Οι δέκα κορυφαίες αναμνήσεις από Ολυμπιακούς Αγώνες! (videos)

Οι δέκα κορυφαίες αναμνήσεις από Ολυμπιακούς Αγώνες! (videos)

Ένας καλός τρόπος για να καταλάβεις πόσο μεγάλωσες είναι να μετρήσεις πόσους Ολυμπιακούς Αγώνες έχεις παρακολουθήσει! Ο Δημήτρης Ρήγας θυμάται τις κορυφαίες στιγμές που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη του…

Η Ολυμπιάδα της Ατλάντα το 1996 δεν ήταν και ό,τι πιο βολικό για έναν επτάχρονο που είχε μέσα του ήδη το «μικρόβιο» του αθλητισμού. Ένα «μικρόβιο» που «κόλλησε» απευθείας από τον πατέρα του ο οποίος φρόντιζε να τον κάνει να αγαπήσει γενικότερα τον αθλητισμό και ειδικότερα τον Παναθηναϊκό. Το τελευταίο όμως αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο βρίσκονται προ των πυλών.

Μετά την Ατλάντα ακολούθησε το Σίδνεϊ. Σχεδόν όλα τα αγωνίσματα πρωινά λόγω της διαφοράς ώρας και παράλληλα από 15/9 μέχρι 1/10. Τραγικό. Τα παιδιά που είχαν σχολείο παρακολούθησαν ελάχιστα. Στην Αθήνα το 2004 συνδυάστηκαν οι διακοπές με μπόλικες ώρες με την παρέα μου στην Άνδρο μπροστά σε γιγαντοοθόνες. Το 2008 στο Πεκίνο μετά τα «ξύδια» έβλεπα ό,τι είχε το πρόγραμμα από τις επτά μέχρι τις δέκα το πρωί, πριν κοιμηθώ, έχοντας κάνει για τα καλά τη νύχτα, μέρα. Το 2012 και οι Αγώνες του Λονδίνου με βρήκαν να έχω απολυθεί από φαντάρος και να έχω όρεξη για Ολυμπιάδα, αλλά και για διάφορα άλλα!

Ο σκοπός βέβαια αυτού του κειμένου είναι να ανατρέξω στις δέκα κορυφαίες αθλητικές στιγμές που θυμάμαι. Για πάμε:

10. Μάικλ Τζόνσον Ατλάντα 1996

Ο Αμερικανός με το περίεργο στιλ έκανε Ολυμπιακό ρεκόρ στα 200 και τα 400 μέτρα. Με μία λέξη: Απολαυστικός.

9. Μάικλ Φελπς Πεκίνο 2008

Ο 23χρονος τότε Αμερικανός κολυμβητής κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία κατακτώντας οκτώ χρυσά μετάλλια. Μύθος.

8. Βινς Κάρτερ Σίδνεϊ 2000

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας φρόντισε να κάνει άπαντες να ξεχάσουν το τουρνουά μπάσκετ και να θυμούνται το κάρφωμά του πάνω από τον Γάλλο σέντερ ύψους 2,17μ., Φρέντερικ Βάις.

7. Δημοσθένης Ταμπάκος Αθήνα 2004

Τέσσερα χρόνια μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Σίδνεϊ κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Δικαίωση για έναν συνεπέστατο αθλητή.

6. Σπύρος Γιαννιώτης Λονδίνο 2012

Το «ξύλο» που πέφτει στους αγώνες ανοιχτής θάλασσας είναι απίστευτο. Ο Σπύρος Γιαννιώτης πάλεψε αλλά τελικά έμεινε στην τέταρτη θέση στα δέκα χιλιόμετρα. Η προσπάθειά του όμως ήταν συγκλονιστική.

5. Νίκος Κακλαμανάκης Ατλάντα 1996

Ο 28χρονος τότε ιστιοπλόος κατάφερε να κάνει όλη την Ελλάδα να μιλάει γι’ αυτόν κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία mistral.

4. Εθνική πόλο Γυναικών Αθήνα 2004

Παραδοσιακά τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της υδατοσφαίρισης προσφέρουν χαρές. Ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη τόσο μεγάλη επιτυχία. Και θα μπορούσε να ήταν και χρυσό το μετάλλιο, καθώς ο τελικός χάθηκε από την Ιταλία στις λεπτομέρειες.

3. Αργεντινή Αθήνα 2004

Οι Αργεντίνοι στον ημιτελικό του τουρνουά μπάσκετ απέδειξαν ξανά ότι οι Αμερικανοί δεν είναι αήττητοι. Πριν δύο χρόνια τους είχαν σοκάρει για πρώτη φορά στο Μουντομπάσκετ της Ιντιάνα, αλλά δύο χρόνια μετά τους έδειξαν ξανά τα… δόντια τους. Μάγκες.

2. Γιουσέιν Μπολτ Πεκίνο 2008

Ο άνθρωπος «αστραπή» από την Τζαμάικα κατάφερε να πετύχει τρία παγκόσμια ρεκόρ. Ένα στα εκατό μέτρα, ένα στα διακόσια κι ένα στη σκυταλοδρομία 4Χ100… Αδιανόητος.

1. Πύρρος Δήμας Αθήνα 2004

Ο 33χρονος τότε αρσιβαρίστας προσπάθησε να γράψει ιστορία κατακτώντας το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην προσπάθειά του δεν τα κατάφερε, όμως το standingovationαπό τον κόσμο για 15 λεπτά είναι με διαφορά η κορυφαία μου ανάμνηση και μόνο που έρχεται στο νου μου προκαλεί ανατριχίλα.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved