Αυτά είναι τα κορυφαία αθλητικά βιβλία που πρέπει να διαβάσεις! (photos+video)

Αυτά είναι τα κορυφαία αθλητικά βιβλία που πρέπει να διαβάσεις! (photos+video)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, το Onsports βρήκε μερικά εκ των καλύτερων βιβλίων για τον αθλητισμό και σας τα παρουσιάζει.

Σημείωση: Δεν έχουμε συμπεριλάβει στις προτιμήσεις μας αυτοβιογραφίες (λυπούμαστε Σερ Άλεξ, Μοχάμεντ Αλί και σία) καθώς αν το κάναμε η λίστα θα έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις.

Football Against the Enemy (Simon Kuper)

29 football agains 3503345k

Μία εξαιρετική ματιά στα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ντέρμπι αλλά και πώς το άθλημα λειτουργεί ως ένα… όχημα εξυπηρέτησης πολιτικών και κοινωνικών διαφορών. Μπορεί να γράφτηκε το 1994, ωστόσο 22 χρόνια μετά παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ!

Among Thugs (Bill Buford)

44 among the thugs 3503331k

Το «Green Street Hooligans» σε βιβλίο. Ότι καλύτερο έχει δημιουργηθεί ποτέ για τον χουλιγκανισμό στα γήπεδα και γράφτηκε από έναν Αμερικανό ο οποίος έγινε… ένα με τους πιο άγριους φιλάθλους του αγγλικού ποδοσφαίρου προκειμένου να μάθει τη νοοτροπία! Στις σελίδες του αποτυπώνει ότι πιο βάναυσο είδε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς μάλιστα να εξαιρέσει τον εαυτό του!

McIlvanney on Boxing (Hugh McIlvanney)

16 mcilvanney on b 3503360k

Ο συγκεκριμένος συγγραφέας είναι «άρρωστος» με το μποξ και για αυτό μας μεταφέρει τη δική του άποψη και ρεπορτάζ από όλους τους μεγάλους πυγμαχικούς αγώνες στους οποίους βρέθηκε.

The Damned Utd (David Peace)

15 damned united 3503361k

Τα πολλά λόγια είναι… φτώχεια. Σύμφωνα με τους «Times» είναι το καλύτερο βιβλίο που γράφτηκε ποτέ για τον αθλητισμό. Eκπληκτική αναδρομή στον Μπράιν Κλαφ και το πώς... κατάντησε τη Λιντς Γιουνάιτεντ με τρόπο ανατριχιαστικό, γλαφυρό και ώρες-ώρες… κωμικό!

The Fight (Norman Mailer)

11 the fight 3503366k

Ο πιο διάσημος αγώνας μποξ στον κόσμο μέσα σε 239 σελίδες. Ο αγώνας που έμεινε στην ιστορία ως «Rumble in the Jungle» ανάμεσα στον Μοχάμεντ Αλί και τον Τζορτζ Φόρμαν το 1974 είναι μία εξαιρετική ιστορία για τους λάτρεις του αθλήματος (και όχι μόνο) που περιγράφει όλα όσα μεσολάβησαν μέχρι το άκουσμα του πρώτου κουδουνιού αλλά και για το τελευταίο χτύπημα που έσωσε την καριέρα του Αλί.

The Miracle of Castel Di Sangro (Joe McGinnis)

04 miracle castel 3503374k

Μία εξαιρετική ιστορία που αφορά μία ομάδα(Castel Di Sangro) που τότε αγωνιζόταν στην ιταλική Serie B, τα αμέτρητα σκάνδαλα γύρω από το σύλλογο και την παθιασμένη προσπάθεια να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Moneyball (Michael Lewis)

03 moneyball 3503375k

Η τέχνη του πώς να κερδίζεις ένα άνισο παιχνίδι. Το «Moneyball» εκθειάζει τον μάνατζερ Μπίλι Μπιν ο οποίος χρησιμοποιώντας στατιστικά κατάφερε να μετατρέψει την Oakland Athletics σε μία εκ των μεγαλύτερων ομάδων μπέιζμπολ στον κόσμο. Το βιβλίο και οι μέθοδοί του έγιναν παράδειγμα προς μίμηση σε πολλούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο γυρίστηκε και σε ταινία με τον ίδιο τίτλο με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ.

Οιδίπους σέντερ μπακ

oidipous

Το διάσημο βιβλίο του Κωνσταντίνου Καμάρα, γιου του παλαίμαχου παίκτη του Παναθηναϊκού, Αριστείδη. Όπως γράφει και στην περίληψη στο οπισθόφυλλο, δεν είναι ένα βιβλίο για τον Παναθηναϊκό αλλά για την ψύχωση. Πολλές ιστορίες γύρω από τον χώρο του αθλητισμού όπου ο αναγνώστης συνειδητοποιεί ότι τελικά υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να αντιμετωπίσει κανείς τον αθλητισμό και την καθημερινότητά του.

 



Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved