Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Τα κεράσια είναι ανοιξιάτικα φρούτα, δηλαδή τα καταναλώνουμε από Μάιο μέχρι τέλη Ιουλίου.

Είναι ο καρπός του δέντρου της κερασιάς, η οποία ευδοκιμεί σε διάφορους τύπους εδαφών. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιάς, οι πιο γνωστές από τις οποίες είναι η κερασιά Βοδενών, η πετροκερασιά, η Napoleon και η κερασιά Ρουπκόβου.

Πιθανός τόπος καταγωγής των κερασιών θεωρείται, από τους αρχαίους Έλληνες, η Κερασούντα της Μικράς Ασίας.

Εκτός από νόστιμα, τα κεράσια είναι και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, ενώ είναι φτωχά σε θερμίδες.

Από ένα φλιτζάνι κεράσια θα πάρετε:

87 θερμίδες
22 g υδατάνθρακες
1,46 g πρωτεΐνες
0,28 g λιπαρά
2,9 g φυτικές ίνες

Δείτε ποια προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει η κατανάλωση κερασιών:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Με το… δεξί Τυνησία και Νιγηρία
Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Με το… δεξί Τυνησία και Νιγηρία
Euroleague: Η βαθμολογία μετά το «διπλό» του Παναθηναϊκού AKTOR στο Κάουνας
Euroleague: Η βαθμολογία μετά το «διπλό» του Παναθηναϊκού AKTOR στο Κάουνας
Euroleague: Έριξε… βόμβα η Βιλερμπάν - Νίκη στη δεύτερη παράταση κόντρα στην Εφές
Euroleague: Έριξε… βόμβα η Βιλερμπάν - Νίκη στη δεύτερη παράταση κόντρα στην Εφές
Σούπερ Καπ βόλεϊ Γυναικών: Έγραψε ιστορία ο Πανιώνιος - Πρώτος τίτλος κόντρα στον Ολυμπιακό
Σούπερ Καπ βόλεϊ Γυναικών: Έγραψε ιστορία ο Πανιώνιος - Πρώτος τίτλος κόντρα στον Ολυμπιακό
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved