Τσάμπιονς Λιγκ: Ευρωπαίος ξανά ο Παναθηναϊκός, 2-0 τη Μάδεργουελ (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Ευρωπαίος ξανά ο Παναθηναϊκός, 2-0 τη Μάδεργουελ (video)

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, από τους Χριστοδουλόπουλο και Μαυρία, ο Παναθηναϊκός έφυγε με το πολύτιμο 2-0 από το «Φιρ Παρκ» και εξασφάλισε χρήματα (περίπου 5,5 εκ. ευρώ), αλλά και τη συμμετοχή του στα play offs του Champions League και μπορεί να ονειρεύεται ξανά σεντόνια και «λαμπερά» ταξίδια.

Το Βόρειο Λάναρκσαϊρ έζησε μεγάλες στιγμές την Τρίτη. Οι κάτοικοι του Μάδεργουελ και οπαδοί της ομώνυμης ομάδας ντύθηκαν στα πορτοκαλί, ξεκίνησαν τις μπύρες από νωρίς, όταν ακόμα οι παμπ είχαν... happy hour, αλλά η βραδιά έληξε άδοξα. Οι επόμενες μπύρες που καταναλώθηκαν ήταν για να ξεχαστούν οι φίλοι της σκοτσέζικης ομάδας και να ονειρευτούν την επόμενη φορά που θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Champions League.

Διότι αν ο Παναθηναϊκός κάνει τα απολύτως απαραίτητα στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας, δεν χωρά αμφιβολία ότι θα μπει στην κληρωτίδα για τα play offs, εξασφαλίζοντας αρχικά τη συμμετοχή του στο Europa League και περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ και διεκδικώντας εν συνεχεία το... χοντρό πακέτο που δίνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για όποια ομάδα αγωνιστεί στη φάση των ομίλων του Champions League.

Ο αγώνας του Φιρ Παρκ χαρακτηρίστηκε από τον πολύ καλό ρυθμό για τα δεδομένα της εποχής και από τα... ξαφνικά πεντάλεπτα ξεσπάσματα κάθε ομάδας. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα, μπήκε φουριόζος στο ματς και με τους Χριστοδουλόπουλο και Σισοκό να είναι πολύ ορεξάτοι, προσπάθησε να πάρει από την αρχή τα ηνία. Η πρώτη καλή στιγμή βέβαια ανήκε στην «Well», καθώς στο 11' ο Χάμφρεϊ έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή για να δει τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στην αμέσως επόμενη, όμως, φάση ήρθε το γκολ που τόσο ζητούσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Σισοκό, ο οποίος ταλαιπωρούσε συνεχώς τους μπακ της αντιπάλου, είτε από αριστερά, είτε από δεξιά, κέρδισε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ηταν το δεύτερο κατά σειρά, με το πρώτο να περνά ανεκμετάλλευτο. Ο Χριστοδουλόπουλος σημάδεψε πολύ καλύτερα αυτή τη φορά. Η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα, πετάχτηκε και ο Μπουμσόνγκ που με το τακούνι προσπάθησε να τής αλλάξει την πορεία, δεν ήθελε και πολύ για να αιφνιδιαστεί ο Ράντολφ και τελικά να δει τα δίχτυα του να κουνιούνται. Ξεκάθαρη δεν ήταν η φάση, αναφορικά με το αν ο Μπουμσόνγκ βρήκε τη μπάλα, αλλά η UEFA και οι Σκοτσέζοι έχρισαν ως σκόρερ τον Λάζαρο, οπότε ας μην τους χαλάσουμε χατίρι...

Το «τριφύλλι» δεν «έχτισε» πάνω στο γρήγορο γκολ. Η Μάδεργουελ σταδιακά ισορρόπησε και μάλιστα απείλησε δις με τους Λέισλι (26') και Χίγκντον (34'), αλλά προκοπή στο καλό της διάστημα δεν είδε. Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε στον Παναθηναϊκό που θα μπορούσε να κάνει το 2-0 σε δύο περιπτώσεις. Ο Τοτσέ δεν ήταν ψύχραιμος στο 37' και το αδύναμο πλασέ του δεν είχε τύχη, ενώ στο 40' ο Ράντολφ τεντώθηκε και απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο την οβίδα του Ζέκα.

Σισόκο, Μαυρίας και... end of story

Οι Σκοτσέζοι αναγκάστηκαν να τα παίξουν όλα για όλα ώστε να φτάσουν τουλάχιστον στο γκολ της ισοφάρισης. Υπήρξε, λοιπόν, ένα δεκάλεπτο-τέταρτο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου που πίεσαν τον Παναθηναϊκό και δημιούργησαν δύο ευκαιρίες με τους Λο και Χίγκντον να αδυνατούν να νικήσουν τον Καρνέζη. Από το 60 κι έπειτα, ωστόσο, οι παίκτες του Φερέιρα ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό και κρατώντας τη μπάλα στα πόδια τους, σχεδόν εκμηδένισαν τους κινδύνους. Και σε μια αντεπίθεση, «σκότωσαν» κάθε ελπίδα της Γουέλ να διεκδικήσει την πρόκριση στον επαναληπτικό.

Ηταν το 76', όταν η μισή και πλέον Μάδεργουελ βρισκόταν μέσα ή γύρω από την περιοχή του Καρνέζη. Ο Σισοκό πήρε τη μπάλα και ξεκίνησε την κούρσα. Αν και οι Σκοτσέζοι δεν τον έπιαναν ούτε με... λάσο, προτίμησε να βγάλει την πάσα στο κενό χώρο βλέποντας με την άκρη του ματιού του τον Μαυρία να έχει πάρει... φόρα. Ο νεαρός, ο οποίος δεν είχε καν συμπληρώσει λεπτό στο γήπεδο, ήταν ψυχραιμότατος, έκανε το 2-0 και έστειλε τους «πράσινους» στην κλήρωση για τα play offs. Α, υπάρχει και ο επαναληπτικός του ΟΑΚΑ, ο οποίος αποτελεί τυπική διαδικασία.

Από την ομάδα του Φερέιρα, με την οποία έκανε επίσημο ντεμπούτο ο Φορναρόλι, αλλά και οι Βελάσκες, Σισοκό, ο τελευταίος ήταν μαζί με τον Χριστοδουλόπουλο οι κορυφαίοι του γηπέδου. Ο Σισοκό δεν έβγαλε μόνο την ασίστ στο δεύτερο γκολ. Κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο, πήρε πολλές πρωτοβουλίες, έτρεξε ασταμάτητα, ενώ βοήθησε σε μεγάλο βαθμό και ανασταλτικά, δίνοντας στηρίγματα στον Σπυρόπουλο. Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός στάθηκε αρκετά καλά αν και ανέτοιμος και βέβαια ελλιπής. Το σημαντικότερο είναι αφενός ότι δεν έπαθε στραπάτσο, όπως πέρσι, αφετέρου ότι σε μια από τις πλέον δύσκολες περιόδους της ιστορίας του, παίρνει μεγάλη οικονομική ανάσα. Κι διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερη!

Δείτε την επιβλητική εμφάνιση του Παναθηναϊκού με εικόνες...

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το γήπεδο του Onsports.

Τσάμπιονς Λιγκ: Ευρωπαίος ξανά ο Παναθηναϊκός, 2-0 τη Μάδεργουελ (video)



Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved