Πώς κατάφερε ο Nicolas Cage να χρεοκοπήσει σπαταλώντας 150 εκατομμύρια δολάρια

Πώς κατάφερε ο Nicolas Cage να χρεοκοπήσει σπαταλώντας 150 εκατομμύρια δολάρια

Υπεύθυνα για τη χρεοκοπία ήταν ένα στοιχειωμένο σπίτι, ένα νησί, μερικές Rolls Royce κι ένα κρανίο τυραννόσαυρου. 

Μπορεί για ορισμένους εκεί έξω ο Nicolas Cage να μην είναι και ο καλύτερος ηθοποιός του κόσμου, ακόμα χειρότερα δεν πιστεύουν ότι το Con Air είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών, αλλά σίγουρα κατάφερε να κάνει μια αξιοσημείωτη καριέρα υψηλού κασέ. Ένα κασέ το οποίο ο Cage αξιοποίησε στο έπακρο για να αγοράσει διάφορα πράγματα. Αλήθεια αγόραζε ότι του γυάλιζε χωρίς κανένα οικονομικό κριτήριο ή αισθητικής. Το έβλεπε, του άρεσε, το έπαιρνε. 

Δυστυχώς οι πολλές αλόγιστες αγορές τον έφεραν στο χείλος της καταστροφής και παρά το γεγονός ότι είναι στη βιομηχανία του θεάματος εδώ και περίπου 40 χρόνια, ο 56χρονος ανιψιός του Francis Ford Coppola βρέθηκε χρεωμένος μέχρι τον λαιμό. Όχι μόνο σκόρπισε μια περιουσία 150 εκατομμυρίων, αλλά βρέθηκε να χρωστάει 6,3 εκατομμύρια στην εφορία μόνο σε φόρους που αφορούν ακίνητα. Αλλά ας δούμε μερικές από τις καλύτερες-χειρότερες αγορές του.

 

 

Στην κορυφή των αγορών του, χωρίς να είναι ούτε κατά διάνοια η πιο ακριβή, είναι χωρίς αμφιβολία το κρανίο ενός τυραννόσαυρου. Πρόκειται για ένα ηλικίας 67 εκ. ετών κρανίο που βγήκε σε δημοπρασία. Για να το αποκτήσει κονταροχτυπηθεί με τον Leonardo DiCaprio και να πλειοδοτήσει με 300.000 δολάρια. Δυστυχώς δεν κατάφερε να το χαρεί πολύ γιατί αποδείχθηκε ότι είχε κλαπεί και αναγκάστηκε να το παραδώσει στη μογγολική αστυνομία. Γενικά δεν το κάθεται η φάση με τα κρανία γιατί ένα άλλο που είχε στο σπίτι του, από αρκούδα αυτή τη φορά, το έσπασε ενώ έπαιζε μπιλιάρδο. 

 

 

Ένα νησί είναι πάντα το κερασάκι στην τούρτα μιας σοβαρής επένδυσης σε ακίνητα και ο Nicolas Cage δεν θα μπορούσε να το παρακάμψει. Έναντι 7 εκ. ένα νησί με δικό του αεροδιάδρομο στις Μπαχάμες έγινε δικό του. Φυσικά ο Cage κατάφερε να αποκτήσει και μια σειρά από άλλα ακίνητα και κάποτε είχε μια έπαυλη με πρόσβαση στην θάλασσα αξίας 25 εκατομμυρίων. 

Τα μεσαιωνικά κάστρα του αρέσουν τόσο πολύ που πήρε δύο. Ένα στη Βαυαρία κι ένα στο Bath της Αγγλίας. Κάθε ένα από αυτά του κόστισε 8 εκ. χωρίς να υπολογιστεί το κόστος της ανακαίνισης. Στην ίδια περίπου τιμή, 8,5 εκ, απέκτησε μια έπαυλη στο Las Vegas για να μην χαλάει λεφτά σε ξενοδοχεία κάθε φορά που επισκεπτόταν τη Sin City. 

 

 

Και στα κινητά αντικείμενα είχε μεγάλη αγάπη και πιο συγκεκριμένα στα αυτοκίνητα. Το γκαράζ του κάποτε είχε 50 αυτοκίνητα και 30 μοτοσικλέτες. Το 1997 απέκτησε μια Lamborghini που κάποτε άνηκε στον Σάχη του Ιράν έναντι 450.000 δολαρίων και μια Ferrari Enzo που του κόστισε 1 εκατομμύριο. Κορυφαίο τετράτροχο όλων στη συλλογή του δεν ήταν άλλο από την αγωνιστική Jaguar D-Type την οποία είχε στο σαλόνι του σπιτιού του. Με τις Rolls Royce μάλλον πήγε να ξεκινήσει συλλογή, αφού σταμάτησε στις 9 βρετανικές λιμουζίνες. Το κότερό του κόστισε 20 εκατομμύρια και ήταν τόσο μεγάλο που είχε 12 δίκλινες καμπίνες και η συλλογή των οχημάτων έκλεισε με ένα ιδιωτικό gulf stream jet.

 

 

Επανερχόμενοι στα ακίνητα, υπάρχουν δύο ακόμα ξεχωριστά που αξίζουν ιδιαίτερη αναφορά. Κάποτε απέκτησε το πιο γνωστό στοιχειωμένο σπίτι. Αυτό της Madame LaLaurie στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί συνήθιζε να βασανίζει, να ακρωτηριάζει και να σκοτώνει δεκάδες ανθρώπους που κρατούσε αιχμαλώτους και από τότε είναι πηγή διαφόρων αστικών μύθων και κατάρων της Αμερικής.

Στην ίδια πόλη αγόρασε και την κατοικία που θα ήθελε να είναι η τελευταία του, έναν τάφο σε σχήμα πυραμίδας. Κανείς δεν ξέρει πόσο κόστισε ακριβώς αυτός το τάφος, αλλά σίγουρα μία μαρμάρινη πυραμίδα ύψους 5 μέτρων μόνο φτηνή δεν θα ήταν. 

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved