Δε γύρισε όπως ήταν, γύρισε καλύτερος
Intime

Δε γύρισε όπως ήταν, γύρισε καλύτερος

Η αγωνία για το αν ο Παναθηναϊκός θα χάσει ρυθμό, απαντήθηκε απέναντι στο Βόλο με εμφάνιση εξαιρετικού επιπέδου για τους «πράσινους» του Γιοβάνοβιτς.

Αρκετά περίεργη διαδικασία η επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από χειμερινή διακοπή. Στην Ελλάδα είχαμε συνηθίσει μεγάλες άδειες για τις ομάδες, σε περιόδους εορτών. Πριν κάποια χρόνια όλα αυτά. Προφανώς και δεν είναι το ίδιο με τη φετινή διαδικασία. Η επιστροφή στη δράση έφερε ματς Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός νίκησε. Εύκολα, χωρίς να ιδρώσει ουσιαστικά. Και το 3-0 λίγο είναι κόντρα στο Βόλο.

Στο σύνολο των αγώνων που έχει δώσει το «τριφύλλι» στη Λεωφόρο, ίσως να μιλάμε για ένα απ’ τα καλύτερα παραγωγικά ματς της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τρία γκολ, αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ωραίοι συνδυασμοί, παίκτες με ενέργεια και διάθεση. Ορεξάτοι όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Ευνόησε η διακοπή, γιατί ξεκούρασε. Οπότε η όποια ανησυχία υπήρχε σε πολλούς αναφορικά με το πώς θα είναι το «τριφύλλι» μετά την άγνωστη αυτή περίοδο έξτρα προετοιμασίας στα μέσα της σεζόν, αποδείχθηκε υπερβολική. Ποδοσφαιρικά ο Παναθηναϊκός εμφάνισε τα καλά του στοιχεία και πάλι. Έχοντας συνέπεια και συνέχεια στο παιχνίδι του, διαθέτοντας ένταση και σωστή σκέψη για να πετύχει αυτό που θέλει.

Το πέτυχε εύκολα κόντρα σε έναν Βόλο που με τον Μπράτσο δεν είναι ομάδα του όσα έρθουν κι όσα πάνε. Προσπαθεί να κλείσει χώρους, έχει σφιχτές γραμμές. Δεν είναι αφελής ομάδα, ούτε με την άμυνα στη σέντρα. Οι «πράσινοι» αυτό το αντιμετώπισαν με άνεση. Ακόμη κι αν άργησαν να πετύχουν το πρώτο γκολ.

Τα τρία τέρματα απ’ τους Σλοβένους. Παιδιά που δείχνουν πως πέρα απ’ την κλάση, έχουν ολόσωστη νοοτροπία. Ο Βέρμπιτς ειδικά που έμοιαζε καιρό να «σκυλιάζει». Ψάχνοντας το γκολ, ψάχνοντας την καλή τελική ενέργεια είτε σε πάσα είτε σε «εκτέλεση». Γι’ αυτό επιβραβεύτηκε και με ασίστ και με γκολ.

Την ποιότητα εκ των πραγμάτων γνωρίζαμε πως την διαθέτει. Θέμα χρόνου να την εμφανίσει. Το έπραξε μόλις στο πρώτο ματς μετά τη διακοπή. Αυτό θα του «αδειάσει» και το βάρος που είχε, επειδή ήταν ξεκάθαρο πως το έψαχνε και το ήθελε υπερβολικά. Του έλειπε. Αν ο Βέρμπιτς μπει στην «εξίσωση» του σκοραρίσματος, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα τεράστιο συν. Αν το κατορθώσει και ο Μπερνάρ, τότε πραγματικά θα μιλάμε για κάτι που δύσκολα μπορεί να το σταματήσει κανείς.

Το προσεχές διάστημα θα μας δείξει για το συγκεκριμένο γεγονός. Το θετικό για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι πως έδειξε να γυρίζει με ενθουσιασμό, γεμάτη δυνάμεις και ενέργεια που κάνει ευκολότερη τη δημιουργία απέναντι σε κλειστές άμυνες. Ένα σύνολο που και ξεκουράστηκε απ’ το πρώτο μισό, αλλά και κατάφερε να διαχειριστεί τα δεδομένα του. Γιατί πλέον ξέρει πως πρέπει να πορευτεί και δεν λειτουργεί σοκαρισμένο για τα προβλήματα που διαρκώς παρουσιάζονταν.

Παλάσιος έλειπε θυμίζουμε, Κώτσιρας είχε χάσει πολλά παιχνίδια και με τον Βόλο φάνηκε το γιατί ήταν μεγάλη απουσία. Η δεξιά πλευρά της ομάδας, στοιχείο που αλλάζει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα στο νευραλγικό δημιουργικό κομμάτι. Μόνο ένα παράδειγμα του γιατί ο Παναθηναϊκός έδειξε να επιστρέφει καλύτερος σε σχέση με την τελική ευθεία του πρώτου μισού της περιόδου.

Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στις μεταγραφές. Έχοντας την άνεση της πρόκρισης ουσιαστικά, καθώς το 3-0 δε δείχνει να μπορεί να ανατραπεί στη ρεβάνς. Οι παίκτες που θα πάρει ο Παναθηναϊκός, έρχονται για να προσθέσουν όχι απαραίτητα νέα στοιχεία στην ομάδα. Περισσότερο να ενισχύσουν εκείνα που χρειάζονται ενίσχυση. Με ποιότητα και παραστάσεις πάντα. Προκειμένου να διατηρείται το μομέντουμ ακόμη κι αν προκύπτει κάποιο πρόβλημα.

Το μόνο κακό με τη διακοπή, ήταν πως η κακοδαιμονία δε φεύγει με τίποτα. Ο Γκάνεα απ’ το πουθενά θα χρειαστεί να μείνει εκτός για μήνες, Κουρμπέλης αντιμετώπισε πρόβλημα, Ιωαννίδης το ίδιο, ο Ρούμπεν ίωση, ο Τσόκαϊ ίωση ανήμερα του αγώνα με τον Βόλο. Λες και η ίδια η μοίρα θέλει να βάλει περισσότερα εμπόδια στην ομάδα, απ’ όσα βάζουν οι αντίπαλοι.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved