Το «τρίπτυχο» που βελτιώνει τις επιδόσεις σου στο ποδόσφαιρο και από ερασιτέχνη σε κάνει Messi

Το «τρίπτυχο» που βελτιώνει τις επιδόσεις σου στο ποδόσφαιρο και από ερασιτέχνη σε κάνει Messi

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, κυνηγάω μία μπάλα, αφού το ποδόσφαιρο, εκτός από μεγάλη και παντοτινή αγάπη, αποτελεί για εμένα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου.

Μεγάλωσα τρέχοντας κάθιδρος στο γρασίδι, στήνοντας με την παρέα μου φιλικά ματς στη γειτονιά και το προαύλιο του σχολείου, μπαινοβγαίνοντας σε τοπικές ομάδες και αλλάζοντας φανέλες, κάνοντας όνειρα για τη στιγμή που με ένα δυνατό σουτ, θα έκανα μία κατάμεστη κερκίδα να ξεσπάσει σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Τελικά, μπορεί να μην κατάφερα να γίνω ο επόμενος Lionel Messi όμως, η απασχόλησή μου, μου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθώ εντατικά το ποδόσφαιρο και δη, να γράφω για αυτό το πρωί και το απόγευμα μετά το γραφείο, να φοράω ξανά τη φανέλα για ένα γρήγορο 5x5 με τους κολλητούς μου.

Η εμπειρία μου, λοιπόν, ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και συγχρόνως συντάκτης του Onsports.gr, μου δημιούργησε δύο ερωτήματα: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που «μεταμορφώνουν» έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή σε Lionel Messi; Πώς μπορεί ένας ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να βελτιώσει τις επιδόσεις του, ώστε να φτάσει στη δική του «κορυφή»;

Καλώς ή κακώς, δεν έχουμε γεννηθεί όλοι με το ίδιο «αστέρι» όμως, έπειτα από αρκετή σκέψη και αφού έκανα την έρευνά μου, κατέληξα στο συμπέρασμα πως τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν σε κάποιον να αναβαθμίσει το ταλέντο και τις ικανότητές του στο γήπεδο, είναι η άμεση επιτάχυνση, η ευκινησία, το ένστικτο και φυσικά, ένα καινοτόμο ζευγάρι ποδοσφαιρικών παπουτσιών, το οποίο θα τον εξελίξει στην πιο ευκίνητη και γρήγορη εκδοχή του εαυτού του. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις και θα τα μάθεις όλα!

Adidas01

Η άμεση επιτάχυνση που δίνει προβάδισμα σε κάθε μας κίνηση

Αν ασχολείσαι και εσύ με το ποδόσφαιρo, θα έχεις διαπιστώσει πως η ταχύτητα είναι «το άλφα και το ωμέγα», δηλαδή η απαραίτητη βάση για να «ανθίσει» ένα ταλέντο των γηπέδων. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως η ταχύτητα ήταν που καθιέρωσε και τον Mohamed Salah ως έναν από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της εποχής μας. Παρόλα αυτά, ακόμη και ένας δυνατός, γρήγορος παίκτης, όπως ο Salah, χρειάζεται να έχει στη διάθεσή του εργαλεία που ενισχύουν την προσπάθειά του, που του δίνουν ώθηση και ένα μεγαλύτερο προβάδισμα έναντι ενός ισχυρού αντιπάλου.

Αυτός ήταν, λοιπόν, ο λόγος που η δημιουργική ομάδα της adidas ζήτησε τη γνώμη του Salah, καθώς και άλλων επαγγελματιών και ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών -μεταξύ των οποίων ο Lionel Messi, ο Γιώργος Μασούρας, o Heung-Min Son, η Vivianne Miedema, η Lindsey Horan, ο Ευθύμης Κουλούρης, ο Andre Simoes, ο Δημήτρης Πέλκας, ο Χρήστος Τζόλης, ο Ταξιάρχης Φούντας και ο Ντίνος Μαυροπάνος- όταν αποφάσισε να εξελίξει την προσέγγισή της για τα ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Κάπως έτσι, προχώρησε στον σχεδιασμό του νέου ποδοσφαιρικού παπουτσιού X SPEEDFLOW, το οποίο χάρη στην καινοτομία CARBITEX SPEEDFRAME που διαθέτει, επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές να καλύπτουν τη μέγιστη απόσταση στον λιγότερο χρόνο, όταν τρέχουν στην ευθεία, ενώ περιλαμβάνει προσθήκη άνθρακα στο μπροστινό μέρος για μετάδοση δύναμης στον αγωνιστικό χώρο, «ανοίγοντας» με αυτόν τον τρόπο ένα νέο κεφάλαιο για την ταχύτητα στο γήπεδο.

Adidas02

Η απόλυτη ευκινησία που δημιουργεί τους «μάγους» των γηπέδων

Παρακολουθώντας ένα ματς στο οποίο συμμετέχει ο Karim Mostafa Benzema, μπορεί να σε πιάσει ζάλη ή απλώς, να μείνεις με το στόμα ανοιχτό ενώ τον παρακολουθείς με απόλυτη προσήλωση. Διότι ο «μαγικός» τρόπος με τον οποίο καταφέρνει και ελίσσεται ανάμεσα στους υπόλοιπους παίκτες, χωρίς να χάνει ούτε στιγμή τη μπάλα από τα πόδια του, τον έχει αναδείξει σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς παγκοσμίως.

Συνεπώς, το παράδειγμα του Benzema επιβεβαιώνει πως όταν η ταχύτητα συνδυάζεται με την ευκινησία, η νίκη είναι «μονόδρομος». Και για να μπορεί ένας παίκτης να ξεγλιστρά με αέρα και άνεση από τους αντιπάλους τους, ενώ συγχρόνως έχει τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας, χρειάζεται ένα άνετο και εξαιρετικά ελαφρύ αθλητικό υπόδημα από υλικό Primeknit και ENGINEERED LIGHTWEIGHT PRIMEKNIT στο πάνω μέρος, το οποίο χάρη στην τεχνολογία ENGINEERED AGILITY FRAME συνδέεται απόλυτα μαζί του, «αγκαλιάζοντας» το πέλμα του και προσφέροντάς του σταθερότητα κατά την κίνηση και κορυφαία ευκινησία.

Adidas03

Το ένστικτο και η ποδοσφαιρική αντίληψη που κατακτώνται με την εμπειρία

Μπορεί ο επιθετικός Serge Gnabry να είναι μόλις 26 χρόνων όμως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως είναι γεννημένος για να κυνηγά μία μπάλα. Ακόμη και αν δεν έχει χαράξει την πορεία του Messi, υπάρχει κάτι σε εκείνον, το οποίο προδίδει πως έχει πολλά ακόμη να δώσει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπως το ένστικτό του. Με λίγα λόγια, είναι ένας παίκτης που παίζει ποδόσφαιρο κυρίως με το μυαλό, έχει οξυμένη ποδοσφαιρική αντίληψη και «κουρδίζει» συνεχώς τις ικανότητές του.

Βλέπεις, σε αντίθεση με άλλους ποδοσφαιριστές δεν επαναπαύεται στο ταλέντο ή τις δεξιότητές του, αλλά ακονίζει το μυαλό του καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, για αυτό και παρουσιάζει ανέλπιστη βελτίωση από ματς σε ματς. Μάλιστα, αυτή η συνεχής βελτίωση τον συνδέει και με τα νέα ποδοσφαιρικά παπούτσια X SPEEDFLOW της adidas, τα οποία διαθέτουν το νέο κολάρο PRIMEKNIT SPEED και προσφέρουν ενισχυμένο κλείδωμα του ποδιού, για να μην αποσπάται ποτέ η προσοχή του παίκτη από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ διαθέτουν μαλακή αντιολισθητική επένδυση φτέρνας που κάνει τον παίχτη να αισθάνεται απόλυτη άνεση.

Adidas04

Αν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να εξελίξεις τις ικανότητές σου, να παίζεις ποδόσφαιρο επαγγελματικού επιπέδου, ακόμη και αν δεν το γνωρίζει κανείς άλλος εκτός από τους φίλους σου, να θυμάσαι πως το τρίπτυχο «άμεση επιτάχυνση, ευκινησία, ένστικτο» είναι τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να γράψεις τη δική σου ιστορία στο γήπεδο. Και τα καλά νέα είναι πως τώρα, μπορείς να βρεις και τα τρία στα X SPEEDFLOW της adidas, τα ποδοσφαιρικά παπούτσια που σου χαρίζουν την ψυχολογία ενός νικητή μέσα στο γήπεδο, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο ταλέντο σου.

Το νέο adidas X SPEEDFLOW είναι διαθέσιμο στο adidas.gr, στα adidas stores και σε επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών. Οι fans του ποδοσφαίρου μπορούν να ζήσουν μια πλήρως καθηλωτική ψηφιακή εμπειρία που ζωντανεύει την ταχύτητα στο adidas.gr/xspeedflow.


Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved