν Μονάχου. Μπορεί τα παιδιά της ομάδας, οι προπονητές και οι άνθρωποι που δέχθηκαν την επίθεση να έδειξαν μια κατανόηση προς τον Ολυμπιακό, αφού οι αντίστοιχοι που ήταν στου Ρέντη δεν είχαν ομολογουμένως κάποια ευθύνη, η διοίκηση των Βαυαρών ωστόσο δεν είναι βέβαιο πως θα μείνει αμέτοχη. Στο παρελθόν έχει στηρίξει τους φιλάθλους της σε καταγγελίες τους στην UEFA ακόμα και για τις τιμές των εισιτηρίων (όπως έγινε κόντρα στην ΑΕΚ πέρσι για παράδειγμα με την Ένωση να επιστρέφει χρήματα στους Γερμανούς) συνεπώς σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δεδομένα θα πάρει θέση.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τα όσα έγιναν στον ηλεκτρικό κοντά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τη νέα επίθεση που δέχθηκαν οπαδοί της Μπάγερν, καταλαβαίνει και τη δυσχερή θέση στην οποία είναι ο Ολυμπιακός. Το σίγουρο είναι πως η UEFA θα θελήσει με κάποιον τρόπο να επιβάλλει μια τιμωρία που θα χρησιμοποιηθεί και προς… παραδειγματισμό στο μέλλον, συνεπώς τα πράγματα είναι αρκετά… σκούρα για τους «ερυθρόλευκους».

Δείτε μερικές από τις πιο σκληρές εικόνες των επεισοδίων και το βίντεο με τη στιγμή της εισβολής

Τα επεισόδια στο Ρέντη στο ματς για το Youth League μεταξύ Ολυμπιακού και Μπάγερν Μονάχου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μπάγερν κατάλαβε καλά το… λάθος της με την Ακρόπολη

Η Μπάγερν κατάλαβε καλά το… λάθος της με την Ακρόπολη

Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved