Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Τα κεράσια είναι ανοιξιάτικα φρούτα, δηλαδή τα καταναλώνουμε από Μάιο μέχρι τέλη Ιουλίου.

Είναι ο καρπός του δέντρου της κερασιάς, η οποία ευδοκιμεί σε διάφορους τύπους εδαφών. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιάς, οι πιο γνωστές από τις οποίες είναι η κερασιά Βοδενών, η πετροκερασιά, η Napoleon και η κερασιά Ρουπκόβου.

Πιθανός τόπος καταγωγής των κερασιών θεωρείται, από τους αρχαίους Έλληνες, η Κερασούντα της Μικράς Ασίας.

Εκτός από νόστιμα, τα κεράσια είναι και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, ενώ είναι φτωχά σε θερμίδες.

Από ένα φλιτζάνι κεράσια θα πάρετε:

87 θερμίδες
22 g υδατάνθρακες
1,46 g πρωτεΐνες
0,28 g λιπαρά
2,9 g φυτικές ίνες

Δείτε ποια προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει η κατανάλωση κερασιών:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Hellenic Championship ATP 250: Δεν τα κατάφερε ο Παύλος Τσιτσιπάς, έμεινε εκτός κυρίως ταμπλό
Hellenic Championship ATP 250: Δεν τα κατάφερε ο Παύλος Τσιτσιπάς, έμεινε εκτός κυρίως ταμπλό
Hellenic Championship ATP 250: Η ώρα του Τζόκοβιτς! – Πότε αγωνίζεται στο Telekom Center Athens
Hellenic Championship ATP 250: Η ώρα του Τζόκοβιτς! – Πότε αγωνίζεται στο Telekom Center Athens
Super League 2: Για την επιστροφή στις νίκες η Καλαμάτα, δύσκολη έξοδος για Νίκη Βόλου
Super League 2: Για την επιστροφή στις νίκες η Καλαμάτα, δύσκολη έξοδος για Νίκη Βόλου
Hellenic Championship ATP 250: Με Παύλο Τσιτσιπά η πρώτη μέρα – Αυλαία με νίκη του Μόλτσαν
Hellenic Championship ATP 250: Με Παύλο Τσιτσιπά η πρώτη μέρα – Αυλαία με νίκη του Μόλτσαν
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved