UEFA: Αλλαγές σε Champions League, Europa League και ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

UEFA: Αλλαγές σε Champions League, Europa League και ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα (27/3) ότι επικυρώθηκαν κι άλλες αλλαγές στους κανονισμούς του Champions League και του Europa League και πως αυτές θα τεθούν σε εφαρμογή από την έναρξη της νέας σεζόν.

Δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις εισέρχονται σε ένα νέο τριετή «κύκλο», αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ήδη πριν από ένα μήνα (27/2) ανακοινώθηκαν αρκετές σημαντικές αλλαγές, στο πλαίσιο της εξέλιξής τους. Όμως, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στην Μπρατισλάβα και τις αποφάσεις που έλαβε το διεθνές συμβούλιο που καταρτίζει τους κανονισμούς στο ποδόσφαιρο (IFAB), στις 3 Μαρτίου στη Ζυρίχη, επικυρώθηκαν περισσότερες αλλαγές που σχετίζονται με τους νέους κανονισμούς για τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και οι οποίες τίθενται σε ισχύ για τη σεζόν 2018-19.

Κάποιες από αυτές είναι η δυνατότητα και τέταρτης αλλαγής στους «νοκ άουτ» αγώνες, αποκλειστικά στην διάρκεια της παράτασης, καθώς και η δυνατότητα που δίνεται πλέον στους παίκτες να αγωνίζονται με δύο διαφορετικές ομάδες στην ίδια σεζόν του Champions League και του Europa League. Ένας σύλλογος μπορεί να έχει δηλώσει τον παίκτη για τη φάση των ομίλων και στη συνέχεια, αφού πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα, να μπορεί να αγωνιστεί με αυτή στους «νοκ άουτ» αγώνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA, «αυτές οι αλλαγές, οι οποίες θα ισχύουν εξίσου για το Champions League, το Europa League και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, περιλαμβάνουν:

- Από τη σεζόν 2018-19, ένας τέταρτος αναπληρωματικός μπορεί να λάβει μέρος σε νοκ άουτ αγώνες, αποκλειστικά κατά την διάρκεια της παράτασης. Αυτή δεν θα επηρεάσει τις άλλες τρεις αλλαγές.

- Κατ' εξαίρεση για τον τελικό του Champions League, τον τελικό του Europa League και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, μπορούν να δηλωθούν 23 παίκτες (έναντι των 18 σε όλα τα άλλα παιχνίδια) στο φύλλο αγώνα. Έτσι, 12 αναπληρωματικοί (αντί για επτά) θα κάθονται στον πάγκο σε αυτούς τους τελικούς, δίνοντας στους συλλόγους και, συγκεκριμένα, στους προπονητές, περισσότερη ευελιξία αναφορικά με τις αλλαγές και διευκολύνοντας τη διαχείριση του ρόστερ τους για τον πιο σημαντικό αγώνα της σεζόν.

- Θεσπίζονται νέες ώρες έναρξης των αγώνων στο Champions League και το Europa League:

Τα πλέι οφ του Champions League, οι αγώνες της φάσης των ομίλων, τα παιχνίδια της φάσης των «16», οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και ο τελικός θα αρχίζουν στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Όμως, σε κάθε αγωνιστική της φάσης των ομίλων, δύο από τις αναμετρήσεις της Τρίτης και δύο από τις συναντήσεις της Τετάρτης θα αρχίζουν στις 19:55. Όλα τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής θα διεξάγονται ταυτόχρονα. Εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα μπορούν να γίνουν από την διοίκηση της UEFA.

Οι αγώνες του Europa League, από τη φάση των ομίλων έως τη φάση των «16» θα αρχίζουν στις 19:55 και στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Οι ώρες έναρξης θα αποφασίζονται σύμφωνα με την κλήρωση. Κατ' αρχήν, οι αναμετρήσεις στο πλαίσιο ενός ομίλου θα διεξάγονται ταυτόχρονα την τελευταία αγωνιστική. Οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και ο τελικός θα αρχίζουν στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν από τη διοίκηση της UEFA.

Το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ θα αρχίσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Αυτό ισχύει ήδη για το Σούπερ Καπ της UEFA για το 2018, το οποίο θα διεξαχθεί στις 15 Αυγούστου στο "Lilleküla Stadium" του Ταλίν.

- Όσον αφορά τη δήλωση παικτών μετά από τη φάση ομίλων του Champions League και του Europa League, ένας σύλλογος μπορεί να δηλώσει τρεις νέους επιλέξιμους παίκτες χωρίς περιορισμούς. Αυτό συμβαδίζει με την υφιστάμενη ρυθμιστική κατάσταση στα διάφορα εγχώρια πρωταθλήματα, η οποία δεν επιβάλλει περιορισμούς στην επιλεξιμότητα για διοργανώσεις παικτών, οι οποίοι έχουν δηλωθεί από ένα νέο σύλλογο κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

- Όπως ισχύει ήδη στο Champions League, από τη σεζόν 2018-19 ομάδες, οι οποίες έχουν κατακτήσει το Europa League (ή προηγουμένως το Κύπελλο UEFA) τρεις διαδοχικές φορές ή το λιγότερο πέντε φορές μπορούν επίσης να φορούν ένα σήμα πολλαπλού νικητή στο μανίκι της φανέλας. Η μόνη ομάδα που δικαιούται να φέρει αυτό το σήμα την επόμενη σεζόν είναι η Σεβίλη, η οποία έχει κατακτήσει την διοργάνωση (2006, 2007, 2014, 2015, 2016)».

 

 



«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved