Οι λόγοι που λατρεύουμε τη Σερένα Γουίλιαμς (photos&videos)

Οι λόγοι που λατρεύουμε τη Σερένα Γουίλιαμς (photos&videos)

Η «βασίλισσα» του τένις γίνεται σήμερα 34 ετών και το OnSportsτης αφιερώνει μια… γωνιά, ευχαριστώντας τη για όσα έχει πετύχει

Από το 1999 βρίσκεται με συνέπεια στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου αθλητισμού, στέλνοντας το μήνυμα πως το τένις αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αθλήματα στον πλανήτη. Μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 21 Γκραν Σλαμ, έχει βρεθεί σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις στο νούμερο 1 του ταμπλό και έχει «καθίσει» στην κορυφή για 259 εβδομάδες συνολικά.

Η Σερένα Γουίλιαμς είναι ο λόγος που αγαπάμε το γυναικείο τένις και σήμερα γίνεται 34 ετών. Το OnSportsθυμάται τους λόγους που τη λατρεύουμε και της εύχεται χρόνια πολλά, ευχαριστώντας τη για όσα έχει πετύχει.

1. Επειδή απάντησε αυτό σε ρεπόρτερ όταν τη ρώτησε γιατί δεν χαμογελάει: «Είναι 11:30 το πρωί. Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να είμαι στο κρεβάτι μου τώρα και πρέπει να έρθω να κάνω προπόνηση τόσο νωρίς και να απαντήσω σε όλες αυτές τις ίδιες ερωτήσεις, οπότε δεν είναι και σούπερ διασκέδαση. Απλώς είμαι ειλικρινής».

2. Γιατί φοράει το πιο σικάτο καπέλο όταν κατακτά το Γουίμπλεντον

3. Επειδή κατάφερε να κάνει τον -πάντοτε «σοβαρό»- Τζόκοβιτς να χορέψει όταν κατέκτησαν το Γουίμπλεντον την ίδια σεζόν.

4. Γιατί ήταν μόλις 21 ετών όταν έκανε το πρώτο της «SerenaSlam».

Αναρωτιέστε τι είναι το SerenaSlam; Είναι όταν η Γουίλιαμς κατακτά τα τέσσερα διαφορετικά Γκραν Σλαμ την ίδια χρονιά!

5. Επειδή ταξίδεψε στην Αφρική με την αδερφή της Βίνους για να προωθήσουν την καμπάνια «BreaktheMold» που βοηθάει τις γυναίκες να «σπάσουν» τα δεσμά και να καταφέρουν όσα μπορούν.

560422b01c00002d00757d64

6. Γιατί είπε το παρακάτω πριν ξεκινήσει ομιλία της σε γυναίκες στο Λάγος της Νιγηρίας: «Εγώ και η αδερφή μου καταφέραμε να κατακτήσουμε πολλά Γκραν Σλαμ και να αλλάξουμε το τένις την περίοδο που ήταν γεμάτο με λευκούς. Δεν έχει σημασία από πού προέρχεσαι, αν έχεις όνειρα και γκολ, αρκεί».

7. Επειδή στις 7 Ιουλίου 2012 κατάφερε να κατακτήσει το μονό και το διπλό στο Γουίμπλεντον, μαζί με την αδερφή της.

serena 2

8. Και επειδή το μονό του 2012 το πήρε με τέσσερις σερί άσους (!) στο τελευταίο σετ!

9. Γιατί όταν ρωτήθηκε τον Ιούλιο του 2015 για τα Γκραν Σλαμ που έρχονται, απάντησε: «Στη χειρότερη, θα κάνω άλλο ένα SerenaSlam».

10. Επειδή ακόμη και ο Τζον ΜακΕνρό την χαρακτήρισε «την κορυφαία παίκτρια που έχει υπάρξει». Και όλοι γνωρίζουμε πόσο περίεργος άνθρωπος είναι ο Τζον ΜακΕνρό!

serena 3

11. Γιατί το 2012 στη διάρκεια αγώνα γύρισε τον αστράγαλό της και αρνήθηκε να χάσει. Αποσύρθηκε από το τουρνουά… αφού πρώτα νίκησε στο ματς που τραυματίστηκε!

12. Επειδή γνωρίζει τις «ρίζες» της και το απέδειξε το 2003, μιλώντας για τις συνθήκες ζωής της στο Κόμπτον της Καλιφόρνια όπου μεγάλωσε: «Αν μπορείς να παίξεις τένις όταν κάποιος στην άλλη άκρη της οδού πυροβολεί, τότε αυτό είναι η απόλυτη συγκέντρωση. Δεν μεγάλωσα παίζοντας τένις σε ειδικό κλαμπ του αθλήματος».

serena 4

13. Γιατί αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο που θέλουν να ασχοληθούν με το τένις!

14. Επειδή έχει κάνει το Surface Slam πολλές φορές!

Το Surface Slam είναι πιο δύσκολο από πολλά πράγματα. Είναι το να κατακτήσεις συνεχόμενα Γκραν Σλαμ σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες, δηλαδή χώμα, ταρτάν και χορτάρι!

15. Γιατί έχει καταφέρει να κάνει το παρακάτω χτύπημα. Σε χώμα!

16. Επειδή βρίσκεται ένα Γκραν Σλαμ μακριά από το να ισοφαρίσει τη Στέφι Γκραφ στην κορυφή των καλύτερων γυναικών τενιστριών στον κόσμο. Η Γερμανίδα κατέκτησε 22 στη διάρκεια της λαμπρής καριέρας της.

17. Γιατί κατέκτησε το πρώτο Γκραν Σλαμ της καριέρας της σε ηλικία 17 ετών!!!

serena 7

18. Επειδή κάποτε αποφάσισε να βελτιώσει το σέρβις της χρησιμοποιώντας πορτοκάλια αντί για μπάλες τένις! Και σύμφωνα με το New York Magazine ο πατέρας της δεν ήταν πολύ χαρούμενος με αυτή την επιλογή…

serena 8

19. Γιατί είναι η γηραιότερη που έχει φτάσει στο νούμερο 1 του ταμπλό, σε ηλικία 31 ετών!

serena 9

20. Και τέλος, επειδή πριν 12 χρόνια είχε πει στο ESPN πως δεν σκοπεύει να «σπάσει» κανένα ρεκόρ και δεν είναι αυτός ο στόχος της: «Αυτό που θέλω είναι να απολαμβάνω αυτό που κάνω κάθε μέρα. Δεν θέλω να καταρρίψω ρεκόρ. Το να γίνει η καλύτερη στην ιστορία μπορεί να μου πάρει 10 χρόνια και δεν νομίζω ότι θα παίζω στα 31». Και παίζει. Και είναι η κορυφαία στην ιστορία!

serena 10



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved