Η Μέκκα της Rock n Roll (photos&videos)
SHARE

Η Μέκκα της Rock n Roll (photos&videos)

Σαν σήμερα πριν 46 ολόκληρα χρόνια το Woodstock άνοιξε την αυλαία του, γράφοντας ιστορία ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της μουσικής, ενώνοντας μισό εκατομμύριο ανθρώπους και 32 καλλιτέχνες!

Ο Ρίτσι Χέιβενς ανεβαίνει στη σκηνή. Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι τον παρακολουθούν καθώς δίνει... ρέστα με τον «ύμνο» του Minstrel From Gault. Τρία λεπτά και 36 δευτερόλεπτα μετά έχει τελειώσει το πρώτο τραγούδι του πιο «θρυλικού» φεστιβάλ στην ιστορία της Rock n’ Roll και έχει ανοίξει η αυλαία του Woodstock.

Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Αυγούστου του 1969. Ο γαιοκτήμονας Μαξ Γιασγκούρ παραχώρησε μεγάλο μέρος της φάρμας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων που διατηρούσε και επί 3 ημέρες τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ σκηνής έστελναν μήνυμα ειρήνης σε όλο τον πλανήτη. Ο Ινδός πνευματικός Σουάμι Σατσιντανάντα απευθύνεται στους 400.000 παρεβρισκόμενους: «Αγαπημένα μου αδέρφια, με γεμίζει χαρά να βλέπω τη νεολαία της Αμερικής συγκεντρωμένη εδώ για χάρη της λεπτής τέχνης, της μουσικής. Μέσα από τη μουσική μπορούμε να πετύχουμε θαύματα. Είναι ο ήχος του παραδείσου και ελέγχει όλο το σύμπαν. Η ενέργεια του ήχου, η δύναμή του, είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη στον κόσμο. Είναι τιμή μου που μου δόθηκε η ευκαιρία να «ανοίξω» αυτό το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ».

Τις μέρες που ακολουθούν το Woodstock γίνεται η Μέκκα της ροκ μουσικής σκηνής και διαδίδει σε όλη την ανθρωπότητα το μήνυμα της ειρήνης και της φιλίας μέσα από τη μουσική. Ονόματα-τοτέμ της μουσικής ιστορίας ανεβαίνουν στη σκηνή και γράφουν ιστορία. Η μουσική μπορεί να πει εκατομμύρια λέξεις σε λίγα λεπτά...

Ο Ραβί Σανκάρ έπαιξε τρία τραγούδια σε διάστημα 35 λεπτών υπό ασταμάτητη βροχόπτωση

Η Τζοάν Μπαέζ τραγούδησε για μια ώρα και 5 λεπτά όντας 6 μηνών έγκυος

Έπειτα από 1 ώρα και 25 λεπτά «γεμάτη» με Τζο Κόκερ, η συναυλία διεκόπη για 3 ώρες λόγω καταιγίδας

28 PHOTOS

Το «αντίο» του Γιαννούλη στον Ατρόμητο (photos)
Το «αντίο» του Γιαννούλη στον Ατρόμητο (photos)
Οριστικό: Στον Ατρόμητο ο Ουάρντα! (photos)
Οριστικό: Στον Ατρόμητο ο Ουάρντα! (photos)
Η Φούλαμ τίμησε τον Καραγκούνη (video)
Η Φούλαμ τίμησε τον Καραγκούνη (video)
Ολυμπιακός: Δύο μήνες έξω η Χίπε (photo)
Ολυμπιακός: Δύο μήνες έξω η Χίπε (photo)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies