Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός: Θα «μιλήσει» η Λεωφόρος

Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός: Θα «μιλήσει» η Λεωφόρος

Ο Παναθηναϊκός μετά το 0-0 στο Βέλγιο κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης έχει μπροστά του τη Λεωφόρο… της πρόκρισης στα play off του Champions League – Το Onsports αναλύει το γιατί.

Μετά από 600 ημέρες ακριβώς, ο Παναθηναϊκός έβγαλε από… τη ντουλάπα το ευρωπαϊκό του κοστούμι και έγινε ξανά Panathinaikos. Σαφώς και το παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης δεν είχε την αίγλη μεγάλων βραδιών του παρελθόντας, στις αρχές αυτής της χιλιετίας, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τους «πράσινους» αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει απόλυτη ανάγκη την επιστροφή του «πρέσβη» του!

Οι «πράσινοι» στο Βέλγιο έδειξαν πως δεν κατάφεραν τυχαία να επιστρέψουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και ειδικότερα στο Champions League, κατάφεραν όχι απλά να μείνουν όρθιοι αλλά και να απειλήσουν τη Σταντάρ Λιέγης με ήττα-μισό αποκλεισμό μέσα στο σπίτι της. Στον Παναθηναϊκό, πλέον, περιμένουν τον επαναληπτικό της Λεωφόρου γνωρίζοντας πως ακόμα έχουν μπροστά τους αρκετή δουλειά, αφού απομένει άλλο ένα… ημίχρονο έτσι ώστε να έρθει η πρόκριση!

Με… φόρα από πέρσι!

Ένα από τα κλειδιά της αρκετά καλής παρουσίας του Παναθηναϊκού στη Λιέγη κόντρα στη Σταντάρ, ήταν η ομοιογένεια που έδειξε η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Μπορεί σε κάποιους να μοιάζει… παράδοξο το γεγονός ότι η ομάδα έδωσε – τόσο νωρίς – έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της σεζόν χωρίς ούτε μια φετινή μεταγραφή στη σύνθεσή της, όμως, αυτό ίσως να ήταν και ένα έξτρα όπλο για το τεχνικό τιμ του «τριφυλλιού». Ο Παναθηναϊκός μετά το αρχικό… τρακ του πρώτου μισάωρου, εμφάνισε στο γήπεδο την γνωστή εικόνα που είχε και την περσινή σεζόν.

Μια ομάδα με αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας, συνοχή ανάμεσα στις γραμμές, σωστή τακτική και εξαιρετική αλληλοκάλυψη, που δεν άφησε στον αντίπαλο το περιθώριο να του δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Η Σταντάρ Λιέγης, μάλιστα, ήταν και πιο έτοιμη από τον Παναθηναϊκό αφού έχει ήδη αρχίσει το πρωτάθλημά της, όμως, ήταν και αυτή που «έσκασε» προς το τέλος του ματς. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει ακόμα δυνάμεις και να κυνηγά το γκολ για την εκτός έδρας νίκη.

Το «πονηρό» 0-0 της Λιέγης

Σαφώς, βέβαια, και στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Η ομάδα δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να ολοκληρώσει επιτυχώς – όχι απόλυτα αφού έδειξε πως μπορούσε τη νίκη – το πρώτο σκέλος της αποστολής της. Κόντρα στη Σταντάρ στη Λιέγη, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει μακριά από τα καρέ του Κοτσόλη τα ατού της ομάδας του Γκουλόν, να κάνει το δικό του παιχνίδι και να μην δεχθεί γκολ που ήταν βασικός στόχος. Το να πετύχει, ήταν εξίσου σημαντικός στόχος και δυστυχώς η τύχη σε κάποιες περιπτώσεις δεν τον ευνόησε να το πετύχει.

Ναι μεν η Σταντάρ Λιέγης δεν απείλησε ιδιαίτερα – παρά μόνο με ατομικές εξάρσεις των Καρεσλά, Εζεκίελ (ο οποίος δεν παίζει ευτυχώς για το «τριφύλλι» στη ρεβάς) και Ντε Καμάργκο – δεν παύει όμως να είναι μια καλή ομάδα. Το κακό μετά από το «πονηρό» 0-0 του Βελγίου, είναι πως η Σταντάρ έχει το περιθώριο να προκριθεί ακόμα και με ισοπαλία που να περιλαμβάνει… γκολ στη Λεωφόρο. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέξει ξανά τα νώτα του, αλλά αυτή τη φορά χρειάζεται γκολ πάση θυσία. Τους παίκτες και τον τρόπο για να το πετύχει, τα διαθέτει. Μένει να το κάνει πράξη έχοντας ένα ακόμα μεγάλο «όπλο» στη φαρέτρα του.

Ώθηση από τη Λεωφόρο

Το όπλο αυτό, δεν είναι άλλο από την ιστορική του έδρα που θα βάλει ξανά τα γιορτινά της. Η Λεωφόρος θα ανοίξει τις πύλες της για τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, εντός έδρας, για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του και θέλει να ζήσει ξανά βραδιές από το ένδοξο ευρωπαϊκό παρελθόν της ομάδας. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» δεδομένα θα γεμίσουν κάθε… σπιθαμή του γηπέδου και αναμένεται να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα ακατάλληλη για… Βέλγους.

Άλλωστε, το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα φιλοξενήσει ευρωπαϊκό αγώνα μετά από 2357 ημέρες. Τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έδωσε αγώνα για τα κύπελλα Ευρώπης στη φυσική του έδρα, ήταν στις 21 Φεβρουαρίου 2008 κόντρα στους Ρέιντζερς. Τώρα, στις 5 Αυγούστου 2014, έχει την ευκαιρία να πετάξει έξω τη Σταντάρ Λιέγης, να συνεχίσει στο Champions League και γιατί όχι να μην ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον πήχη κοιτάζοντας τους «χρυσοφόρους» ομίλους; Με δεδομένο ότι έδειξε ανώτερος των Βέλγων και με δεδομένη την «λάβα» από τις κερκίδες που θα… λιώσει τη Σταντάρ, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια… Λεωφόρο πρόκρισης και πρέπει να τη διαβεί!

Διαβάστε ακόμα:

Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός 0-0: Ραντεβού πρόκρισης στη Λεωφόρο (photos)

Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός 0-0: Η κριτική των «πράσινων»

Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός 0-0: Τα highlights του αγώνα (video)

Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός: Το τάκλιν του Κουτρουμπή (video)



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved