Παναθηναϊκός: Αστεράτη πρόκριση

Παναθηναϊκός: Αστεράτη πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός σφράγισε και τυπικά το εισιτήριο για τα play off του Champions League καθώς επικράτησε 3-0 της Μάδεργουελ στο ΟΑΚΑ έχοντας για πρωταγωνιστές τους Χριστοδουλόπουλο, Μαυρία και Σισοκό οι οποίοι ήταν οι σκόρερ της βραδιάς.

Με τα φετινά του αστέρια να δείχνουν το δρόμο προς τα δίχτυα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προκριθεί με δύο νίκες σε βάρος της Μάδεργουελ και να φτάσει έτσι στα play off του Champions League, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ευρωπαϊκή του συνέχεια αφού ότι και να συμβεί στην επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Χάρης Μαυρίας και Ιμπραήμ Σισοκό ήταν οι σκόρερ της άνετης νίκης του Παναθηναϊκού, δείχνοντας πως φέτος μπορούν να αποτελέσουν παίκτες βαρόμετρα για την ομάδα του Φερέιρα, ενώ παράλληλα εξαιρετική απόδοση είχαν και οι Βύντρα, Βιτόλο και Ζέκα, ειδικότερα στο δεύτερο μέρος.

Τα κέρδη φυσικά για τον Παναθηναϊκό είναι αρκετά μετά την αποψινή πρόκριση, με κυριότερο όλων το οικονομικό. Οι «πράσινοι» θα βάλουν στα ταμεία τους περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ξεπέρασαν και το... ψυχολογικό σοκ της περσινής σεζόν με το διπλό αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Παράλληλα, η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα ικανοποίησε τον κόσμο της που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ σε μια απο τις πλέον ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, σκοράροντας τρία τέρματα και δείχνοντας πως η ομάδα που χτίζει ο Πορτογάλος έχει προοπτικές επιτυχίας σε Ελλάδα και Ευρώπη τη φετινή σεζόν.

Με την ίδια ενδεκάδα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έκανε καμία αλλαγή στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον αγώνα της Σκωτίας κι έτσι κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού ήταν ο Ορέστης Καρνέζης με τους Σπυρόπουλο, Βελάσκεζ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή και σε ανασταλτικό ρόλο ήταν οι Βιτόλο και Μαρίνος με τον Σισόκο αριστερά και τον Ζέκα δεξιά να είναι τα στηρίγματα του Χριστοδουλόπουλου ο οποίος αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τοτσέ.

Στον αντίποδα, ο Στιούαρτ ΜακΚολ είχε τον Ράντολφ κάτω από τα δοκάρι και τους Χάμελ, Ράμσντεν, Κάμινγκς και Χέιτλι από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή τα νήματα κινούσε ο Κιθ Λέισλι με τους Ντάλεϊ, Λόου και Χάτσινσον να είναι τα στηρίγματά του, έχοντας μπροστά του τους Μέρφι και Οτζάμα.

Χωρίς τη μεγάλη φάση

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα ήταν πιο κινητικός, με τους Σισόκο και Χριστοδουλόπουλο να παίρνουν κάποιες πρωτοβουλίες και τον Τοτσέ να τα... χαλάει στην τελική προσπάθεια, ωστόσο η μεγάλη φάση δεν ήρθε για τους «πράσινους». Το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι έδειξε και πάλι να έχει αρκετή κινητικότητα και θέληση να πιέσει τον αντίπαλο, έτσι ώστε να μην του επιτρέψει να κυκλοφορήσει την μπάλα και να έχει αυτός τον έλεγχο.

Παρόλα αυτά η Μάδεργουελ είχε την καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος, όταν ο Λόου έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 28' με τον Καρνέζη να αποκρούει εντυπωσιακά και να κρατάει το «μηδέν» για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν φάνηκε να... ανησυχεί ιδιαίτερα από την ευκαιρία της Μάδεργουελ και θέλησε να απαντήσει και να φτάσει στο γκολ, έτσι ώστε να ικανοποιήσει τον κόσμο του, κάτι που όμως δεν έγινε, με τον Ράντολφ να μην ανησυχεί ιδιαίτερα ως τη λήξη του ημιχρόνου, πέρα από μια εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στο 40' η οποία θύμισε τον τρόπο με τον οποίο προηγήθηκαν οι «πράσινοι» στο «Fir Park» την προηγούμενη εβδομάδα.

Μπήκε δυνατά και πήρε κεφάλι

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έδειξε να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 49' δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του μετά από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Σισοκό από αριστερά, την οποία δεν πρόλαβε για λίγα εκατοστά ο Τοτσέ με τον Ράμσντεν να διώχνει τον κίνδυνο. Αυτή ήταν και η... προειδοποιητική βολή καθώς στο 51' ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με όμορφη εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή «εκτέλεσε» τον Ράντολφ κι άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό, τελειώνοντας οριστικά την υπόθεση – πρόκριση για το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός από το γκολ του Λάζαρου και μετά συνέχισε να ανεβαίνει σταδιακά, κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα με τον πολύ καλό Βύντρα και τον Σισοκό που είχε καλές εμπνεύσεις, προσπαθώντας να δημιουργήσει κι άλλα ρήγματα στην άμυνα της Μάδεργουελ. Οι «πράσινοι» έφτασαν αρκετές φορές στην περιοχή του Ράντολφ αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, ζήτησαν και ένα πέναλτι στο 60' όταν μετά απο γύρισμα του Σισοκό η μπάλα φάνηκε να βρίσκει το χέρι του Χάμελ, ενώ στο επόμενο λεπτό μετά από σέντρα του Ιβοριανού ο Τοτσέ έκανε την κεφαλιά αλλά ο Ράντολφ απέκρουσε εντυπωσιακά και διατήρησε το 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Λάμψη Μαυρία!

Ο Παναθηναϊκός μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα φάνηκε να ρίχνει ρυθμό, όμως, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα «φρεσκάρισε» την ομάδα του. Απέσυρε τον αρνητικό Τοτσέ και τον κουρασμένο Μαρίνο, βάζοντας τους Μαυρία και Κατσουράνη αντίστοιχα. Ο νεαρός επιθετικός χαφ φάνηκε να έχει τη διάθεση να δημιουργήσει καταστάσεις και το απέδειξε πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ, το δεύτερο για τον Παναθηναϊκό στη βραδιά.

Ήταν το 75' του παιχνιδιού όταν ο Βύντρα έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, του έγινε φάουλ από τον Κάμινγκς με τον Στούντερ να αφήνει το πλεονέκτημα καθώς η μπάλα είχε φτάσει στα πόδια του Μαυρία. Ο νεαρός άσος ξεκίνησε την κούρσα του λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, έφτασε στη μεγάλη περιοχή και με αλλεπάλληλες προσποιήσεις απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο για να πλασάρει εύστοχα και να δώσει το έναυσμα για πανηγυρισμούς στο ΟΑΚΑ, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν οριστικά πλέον στα play off του Champions League, κλειδώνοντας παράλληλα την ευρωπαϊκή συνέχεια καθώς εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Europa League ότι και να συμβεί στην επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Σισο...γκολ και αποθέωση

Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ είχε ήδη γίνει γιορτινή, με το... κερασάκι στην τούρτα να έρχεται από τον πρωταγωνιστή της νίκης στη Σκωτία. Ο Ιμπραήμ Σισοκό στο 83' με εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε εξαιρετικά για το 3-0 κι έτσι ο κόσμος του Παναθηναϊκού πήρε το έναυσμα για να ζητήσει το πρωτάθλημα από την ομάδα πριν καν αρχίσει και παράλληλα να αποθεώσει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για τη δουλειά που έχει κάνει στο «τριφύλλι» και το θέαμα που παρουσίασε η ομάδα στην άνετη νίκη-πρόκριση επί της Μάδεργουελ.

Πλέον, το ραντεβού δίνεται για τις 10 Αυγούστου στη Νιόν της Ελβετίας, όπου ο Παναθηναϊκός θα μάθει τον αντίπαλό του στα play off του Champions League. Οι «πράσινοι» θα μπουν στην κληρωτίδα και θα βρεθούν απέναντι σε μία εκ των Φενέρμπαχτσε, Μάλαγα, Ουντινέζε, Λιλ και Γκλάντμπαχ, έχοντας αν μη τι άλλο δύσκολο έργο...

Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό μετά την πρόκριση θα συνεχίσει να υλοποιείται κι ο μεταγραφικός σχεδιασμός, αφού θα ολοκληρωθεί η επιστροφή του Κουίνσι και θα προχωρήσει η υπόθεση της απόκτησης δημιουργικού μέσου, έτσι ώστε η ομάδα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο στην προσπάθειά της για την επιστροφή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από δύο χρόνια αλλά και τη διεκδίκηση των εγχώριων τίτλων...

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας την πρόσφερε LIVE το Onsports

Θυμηθείτε το Pre Game της αναμέτρησης από το ΟΑΚΑ



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved