ΑΕΚ – Άγιαξ: Το χρονικό των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ (videos+photos)

ΑΕΚ – Άγιαξ: Το χρονικό των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ (videos+photos)

Τα επεισόδια στο ΑΕΚ – Άγιαξ λεπτό προς λεπτό, όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τη βραδιά – ντροπής στο ΟΑΚΑ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου. ΟΑΚΑ. Όλα είναι έτοιμα για μια μεγάλη βραδιά Champions League, ένα ακόμα ραντεβού της ΑΕΚ με τους «μεγάλους» της Ευρώπης και συγκεκριμένα με τον Άγιαξ. Η ατμόσφαιρα… μυρίζει «μπαρούτι», όμως, από νωρίς αφού το βράδυ της Δευτέρας (26/11) έχει γίνει ο… κακός χαμός σε όλη την Αθήνα με οπαδούς της ΑΕΚ (σε «συνασπισμό» με αυτούς της Μινσκ και της Λιβόρνο) και οπαδούς του Άγιαξ (σε «συνασπισμό» με αυτούς της Κρακοβίας και του Παναθηναϊκού) να συγκρούονται άγρια και την αστυνομία να πληρώνει τα χειρότερα. Αρκετοί περιμένουν πως θα… γίνει και στο ΟΑΚΑ και δυστυχώς δικαιώνονται.

Οι Ολλανδοί έχουν φτάσει νωρίς – νωρίς στο ΟΑΚΑ και έχουν πάρει τις θέσεις τους στη θύρα 21 και έχουν αρχίσει να κάνουν τη… σχετική φασαρία. Λίγο μετά τις 19:00 έχει αρχίσει η κινητικότητα, ενώ και έξω από τις θύρες στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει η αίσθηση πως δύσκολα θα αποφευχθεί η σύρραξη. Στις 19:30 κι ενώ έχουν αρχίσει να μετακινούνται οπαδοί της ΑΕΚ προς την πλευρά των οπαδών του Άγιαξ και φεύγουν αρκετά αντικείμενα και φωτοβολίδες εκατέρωθεν, το… μπαμ που ακούγεται στο ΟΑΚΑ συνταράσσει τους πάντες. Μια βόμβα μολότοφ σκάει μπροστά στους οπαδούς του Άγιαξ και το… χάος είναι πλέον επίσημο.

Η ένταση και οι συγκρούσεις γενικεύονται, τα χημικά και οι «κρότου – λάμψης» πέφτουν διαρκώς από τις δυνάμεις της αστυνομίας για να περιοριστεί η δράση των χούλιγκαν και η επέμβαση των ΜΑΤ φέρνει προσωρινά την ηρεμία στο υπόλοιπο γήπεδο. Στη θύρα των οπαδών του Άγιαξ, πέφτει ανελέητο ξύλο και οι εικόνες με τους αιμόφυρτους Ολλανδούς κάνουν τον γύρο του κόσμου. Οι παίκτες του Άγιαξ που έκαναν ζέσταμα, προσπαθούσαν να πάνε προς τους οπαδούς τους για να τους ηρεμήσουν αλλά καταλαβαίνουν πως δεν έχει… ιδιαίτερο νόημα και πάνε στα αποδυτήρια. Στις 19:55 που οι δυο ομάδες είναι στη σέντρα και το ματς αρχίζει, τα πράγματα έχουν ηρεμήσει… πλήρως με έναν μαγικό τρόπο.

Το μόνο που μένει, πάντως, στη θέση του είναι το πανό των οπαδών της ΑΕΚ που «υπενθυμίζει» σε αυτούς του Άγιαξ τα επεισόδια της Δευτέρας ενώ παράλληλα υπάρχει κι ένα δεύτερο μεγαλύτερο, που όμως ενοχλεί τους ανθρώπους της UEFA. Αυτό αναφέρεται στους Ολλανδούς, στη FIFA και την UEFA και αναφέρεται σε οικονομικά σκάνδαλα, ξέπλυμα χρήματος, panama papers και γενικότερη διαφθορά. Γίνονται συνεχείς εκκλήσεις να κατέβει και μετά από περίπου 20 λεπτά ποδοσφαίρου στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, τελικά μαζεύεται. Η τελευταία… πράξη των επεισοδίων, έγινε στην ανάπαυλα όταν οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στην τάφρο του ΟΑΚΑ και έφτασαν ως τους Ολλανδούς όπου και πάλι πέταξαν φωτοβολίδες και αντικείμενα, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια…

Αξίζει να σημειωθεί, πως την ώρα της γενικευμένης σύρραξης και της έντασης, έγινε και κάτι που αποδεικνύει ότι τουλάχιστον υπάρχουν ακόμα… άνθρωποι ανάμεσα σε κάφρους. Στα μάτριξ του ΟΑΚΑ προβλήθηκε η φωτογραφία του Αμπντελάκ Νούρι με την ευχή της ΠΑΕ ΑΕΚ «Μείνε δυνατός». Εκεί, όλο το γήπεδο – ακόμα και αυτοί που… δέρνονταν – σταμάτησε και χειροκρότησε πολύ θερμά. Η ουσία, βέβαια, δεν αλλάζει και τα δεδομένα είναι δυο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε για ακόμα μια φορά ρεζίλι παγκοσμίως, ενώ η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί πάρα πολύ σκληρά από την UEFA με τις φήμες να λένε πως επίκειται ακόμα και ευρωπαϊκός αποκλεισμός…

Το OnSports συγκέντρωσε για εσάς όλο το οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό από τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - Άγιαξ: Οπαδοί Άγιαξ

ΑΕΚ - Άγιαξ: Οπαδοί Άγιαξ 2

ΑΕΚ - Άγιαξ: Οπαδοί Άγιαξ 3

ΑΕΚ - Άγιαξ : Αρχή έντασης

ΑΕΚ - Άγιαξ : Επεισόδια

ΑΕΚ - Άγιαξ: Επεισόδια στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - Άγιαξ: Επεισόδια στο ΟΑΚΑ 2

ΑΕΚ - Άγιαξ : Τα πανό των οπαδών της ΑΕΚ

ΑΕΚ - Άγιαξ : Πανό οπαδών ΑΕΚ

ΑΕΚ - Άγιαξ: Ένταση και στο ημίχρονο

Rellen in stadion AEK

AEK - Ajax maç öncesi taraftarlar birbirine girdi.

AEK ATHENS THROW PYRO AT AWAY SECTOR OF AJAX AMSTERDAM

AEK vs Ajax INSIDE STADIUM FIGHT!! 27-11-2018

Chaos in Athene: AEK- en Ajax-fans gooien met vuurwerk



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved