Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Τα κεράσια είναι ανοιξιάτικα φρούτα, δηλαδή τα καταναλώνουμε από Μάιο μέχρι τέλη Ιουλίου.

Είναι ο καρπός του δέντρου της κερασιάς, η οποία ευδοκιμεί σε διάφορους τύπους εδαφών. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιάς, οι πιο γνωστές από τις οποίες είναι η κερασιά Βοδενών, η πετροκερασιά, η Napoleon και η κερασιά Ρουπκόβου.

Πιθανός τόπος καταγωγής των κερασιών θεωρείται, από τους αρχαίους Έλληνες, η Κερασούντα της Μικράς Ασίας.

Εκτός από νόστιμα, τα κεράσια είναι και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, ενώ είναι φτωχά σε θερμίδες.

Από ένα φλιτζάνι κεράσια θα πάρετε:

87 θερμίδες
22 g υδατάνθρακες
1,46 g πρωτεΐνες
0,28 g λιπαρά
2,9 g φυτικές ίνες

Δείτε ποια προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει η κατανάλωση κερασιών:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Πανιώνιος: Δύσκολη δοκιμασία στη Γερμανία
Πανιώνιος: Δύσκολη δοκιμασία στη Γερμανία
Βίρτους Μπολόνια: Απίστευτη αποθέωση στην επιστροφή Πολονάρα
Βίρτους Μπολόνια: Απίστευτη αποθέωση στην επιστροφή Πολονάρα
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (09/12) - Τα... κλειδιά και η «Φωτιά»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (09/12) - Τα... κλειδιά και η «Φωτιά»
NBA: «Έλαμψαν» στη Μινεσότα οι Σανς - Τα αποτελέσματα και τα highlights
NBA: «Έλαμψαν» στη Μινεσότα οι Σανς - Τα αποτελέσματα και τα highlights
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved