Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Τα κεράσια είναι ανοιξιάτικα φρούτα, δηλαδή τα καταναλώνουμε από Μάιο μέχρι τέλη Ιουλίου.

Είναι ο καρπός του δέντρου της κερασιάς, η οποία ευδοκιμεί σε διάφορους τύπους εδαφών. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιάς, οι πιο γνωστές από τις οποίες είναι η κερασιά Βοδενών, η πετροκερασιά, η Napoleon και η κερασιά Ρουπκόβου.

Πιθανός τόπος καταγωγής των κερασιών θεωρείται, από τους αρχαίους Έλληνες, η Κερασούντα της Μικράς Ασίας.

Εκτός από νόστιμα, τα κεράσια είναι και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, ενώ είναι φτωχά σε θερμίδες.

Από ένα φλιτζάνι κεράσια θα πάρετε:

87 θερμίδες
22 g υδατάνθρακες
1,46 g πρωτεΐνες
0,28 g λιπαρά
2,9 g φυτικές ίνες

Δείτε ποια προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει η κατανάλωση κερασιών:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή αίτησης – Τι να προσέξετε
Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή αίτησης – Τι να προσέξετε
Ταεκβοντό: Με συμμετοχή ρεκόρ ολοκληρώθηκε το Β' Πανελλήνιο Κύπελλο
Ταεκβοντό: Με συμμετοχή ρεκόρ ολοκληρώθηκε το Β' Πανελλήνιο Κύπελλο
Κολύμβηση: Σε τροχιά μεταλλίου η Ντουντουνάκη! Στον τελικό του Ευρωπαϊκού με πανελλήνιο ρεκόρ
Κολύμβηση: Σε τροχιά μεταλλίου η Ντουντουνάκη! Στον τελικό του Ευρωπαϊκού με πανελλήνιο ρεκόρ
Βαθμολογία Euroleague: Συνεχίζει πρώτη η Χάποελ Τελ Αβίβ, ρεκόρ η Μονακό – Όλα τα αποτελέσματα
Βαθμολογία Euroleague: Συνεχίζει πρώτη η Χάποελ Τελ Αβίβ, ρεκόρ η Μονακό – Όλα τα αποτελέσματα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved