Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 3-1: Αδερφική… μαχαιριά στο Βελιγράδι (video+photos)

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 3-1: Αδερφική… μαχαιριά στο Βελιγράδι (video+photos)

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με γκολ – δώρο του τερματοφύλακα των Σέρβων, αλλά οι γηπεδούχοι με τρία γκολ σε ένα ημίχρονο διέλυσαν την ομάδα του Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός μετά την εικόνα που είχε στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League κόντρα στην Τότεναμ αλλά και με το καλό σερί που «έτρεχε» γενικότερα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, με εξαίρεση το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πήγε στο Βελιγράδι όχι απλά για να πάρει «κεφάλι» στο κόλπο για την 3η θέση του ομίλου αλλά και για να έχει ακόμα μια «ζαριά» ως και για την πρόκριση. Ειδικότερα όσο η Τότεναμ διασυρόταν από τη Μπάγερν μέσα στο Λονδίνο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα μπορούσε στο τέλος της βραδιάς να είναι ακόμα και δεύτερη.

Το ενδεχόμενο αυτό ισχυροποιήθηκε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα από την προσπάθεια του Σεμέδο και το τραγικό λάθος του Μπόργιαν, του τερματοφύλακα του Αστέρα, ωστόσο, όλα αυτά… γκρεμίστηκαν σαν «χάρτινος πύργος» στο δεύτερο ημίχρονο. Η αποβολή του Μπενζιά, που «κρέμασε» την ομάδα του με ένα άτσαλο φάουλ και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, άφησε έκθετη τη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών. Παρά την είσοδο παικτών όπως ο Ποντένσε, που έμειναν εκτός αρχικού σχήματος, ο Ολυμπιακός δεν βρήκε απαντήσεις στη φοβερή αντεπίθεση που εξαπέλυσε ο Ερυθρός Αστέρας του «μαέστρου» Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Οι Σέρβοι με τρία γκολ σε ένα ημίχρονο πήραν το υπερπολύτιμο τρίποντο και πλέον είναι δεύτεροι με 3 βαθμούς, πίσω από τη Μπάγερν που έχει 6, ενώ ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί στον 1 με την Τότεναμ…

Έτσι έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε εκτός ενδεκάδες αρκετά από τα βασικά στελέχη του. Οι Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά και Ποντένσε έμειναν στον πάγκο, με τους Πειραιώτες να έχουν τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Τοροσίδη, Σεμέδο, Μεριά και Τσιμίκα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ οι Καμαρά και Μπουχαλάκης, με τον Μασούρα δεξιά, τον Λοβέρα αριστερά και τον Μπενζιά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκερέρο.

Στον αντίποδα, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο δικό του 4-2-3-1 είχε τον Μπόργιαν κάτω από τα δοκάρια και τους Γκόμπελιτς, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς και Ρόντιτς από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Καθαρά εξάρια οι Κάνιας και Γιόβανσιτς, με τον Φαν λα Πάρα αριστερά, τον Ματέο Γκαρσία αριστερά και τον Μάριν πίσω από τον Τομανέ.

Τυχαίο προβάδισμα

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια του στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια κυριαρχική εικόνα στο Βελιγράδι. Εν τω μεταξύ στις κερκίδες η ατμόσφαιρα θύμιζε… γιορτή, με τους οπαδούς των δυο ομάδων να κάνουν τρομερό κορεό, να τραγουδάνε κοινά συνθήματα και να… ζουν το όνειρο, στο χορτάρι όμως γινόταν μάχη. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία φάσεων, ωστόσο, δεν απειλούταν παράλληλα από τον Ολυμπιακό. Μετά το πρώτο 20λεπτο, βέβαια, η ομάδα του Μαρτίνς άρχισε να είναι καλύτερη και να ψάχνει σταδιακά να «χτίσει» επιθέσεις.

Σε ροή αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν έκανε τη μεγάλη φάση παρόλα αυτά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο «Μαρακανά». Στο 37’ σε ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Μασούρας, ο Σεμέδο γύρισε τη μπάλα παράλληλα προς την εστία με τον τερματοφύλακα Μπόργιαν να βάζει… μόνος του τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Το γκολ αυτό έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού κι έτσι πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Μπενζιά τον «κρέμασε», ο Μιλόγεβιτς τον… τελείωσε

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, φάνηκε πως ο Ερυθρός Αστέρας θα μπει πιο δυνατά ψάχνοντας την ισοφάριση. Οι Πειραιώτες άφησαν χώρο στους Σέρβους, παρόλα αυτά ο Μπενζιά ήταν αυτός που έδωσε ακόμα περισσότερο χώρο στον Αστέρα, με τη χαζή δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 58’ που άφησε τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες. Κάπου εκεί, με τον Μιλόγεβιτς να παρεμβαίνει και να βοηθάει την ομάδα του από τον πάγκο, σε αντίθεση με τον Μαρτίςν που ρίσκαρε μόνο όταν είδε ότι απειλείται κι αφού είχε έρθει η ισοφάριση, ο Ερυθρός Αστέρας έγινε… αφεντικό στο ματς.

Στο 63’ μια λάθος απομάκρυνση του Μεριά οδήγησε στο 1-1 από τον Βούλιτς, με τον Ερυθρό Αστέρα στη συνέχεια να ψάχνει το δεύτερο γκολ στην κόντρα. Ο Ολυμπιακός παρότι είχε αριθμητικό μειονέκτημα σε κάποιες περιπτώσεις έκανε καλές επιθέσεις, σε μια από αυτές έχασε τεράστια ευκαιρία ο Μεριά για το 1-2 στο 85’ και δυο λεπτά μετά, από λάθη της άμυνας σε στατική μπάλα, ο Μιλούνοβιτς έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους! Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό έγιναν ακόμα χειρότερα, αφού στο 90’ ο Μποάκι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με το 3-1 για τον Ερυθρό Αστέρα!

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Γκόμπελιτς, Μάριν, Ματέο Γκαρσία, Γιόβανσιτς (55' Βούλιτς), Κάνιας (73' Πέτροβιτς), Φαν λα Πάρα (61' Μποάκι)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Τοροσίδης, Καμαρά (89' Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Μπενζιά, Μασούρας (79' Ελαμπντελαουί), Λοβέρα (61' Ποντένσε), Γκερέρο

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα highlights του αγώνα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρτίνς: «Είναι πολύ σοβαρό το λάθος του διαιτητή, πιστεύω πως θα συνεχίσουμε στην Ευρώπη»

Μαρτίνς: «Είναι πολύ σοβαρό το λάθος του διαιτητή, πιστεύω πως θα συνεχίσουμε στην Ευρώπη»

Μιλόγεβιτς: «Η κόκκινη έπαιξε ρόλο, ευτυχώς ξυπνήσαμε»

Μιλόγεβιτς: «Η κόκκινη έπαιξε ρόλο, ευτυχώς ξυπνήσαμε»

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός: Έτσι ήρθε η «αδερφική μαχαιριά» (video)

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός: Έτσι ήρθε η «αδερφική μαχαιριά» (video)

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved