Μια νύχτα απ’ τη ζωή σας, ολόκληρη η δική μας
Intime.gr

Μια νύχτα απ’ τη ζωή σας, ολόκληρη η δική μας

Αν είσαι Παναθηναϊκός, ξέρεις καλά από «Καραντώνηδες»...

Η ποδοσφαιρική Ελλάδα «ανακάλυψε ξαφνικά» τον Καραντώνη και τη διαιτητική του ανεπάρκεια ή επικινδυνότητα. Να ενημερώσουμε βέβαια όλους τους ευαισθητούληδες και τους «πεφτωσυννεφάκηδες», ότι ο Καραντώνης, ο Ευαγγέλου και οι υπόλοιποι διαπρεπείς διαιτητές και VARίστες, δεν προσγειώθηκαν προχθές στο ελληνικό ποδόσφαιρο – ζουν και βασιλεύουν εδώ και καιρό. Και κάνουν επίδειξη ισχύος και μαγκιάς, εκεί που «τους παίρνει».

Όταν ο Παναθηναϊκός πέρασε από χειρουργείο πέρυσι στο Ηράκλειο, χωρίς αναισθητικό, διαιτητής ήταν ο περίφημος Καραντώνης. Αλλά τότε ήταν απλά Κυριακή: στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ομάδας, η επωδός ήταν η γνωστή: «πάλι κλαίτε;» «Σας βαρεθήκαμε» και «κάντε ομάδα να κερδίζετε και τους Καραντώνηδες». Έμεινε ο Παναθηναϊκός σαν τον τρελό του χωριού να φωνάζει για το προφανές, τον αντιμετώπιζαν όλοι σαν τον γραφικό της παρέας, σαν τον Δον Κιχώτη που κυνηγούσε ανεμόμυλους. Βλέπετε, εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός απέχει από τα κέντρα αποφάσεων, από τους ορισμούς διαιτητών, από την επιρροή ή τον έλεγχο της ΕΠΟ και της ΚΕΔ. Και για τον Παναθηναϊκό, το VAR είναι συνήθως ένα δωματιάκι με κάτι τηλεοράσεις, αντί να είναι ένα μέρος που μπορεί να διορθώσει διαιτητικά λάθη, παραλείψεις και αβλεψίες: στο Ηράκλειο, στην Τούμπα, στο Βόλο, στα Γιάννενα, σε τέσσερις από τους περσινούς αγώνες όπου ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, το VAR είχε διακοσμητικό χαρακτήρα και καμία δικαιοσύνη δεν απένειμε.

Φωνάζουν τώρα για τον Καραντώνη όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, επειδή ευνόησε τον Ολυμπιακό και αδίκησε τον Αστέρα. Πέρυσι φυσικά που ο Καραντώνης και ο Ευαγγέλου είχαν αδικήσει τον Παναθηναϊκό και είχαν ευνοήσει τον ΟΦΗ και λίγο μετά κάποιο άλλο διαιτητικό τιμ είχε αδικήσει τον Παναθηναϊκό και είχε ευνοήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στα play-offs, κανείς δεν είχε να πει μια κουβέντα. Βλέπετε, το μοναδικό πρόβλημα ορισμένων είναι απλά τα σφυρίγματα που παίρνει ή δεν παίρνει ο Ολυμπιακός και όχι η συνολική κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ισονομία, το 50-50, η αναβάθμιση της διαιτησίας, η αξιοπιστία, η βελτίωση του πρωταθλήματος. Κατά τα άλλα βέβαια οι ίδιοι άνθρωποι «κόπτονται» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σαχλαμάρες. Για την ομάδα τους κόπτονται, την τσέπη της, για το πώς θα ευχαριστήσουν τους οπαδούς – πελάτες και πώς θα χαϊδέψουν τα αυτιά τους. Και πώς «θα την πουν» στον Ολυμπιακό.

Μια νύχτα από τη ζωή όλων αυτών, ένα και μόνο παιχνίδι που μπορεί να αδικηθούν ή που μπορεί να δουν τον Ολυμπιακό να ευνοείται, είναι ολόκληρη η (πρόσφατη) ζωή του Παναθηναϊκού. Που δεν παίρνει μισό σφύριγμα, που τον φορτώνουν με αστείες κίτρινες από την αρχή του αγώνα, που βλέπει παίκτες του να αποβάλλονται επειδή «κοίταξαν άγρια» κάποιον αντίπαλο, που δεν του δίνονται καθαρά πέναλτι ακόμα και μετά την εξέταση στο VAR, που παίρνει καθαρά και κρυστάλλινα πέναλτι και κάποιοι σπεύδουν να βαφτίσουν «μουσαντένια». Ένας Παναθηναϊκός που επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια στην Ευρώπη και είδε τα όνειρά του για συμμετοχή στους ομίλους να τρακάρουν (και) στις διαιτητικές αποφάσεις και στα δυο παιχνίδια με τη Σλάβια.

Οπότε μην πολυφωνάζετε για τη διαιτησία ξαφνικά και μην δείχνετε τόσο έκπληκτοι με τους Καραντώνηδες, μην παθαίνετε υστερία και μην ανακαλύπτετε τον τροχό εν έτει 2022. Αν θέλετε να μορφωθείτε, βάλτε να δείτε Καραντώνη στο Ηράκλειο από την περσινή του παράσταση – μπορεί να είναι περσινός, αλλά παραμένει επίκαιρος και δεν μπαγιατεύει ποτέ. Ή δείτε κανέναν άλλον παλιό αγώνα του Παναθηναϊκού, από πέρυσι, πρόπερσι ή αντιπρόπερσι, μπας και μάθετε τι σας περιμένει σε κάποιο επόμενο παιχνίδι, όπου πάλι θα «ανακαλύψετε» έναν κακό διαιτητή με «ακατανόητα σφυρίγματα»…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved