Μποτία: «Μας ενδιαφέρει περισσότερο το πρωτάθλημα»

Μποτία: «Μας ενδιαφέρει περισσότερο το πρωτάθλημα»

Η «μάχη» της Super League και όχι τόσο το Champions League είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τον Ολυμπιακό, όπως τόνισε ο Ισπανός αμυντικός.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» μίλησε στο «Goal» και στάθηκε στην αναμέτρηση της Τρίτης (31/10) με την Μπαρτσελόνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», την πορεία του στην ακαδημία των Καταλανών, την συνεργασία του με τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τον Λιονέλ Μέσι, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός μίλησε για:

Το αν είναι καλή στιγμή να υποδέχεται ο Ολυμπιακός την Μπαρτσελόνα μετά την ήττα στο ντέρμπι: «Μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα περισσότερο από το Champions League γιατί είμαστε μακριά από την πρώτη θέση και στο ντέρμπι αυτό ήταν η προσοχή μας τις τελευταίες μέρες».

Το αν υπάρχουν αντίστοιχα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα και Ρονάλντο-Μέσι στο ντέρμπι των αιωνίων: «Εδώ ο κόσμος ζει πολύ έντονα το ποδόσφαιρο. Το επίπεδο δεν είναι ίδιο όπως στην Ισπανία, αλλά σε όλες τις χώρες υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι πιο ιστορικές και ισχυρές από τις άλλες. Κάτι τέτοιο ισχύει και στην Ελλάδα, αλλά δεν θέλω να βάλω ταμπέλες».

Τον Μπουσκέτς που ήταν συμπαίκτης του: «Δούλευε σκληρά από τότε που ήταν παιδί, πήγε στην πρώτη ομάδα και η εξέλιξή του ήταν σπουδαία. Δεν έχει σταματήσει να βελτιώνεται κι αυτό οφείλεται στη νοοτροπία του».

Τη συνεργασία του με τον Γκουαρντιόλα: «Δεν είναι το ίδιο να δουλεύεις στη β’ ομάδα όπως στην πρώτη. Οι παίκτες δεν έχουν την ίδια ποιότητα και εμπειρία, αλλά για εκείνον φαινόταν το ίδιο. Ήξερε καλύτερα από τον καθέναν πως στην Μπαρτσελόνα παίζουν με τον ίδιο τρόπο όλες οι ομάδες, από τις μικρές μέχρι την πρώτη, και κοίταζε πάντα την παραμικρή λεπτομέρεια».

Τη συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα: «Κάθε παίκτης ονειρεύεται κάτι τέτοιο κι εγώ δεν ήμουν εξαίρεση. Η ομάδα εκείνη έγραφε ιστορία και εγώ είχα την ευκαιρία να απολαύσω την πορεία της και να μάθω από τους καλύτερους».

Τη συνεργασία με τον Μέσι: «Τον ήξερα από πριν, δεν με εξέπληξε καθόλου ό,τι έκανε στην πρώτη ομάδα. Τον έβλεπα να παίζει με τις μικρές ομάδες και δεν είχα αμφιβολία πως θα γίνει παγκόσμιας κλάσης παίκτης».

Την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα: «Ο Μίτσελ με πήρε τηλέφωνο και με έπεισε. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με ιστορία και μεγάλες βλέψεις. Ήθελα να αγωνιστώ σε έναν τέτοιο σύλλογο, το δοκίμασα και είμαι ακόμη εδώ».

Την κληρονομιά του Βαλβέρδε: «Έκανε σπουδαία δουλειά και ο κόσμος ακόμη και τώρα τον εκτιμά πολύ. Έφερε αποτελέσματα και άφησε μια πολύ καλή γεύση».

Την πιθανότητα κλήσης στην Εθνική Ισπανίας: «Για να είμαι ρεαλιστής, είναι μακρύς ο δρόμος για κάτι τέτοιο. Εγώ εστιάζω στον Ολυμπιακό και δίνω τα πάντα. Ποτέ δεν ξέρεις, αλλά δεν το σκέφτομαι πολύ γιατί ξέρω ότι είναι κάτι μακρινό».

Τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα την Τρίτη: «Μπορεί να είναι διαφορετικό το ματς από το πρώτο. Παίζουμε μπροστά στο κοινό μας και εκεί παίζουμε πάντα με μεγαλύτερη ένταση κι έχουμε μεγάλο κίνητρο αντιμετωπίζοντας μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

Την αντιμετώπιση του Μέσι: «Είναι φανταστικός παίκτης, αλλά δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο πάνω του, γιατί περιβάλλεται από πρώτης ποιότητας παίκτες. Σκεφτόμαστε πώς θα σταματήσουμε την Μπαρτσελόνα, όχι τον Μέσι».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved