Οι προκρίσεις του Βατσλίκ και το «έγκλημα» Μαρτίνς

Οι προκρίσεις του Βατσλίκ και το «έγκλημα» Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους ομίλους του Europa League και η πρόκριση φέρει φαρδιά πλατιά την «υπογραφή» του Τόμας Βατσλίκ, με τον Τσέχο να δίνει δύο φορές το «εισιτήριο» στους «ερυθρόλευκους».

Ο αρχικός στόχος του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι δεν στέφθηκε με επιτυχία, αφού η Μακάμπι Χάιφα προκάλεσε, για μία ακόμα φορά, τριγμούς στην ομάδα του Πειραιά. Οι εξελίξεις προκάλεσαν την απομάκρυνση του Πέδρο Μαρτίνς και ο Κάρλος Κορμπεράν ανέλαβε ένα δύσκολο έργο. Να «πάει» τους «ερυθρόλευκους» μέχρι τους ομίλους του Europa League. Και τα κατάφερε. Βέβαια, για να το πετύχει, χρειάστηκε την τεράστια συμβολή του Τόμας Βατσλίκ.

Ο Τσέχος τερματοφύλακας ήταν ο πρωταγωνιστής στις «μάχες» με την Σλόβαν, όχι μόνο για το πέναλτι που «έπιασε» στη ρεβάνς της Μπρατισλάβας, αλλά και με τις επεμβάσεις του στα δύο παιχνίδια. Το «εισιτήριο» έφερε τους Πρωταθλητές Ελλάδας κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, ο οποίος είχε αποκλειστεί κι αυτός νωρίτερα από τη Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League.

Στις δύο αναμετρήσεις με τους Πρωταθλητές Κύπρου ο Τόμας Βατσλίκ δεν είχε αρκετή δουλειά, καθώς δεν αντιμετώπισε σοβαρές απειλές, μέχρι την τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του επαναληπτικού στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου οι φιλοξενούμενοι σκόραραν έπειτα από τρομερή αδράνεια της άμυνας, σε μία φάση που φέρει ευθύνη και ο Τσέχος τερματοφύλακας που δεν βγήκε να «καθαρίσει» την απειλή.

Όμως, ο διεθνής πορτιέρο αποφάσισε να πάρει το «αίμα» του πίσω, στη διαδικασία των πέναλτι. Τέσσερις εκτελέσεις είχαν οι παίκτες του Απόλλωνα Λεμεσού, τρεις επεμβάσεις έκανε ο Τόμας Βατσλίκ και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Αναμφίβολα ήταν ο άνθρωπος της βραδιάς, ο απόλυτος πρωταγωνιστής και αυτός «ευθύνεται» για την είσοδο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League.

Βέβαια, η πρόκριση δεν σημαίνει αυτόματα και το τέλος των προβλημάτων στους «ερυθρόλευκους». Παρά το γεγονός πως οι Πειραιώτες παρουσιάζονται σαφώς βελτιωμένοι σε πολλά σημεία του παιχνιδιού τους, όπως η σωστή κυκλοφορία, οι συνεργασίες και η παραγωγή φάσεων, κάποιες παθογένειες δεν έχουν διαγραφεί.

Δεν γίνεται για ένα ακόμα ευρωπαϊκό ματς ο Ολυμπιακός να δέχεται γκολ στην τελευταία φάση ενός αγώνα. Έγινε με την Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, έγινε με την Σλόβαν στη ρεβάνς της Μπρατισλάβας, αλλά και με τον Απόλλωνα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Παράλληλα, είναι ανεπίτρεπτο για τον Μπα να αποβάλλεται σ’ ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι, όπως είχε γίνει και με την Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία την περσινή σεζόν στα προκριματικά του Champions League.

Μάλιστα, σ’ εκείνο το ματς είχε σημειωθεί και ένα μεγάλο «έγκλημα» από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός κόντρα στους Βούλγαρους είχε αποφασίσει να δώσει τα «γάντια» του τερματοφύλακα στον νεαρό Κώστα Τζολάκη. Το σκεπτικό του ήταν πως ο Τόμας Βατσλίκ είχε ελάχιστο χρόνο με την ομάδα και δεν είχε καταφέρει να βρει την «επαφή» με τους συμπαίκτες του.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αμέσως μετά το τέλος του επαναληπτικού με τον Απόλλωνα Λεμεσού και τις επιδόσεις του Τσέχου στη διαδικασία των πέναλτι, πολλοί έφεραν στο μυαλό τους τη περσινή ρεβάνς με τη Λουντογκόρετς, η οποία κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα». Και η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, τα οποία επέστρεψαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/08).

Δεν λέω πως ο Ολυμπιακός θα είναι περάσει στους ομίλους του Champions League ή πως άλλαζε η εικόνα του στην συνέχεια, αλλά φανταστείτε πόσο διαφορετικό θα ήταν το περσινό καλοκαίρι αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν αποκλειστεί από τη Λουντογκόρετς. Μία ομάδα που δεν θεωρείται από τα «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όπως άλλωστε και η Μακάμπι Χάιφα.

Πάντως, αυτό που έχει σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η επόμενη μέρα στους Πειραιώτες, η οποία αναμένεται να έχει νέα πρόσωπα. Η διοίκηση έχει αποφασίσει να συνεχίσει την ενίσχυση του ρόστερ, προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών. Ο Ουί Τζο Χουάνγκ είναι στην Ελλάδα, ο Παναγιώτης Ρέτσος πλησιάζει στην επιστροφή, ενώ κοντά στην πρώτη ομάδα εμφανίζεται και πάλι ο Κώστας Φορτούνης. Ένας παίκτης με τεράστια ποιότητα, ο οποίος καλείται να αποδείξει πως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκρινε σωστά με την απόφασή του να τον «κόψει».

Ο χρόνος δεν είναι «σύμμαχος» του Ολυμπιακού, καθώς οι επίσημες υποχρεώσεις «τρέχουν», αλλά το γεγονός πως ακόμα βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού και η σεζόν δεν φτάνει στο τέλος της, αλλά είναι στην αρχή και κυρίως η βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα, γεννά ελπίδες. Μακάρι να μην είναι φρούδες.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται για 12η σερί σεζόν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κάποιοι όμως συνεχίζουν να βλέπουν «φαντάσματα». Το γεγονός πως δεν μπόρεσε να πετύχει μία νίκη στα προκριματικά δεν είναι αμελητέο, αλλά όχι και καταστροφικό. Ξυδάκι...


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Οι αποκρούσεις του Βάτσλικ που τον έστειλαν στους ομίλους του Europa League (video)

Ολυμπιακός: Οι αποκρούσεις του Βάτσλικ που τον έστειλαν στους ομίλους του Europa League (video)

Ολυμπιακός: Μαθαίνει αντιπάλους στους ομίλους του Europa League - Πότε είναι η κλήρωση

Ολυμπιακός: Μαθαίνει αντιπάλους στους ομίλους του Europa League - Πότε είναι η κλήρωση

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved