Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Τα κεράσια είναι ανοιξιάτικα φρούτα, δηλαδή τα καταναλώνουμε από Μάιο μέχρι τέλη Ιουλίου.

Είναι ο καρπός του δέντρου της κερασιάς, η οποία ευδοκιμεί σε διάφορους τύπους εδαφών. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιάς, οι πιο γνωστές από τις οποίες είναι η κερασιά Βοδενών, η πετροκερασιά, η Napoleon και η κερασιά Ρουπκόβου.

Πιθανός τόπος καταγωγής των κερασιών θεωρείται, από τους αρχαίους Έλληνες, η Κερασούντα της Μικράς Ασίας.

Εκτός από νόστιμα, τα κεράσια είναι και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, ενώ είναι φτωχά σε θερμίδες.

Από ένα φλιτζάνι κεράσια θα πάρετε:

87 θερμίδες
22 g υδατάνθρακες
1,46 g πρωτεΐνες
0,28 g λιπαρά
2,9 g φυτικές ίνες

Δείτε ποια προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει η κατανάλωση κερασιών:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Καβάλα - Παναθηναϊκός: Αποχώρησε με φορείο ο Σφιντέρσκι, τραυματίστηκε και ο Πάντοβιτς - Βίντεο
Καβάλα - Παναθηναϊκός: Αποχώρησε με φορείο ο Σφιντέρσκι, τραυματίστηκε και ο Πάντοβιτς - Βίντεο
Καβάλα - Παναθηναϊκός: LIVE ο αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδας
Καβάλα - Παναθηναϊκός: LIVE ο αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδας
Παναθηναϊκός: Έτοιμος ο Σλούκας, αποφασίζει για Χολμς ο Αταμάν
Παναθηναϊκός: Έτοιμος ο Σλούκας, αποφασίζει για Χολμς ο Αταμάν
Αταμάν: «Θα αποφασίσουμε αύριο για Χολμς, πρέπει να παίξουμε έξυπνα και επιθετικά»
Αταμάν: «Θα αποφασίσουμε αύριο για Χολμς, πρέπει να παίξουμε έξυπνα και επιθετικά»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved