Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Τα κεράσια είναι ανοιξιάτικα φρούτα, δηλαδή τα καταναλώνουμε από Μάιο μέχρι τέλη Ιουλίου.

Είναι ο καρπός του δέντρου της κερασιάς, η οποία ευδοκιμεί σε διάφορους τύπους εδαφών. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιάς, οι πιο γνωστές από τις οποίες είναι η κερασιά Βοδενών, η πετροκερασιά, η Napoleon και η κερασιά Ρουπκόβου.

Πιθανός τόπος καταγωγής των κερασιών θεωρείται, από τους αρχαίους Έλληνες, η Κερασούντα της Μικράς Ασίας.

Εκτός από νόστιμα, τα κεράσια είναι και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, ενώ είναι φτωχά σε θερμίδες.

Από ένα φλιτζάνι κεράσια θα πάρετε:

87 θερμίδες
22 g υδατάνθρακες
1,46 g πρωτεΐνες
0,28 g λιπαρά
2,9 g φυτικές ίνες

Δείτε ποια προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει η κατανάλωση κερασιών:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



ΑΕΚ: «Παίζετε στις ρίζες της ομάδας και του έθνους μας» - Η ομιλία Ηλιόπουλου πριν το μεγάλο «διπλό»
ΑΕΚ: «Παίζετε στις ρίζες της ομάδας και του έθνους μας» - Η ομιλία Ηλιόπουλου πριν το μεγάλο «διπλό»
Επίθεση σε πούλμαν φιλάθλων της Ράγιο Βαγιεκάνο στην Πολωνία
Επίθεση σε πούλμαν φιλάθλων της Ράγιο Βαγιεκάνο στην Πολωνία
Europa League, Λουντογκόρετς - ΠΑΟΚ 3-3: «Ζωντανός» στο τέλος στο θρίλερ της Βουλγαρίας
Europa League, Λουντογκόρετς - ΠΑΟΚ 3-3: «Ζωντανός» στο τέλος στο θρίλερ της Βουλγαρίας
LIVE CHAT: Παναθηναϊκός - Βικτόρια Πλζεν 0-0 - Σέντρα στον αγώνα
LIVE CHAT: Παναθηναϊκός - Βικτόρια Πλζεν 0-0 - Σέντρα στον αγώνα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved