Ορφανός: «Μάγκας ο Στοχ»

Ορφανός: «Μάγκας ο Στοχ»

Με τα καλύτερα λόγια για την αξία του Μίροσλαβ Στοχ αλλά και την εμφάνιση που έκανε ο ΠΑΟΚ στη Γερμανία μίλησε ο παλαίμαχος άσος του «δικεφάλου του Βορρά», Κώστας Ορφανός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3:

Για τον επαναληπτικό με τη Σάλκε:

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και επιφυλακτικοί. Από την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους θα έχει γενικότερα ωφέλεια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βεβαίως είναι ένα σκαλοπάτι λίγο ψηλό και πρέπει να σηκώσουμε ψηλά τα πόδια για να περάσουμε».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει χωρίς τον κόσμο του:

«Αυτό δεν είναι ανάγκη πολύ κακό. Και εννοώ ότι οι περισσότεροι από τους τωρινούς παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν την εμπειρία αυτού του κόσμου και μπορεί να θολώσουν και να χάσουν το μυαλό τους από την πίεση που θα δημιουργηθεί. Άλλωστε η Σάλκε θα έρθει για να σκοράρει».

Για το τι δεν του άρεσε στο χθεσινό ματς από τον ΠΑΟΚ:

«Το ότι για 10-15 λεπτά στο πρώτο μέρος οπισθοχωρήσαμε, κάτι που μου έδειξε ότι έτσι πιθανώς θα συμβαίνει με ομάδες που είναι θεωρητικά καλύτερες από τον ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν μια είναι πρωτόγνωρη εικόνα φέτος αφού ούτε με την Μέταλιστ υπήρχε κάτι τέτοιο. Βεβαίως υπάρχει ποδοσφαιρική εξήγηση».

Για τον Χούουμπ Στέφενς:

«Θέλω να σταθώ στον Στέφενς. Από την πρώτη μέρα που ήρθε έδωσε το στίγμα του στην ομάδα. Τόλμησε όπως στην περίπτωση του Κίτσιου που σχεδόν δεν τον ήξερε κανένας και του έδωσε φανέλα βασικού. Κι ενώ είχε θεωρητικά έναν παίκτη, στον Σκόνδρα με μεταγραφή και με σημαντική παρουσία στην ομάδα του τον Ατρόμητο στο περσινό πρωτάθλημα. Επίσης ξεκίνησε τη σεζόν με τον Γεωργιάδη, ο οποίος ουσιαστικά ήταν τελειωμένος ποδοσφαιρικά από τον ΠΑΟΚ. Ο Στέφενς κέρδισε τα αποδυτήρια και την εμπιστοσύνη των παικτών, βάζοντας να παίξουν αυτούς που πίστευε ότι είναι καλύτεροι τη συγκεκριμένη στιγμή ώστε να κάνουν τις διαδρομές που εκείνος επιθυμούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε σύγκριση με τον Σάντος που η θητεία του ήταν απολύτως πετυχημένη, αυτό το καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο δεν το είδαμε. Ο κόσμος δεν ήταν ικανοποιημένος. Ημασταν χαρούμενοι για το ότι κερδίζαμε και παίρναμε το αποτέλεσμα, όμως ο τρόπος που έπαιζε η ομάδα ήταν κουραστικός. Αντιθέτως ο Στέφενς ταιριάζει στην Τούμπα. Ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομάδας και του κόσμου».

Για το αν ο Στοχ είναι... διάολος μέσα στο γήπεδο;

«Πραγματικά είναι. Στο δεύτερο μέρος μου έδειξε ότι σαν ποιοτικός ποδοσφαιριστής που είναι, είναι και μάγκας. Φαινόταν ότι επιζητούσε την κλωτσιά. Να προκαλέσει δηλαδή τον αντίπαλο με τις τριπλίτσες και τα τσαλιμάκια του, σα να τους λέει: «Εμένα να υπολογίζεται, είμαι καλός παίκτης». Αυτό ήταν το στυλάκι του».

Για το όμορφο γκολ που πέτυχε ο Στοχ:

«Θέλω να πω κάτι. Στο ξεκίνημα της καριέρας μου έπαιζα στα αριστερά και όταν δεν μου έδιναν χώρο έμπαινα προς τα μέσα. Την ώρα που ο Στοχ πήρε την μπάλα και ετοιμαζόταν να κάνει το σουτ – επειδή έχω βάλει κι εγώ τέτοια γκολ- ήμουν σίγουρος ότι θα το βάλει. Είναι από εκείνα τα σουτ που περνάνε από την τρύπα της βελόνας. Που δύσκολα τα βλέπει ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί. Με αυτό γκολ έβγαλε το 1.400.000 εκατ. ευρώ που στοίχησε (σ.σ. γέλια)».



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved