Champions League: Η Λίβερπουλ στον… θρόνο της!

Champions League: Η Λίβερπουλ στον… θρόνο της!

Η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 την Τότεναμ στον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη και για έκτη φορά στην ιστορία της είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους της σε όλο τον πλανήτη!

Πέρασαν 14 χρόνια, πέρασαν πολλές στιγμές γεμάτες πίκρες, στενοχώριες και απογοητεύσεις. Με χαμένους τελικούς, με σεζόν όπως η φετινή που είναι η καλύτερη – στατιστικά – στην ιστορία της στην Premier League στις οποίες η Λίβερπουλ έμενε με άδεια χέρια. Αυτή τη φορά, όμως, η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορούσε να χάσει το τρόπαιο. Αυτό το Champions League ήταν δικό της. Είχε ήδη μια θέση στην τροπαιοθήκη της στο «Άνφιλντ» για αυτό και φρόντισε να μην την αφήσει κενή, με την απόδοσή της στον τελικό. Το τελικό 2-0 κόντρα στην Τότεναμ ήταν μια λύτρωση για όλα αυτά τα χρόνια που οι «Reds» έφταναν στην πηγή αλλά δεν… έπιναν νερό.

Δεν είχαν γευτεί το «νέκταρ» της επιτυχίας. Με τον Γερμανό τεχνικό, που αποτίναξε κι αυτός την ταμπέλα του «λούζερ» στους τελικούς, τους «δαίμονες» Σαλάχ και Οριγκί που σκόραραν τα γκολ της νίκης, τον «βράχο» Φαν Ντάικ στην άμυνα και τον «κέρβερο» Άλισον (πιθανότατα ο κορυφαίος με τις επεμβάσεις του ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο), η Λίβερπουλ κατάφερε αυτό για το οποίο περίμενε 14 ολόκληρα χρόνια. Αυτό για το οποίο είχε χρειαστεί το 2005 στην Κωνσταντινούπολη να κάνει την… ανατροπή του αιώνα έτσι ώστε να το κατακτήσει. Για το Champions League. Και πλέον, είναι δικό της και το Μέρσεσαϊντ πανηγυρίζει. Και θα πανηγυρίζει για ημέρες…

Με το... καλημέρα το 1-0

Το ματς με το «καλημέρα» είχε γκολ καθώς ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο δεύτερο κιόλας λεπτό άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 για την Λίβερπουλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Βέβαια η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη από τον διαιτητή του αγώνα Σκόμινα καθώς μετά από σέντρα του Μανέ η μπάλα βρήκε στο στήθος του Σισοκό, με τον ρέφερι πάντως να μην συμβουλεύεται το VAR και να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Παράλληλα με το γκολ αυτό ο Σαλάχ έγινε ο πρώτος Αιγύπτιος παίκτης που σκοράρει σε ευρωπαϊκό τελικό.

Η εισβολέας που τράβηξε τα βλέμματα

Στο 18ο λεπτό είχαμε και την εισβολή μιας σέξι γυναίκας, η οποία φορώντας μαύρο μαγιο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πριν την καταλάβουν οι υπεύθυνοι και την απομακρύνουν. Το ματς συνέχισε να μην έχει ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο με την Λίβερπουλ να προσπαθεί να κρατήσει τα νώτα της και την Τότεναμ να μην μπορεί να βρει τις λύσεις να απειλήσει την εστία του Άλισον. Το ίδιο σκηνικό και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τις δυο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές σε κάθε τους κίνηση και να μην ρισκάρουν.  Στα τελευταία λεπτά η Τότεναμ ανέβασε στροφές για να ισοφαρίσει και απείλησε στο 80ο λεπτό με δυο σουτ από Μόουρα και Σον με τον Άλισον να κατεβάζει ρολά και να κρατάει το 1-0.

Το... καθάρισε ο Οριγκί

Οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποκετίνο συνέχιζαν να είναι απειλητική και στο 85ο λεπτό ο Έρικσεν εκτέλεσε ένα φάουλ από τα πλάγια της περιοχής με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα όμως και πάλι να λέει «όχι».  Ο «νόμος» της μπάλας μίλησε ξανά όμως και ο Οριγκί μετά τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα έδρασε ξανά και έκανε το 2-0 στο 87ο λεπτό σφραγίζοντας το τρόπαιο.



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved