Ενθουσιασμός για υποστήριξη κι όχι ως σιγουριά πρόκρισης

Ενθουσιασμός για υποστήριξη κι όχι ως σιγουριά πρόκρισης

Μόνο εύκολη δεν είναι η ανατροπή για έναν Παναθηναϊκό που έχει σχεδόν τα πάντα εναντίον του. Πλην της έδρας του που δεν πρέπει να αφήσει να την πάρει από κάτω.

Μη γελιόμαστε, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ο Παναθηναϊκός, πάει να το κάνει τώρα με τη Σλάβια Πράγας. Να ανατρέψει ήττα με 2-0 απ’ τον πρώτο αγώνα Ευρωπαϊκής διοργάνωσης δηλαδή. Συνυπολογίστε και τα υπόλοιπα δεδομένα του ζευγαριού.

Εμπειρία, η Σλάβια. Καλύτερη ως ομάδα, η Σλάβια. Απουσίες, ο Παναθηναϊκός. Λύσεις που δεν υπάρχουν λόγω μεταγραφών που δεν έγινε ακόμη, ο Παναθηναϊκός. «Καθαρό» σκορ απ’ τον πρώτο αγώνα, η Σλάβια.

Ψάχνεις να βρεις τι έχει υπέρ του το «τριφύλλι» και σαστίζεις έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα. Έχει πιο βαριά φανέλα είναι μία απάντηση. Μα αν δεν υπήρχε κι αυτό το στοιχείο, παρά την πενταετή απουσία απ’ την Ευρώπη, δε θα συζητούσαμε καν. Ο κόσμος θα προτιμούσε να πάει κάπου παραλιακά να πιει το καφεδάκι ή το ουζάκι του.

Προφανώς και δεν ξεχνάμε την έδρα. Άλλωστε το είπε κι ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Εκεί ποντάρει τα περισσότερα ο Παναθηναϊκός. Να γίνει ξανά ένα… ποτάμι που θα παρασύρει τους Τσέχους. Που, οκ, είναι πολύ καλή ομάδα, έχουν επικίνδυνους παίκτες, αλλά δεν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Το παν είναι να την κρατήσει την έδρα το «τριφύλλι». Μην μετριάσει το πάθος απ’ τον κόσμο. Να δοκιμάσει να τον βάλει στο ματς απ’ το πρώτο λεπτό. Τί θέλει να δει ο κόσμος; Προφανώς γκολ. Αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί, ενώ θα είναι αφελές να πεις μπαίνω με 11 παίκτες στην περιοχή του αντιπάλου κι όπου βγάλει.

Κάθε επαφή, κάθε διεκδίκηση, θα παίξει ρόλο. Για να διατηρήσει υψηλό φρόνημα στον κάθε ένα απ’ τους οπαδούς που θα πάει στο γήπεδο. Απ’ αυτούς που τους έφτασαν μερικές ώρες για να εξαντλήσουν τα εισιτήρια Αυγουστιάτικα.

Όσο η Λεωφόρος μένει στο παιχνίδι για τα καλά, τα πάντα γίνονται. Δύο γκολ είναι, δεν είναι λίγα, δεν είναι και πολλά όμως. Ακόμη κι αν κατορθώσεις να πετύχεις ένα στο 80’, μεταφέρεις απίστευτο άγχος στον αντίπαλο. Γιατί όσο κι αν ο Παναθηναϊκός έχει την έδρα και είναι με την πλάτη στον τοίχο σε επίπεδο σκορ, το άγχος είναι μεγαλύτερο για τη Σλάβια. Πάντα σε αγχώνει περισσότερο η σκέψη του να μη χάσεις αυτό που κρατάς, παρά το τι είχες τι έχασες. Αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα που δε θεωρείται σχεδόν χαμένο ήδη, είναι ο γηπεδούχος.

Ίσως λοιπόν να έχει τεράστια σημασία το να μπορέσει πρωτίστως να διατηρήσει το μηδέν ο Παναθηναϊκός. Τρελό σας φαίνεται, αλλά κόντρα σε μια αντίπαλο όπως η Σλάβια που μετρά 13 γκολ στα τελευταία 4 εκτός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη, δεν το λες και βόλτα στο πάρκο.

Δε χρειάζεται ούτε υπερβολικός ενθουσιασμός ούτε τίποτα. Ενθουσιασμός σε επίπεδο υποστήριξης της ομάδας, είναι άλλο απ’ τον ενθουσιασμό λόγω… βεβαιότητας για την ανατροπή. Όχι, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες για να τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Παλάσιος, χωρίς δημιουργικούς χαφ και με τον Βέρμπιτς να μην έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.

Εκεί ακριβώς είναι όλη η μαγεία. Όπως πήγε το πράγμα, αν το πετύχεις ανεβαίνεις από τώρα ένα σκαλοπάτι αυτόματα. Σκαλοπάτι απ’ αυτά που κατέβηκες δυο-δυο τα τελευταία χρόνια, αλλά πάντα το ανέβασμα είναι απίστευτα δυσκολότερο. Οπότε σε ένα βράδυ αν «τσιμπήσεις» ένα σκαλοπατάκι προς το να ξαναγίνεις Παναθηναϊκός, μιλάμε για τεράστια υπόθεση.

Για τώρα, απλά υποστήριξη στην ομάδα μήπως και κατορθώσει και βρει όσα της λείπουν μέσω της έδρας και του κόσμου της.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Επιστροφή Σένκεφελντ-Αλεξανδρόπουλου στην αποστολή (Photos)

Παναθηναϊκός: Επιστροφή Σένκεφελντ-Αλεξανδρόπουλου στην αποστολή (Photos)

Γιοβάνοβιτς: «Τεράστια υποχρέωση όταν ο κόσμος πιστεύει σε κάτι –Να αλλάξουμε την εικόνα μας»

Γιοβάνοβιτς: «Τεράστια υποχρέωση όταν ο κόσμος πιστεύει σε κάτι –Να αλλάξουμε την εικόνα μας»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved