Οι μεγάλες νίκες θα δοξάσουν ξανά τον Παναθηναϊκό
intime.gr

Οι μεγάλες νίκες θα δοξάσουν ξανά τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να ξεχάσει το παρελθόν και να γράψει νέες σελίδες στην Ευρώπη. Κάθε αρχή και δύσκολη. Δεν είχε ευνοϊκή κλήρωση, αλλά το ίδιο νιώθουν και οι Τσέχοι. 

Ο Παναθηναϊκός όταν κατέκτησε το Κύπελλο, γνώριζε ότι θα δώσει τέσσερα ματς για να μπει στους ομίλους.

Από τη στιγμή που απουσίαζε από την Ευρώπη από το καλοκαίρι του 2017, ήξερε επίσης ότι θα είναι ανίσχυρος στην πρώτη προκριματική σύγκρουση. Η Σλάβια Πράγας, αν η Σεντ Τζόσεφς από το Γιβραλτάρ δεν πετύχει κάποιο ποδοσφαιρικό θαύμα, θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού.

Ναι, είναι η χειρότερη κλήρωση. Αμέσως μετά θα ήταν η Κόνιασπορ, επειδή είναι τούρκικη ομάδα, άρα έχει και έδρα και τις όποιες ιδιαιτερότητες μίας ποδοσφαιρικής μάχης με τους γείτονες. Σε αντίθεση με τη Μπάτε Μπορίσοφ και την τιμωρία στις ομάδες της Λευκορωσίας.  

Όσο, όμως, στράβωσε ο Παναθηναϊκός με τη Σλάβια, άλλο τόσο δεν άρεσε η κλήρωση και στους Τσέχους. Κι αυτοί, μάλιστα, είναι και ισχυροί. Θα περίμεναν κάτι πιο απλό. Το «τριφύλλι» αντίθετα, γνώριζε τον Μάιο ότι τον Αύγουστο θα έχει δύσκολο έργο. Το θετικό, βέβαια, είναι ότι ο Παναθηναϊκός αν περάσει τους Τσέχους, θα «τραβήξει» τη βαθμολογία τους και θα είναι ισχυρός στα πλέι οφ. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει πιο βατό έργο.

Όλα φυσικά στα χαρτιά. Μπορεί να περάσει τη Σλάβια και να πάθει ζημιά στην επόμενη φάση. Μην ξεχνάμε ότι συζητάμε για καλοκαίρι, όπου καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη. Πλην των σκανδιναβικών, που έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.

Ας υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός έπεφτε με το ζευγάρι Ριέκα-Τζουγκάρντεν. Πολλοί στο άκουσμα του ζευγαριού μπορεί να πανηγύριζαν. Για να τα λέμε όπως έχουν τα πράγματα, η Τζουγκάρντεν είναι πρώτη στη Σουηδία αυτή τη στιγμή κι έχει 15 ματς στα πόδια της. Θεωρείτε ότι θα ήταν εύκολο το έργο του Παναθηναϊκού;

Η Σλάβια Πράγας θα αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» στις 4 Αυγούστου και θα έχει δύο ματς με την ομάδα του Γιβραλτάρ και ένα για το πρωτάθλημα, αφού στην πρεμιέρα στις 31 Ιουλίου θα παίξει εκτός με τη Χράντετς Κράλοβε. Ο Παναθηναϊκός θα έχει έως τότε μόνο φιλικά. Η διαφορά τεράστια ανάμεσα σε επίσημο (με πίεση, που μπορεί να κρίνει τη σεζόν και οικονομικά, εκτός από αγωνιστικά) και φιλικό.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν χάρηκε, όπως δεν χάρηκαν και οι Τσέχοι. Οι οποίοι το διάστημα που οι «πράσινοι» έψαχναν τη γνωστή επιστροφή στην κανονικότητα, στην Ευρώπη έκαναν βήματα προόδου. Από τη σεζόν 2018-19 κι έπειτα, έφτασαν δύο φορές στα προημιτελικά του Europa League, έπαιξαν μία φορά σε ομίλους Champions League και τη σεζόν που πέρασε στα προημιτελικά του Conference League, αποκλείστηκαν σε δύο δραματικά ματς από τη φιναλίστ Φέγενορντ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι θα πρέπει να κάνει μία μικρή υπέρβαση για να μπει στους ομίλους. Είτε στον γ’ προκριματικό είτε στα πλέι οφ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος δύσκολα ενθουσιάζεται, γνώριζε και γνωρίζει ότι το να μην παίξει ο Παναθηναϊκός στους ομίλους είναι αποτυχία. Τι να το κάνει να πανηγυρίζει τον Μάιο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν αποκλειστεί αρχές Αυγούστου;

Ο Σέρβος, ξέρει ότι δεν μετράνε οι δάφνες του παρελθόντος. Ο Παναθηναϊκός με τους Τσέχους έχει θετική παράδοση. Έχει παίξει τελικό πρωταθλητριών, έχει πάει σε ημιτελικά πρωταθλητριών-Champions League. Όλα αυτά, όμως, δεν παίζουν μπάλα στις 4 και 11 Αυγούστου. Όπως δεν παίζει μπάλα και ό,τι έχει κάνει η Σλάβια εδώ και τέσσερα χρόνια. Τον Μάρτιο μπορεί να είσαι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, τον Αύγουστο εκτός. Τόσο ωμά. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Στην Ευρώπη συνέχεια ζεις με το τώρα. Το ένδοξο παρελθόν οφείλει να μην το ξεχάσει ο Παναθηναϊκός. Αλλά πλέον το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Γιοβάνοβιτς καλείται να πετύχει κάτι που για πολλούς μπορεί να φαίνεται μικρό, σε σχέση με το τι έχουν βιώσει με την ομάδα τις προηγούμενες δεκαετίες, είναι ωστόσο πολύ σημαντικό. Η ομάδα με παιχνίδια Πέμπτη-Κυριακή θα πιεστεί, αλλά θα εξελιχθεί.

Οι μεγάλες νίκες δοξάζουν έναν σύλλογο. Για να είμαστε ρεαλιστές και προσγειωμένοι, η Σλάβια δεν είναι μεγαθήριο, αλλά ναι, θα είναι σπουδαίες οι νίκες και φυσικά η πρόκριση για τον Παναθηναϊκό. Μέχρι να φτάσει στο σημείο να θεωρεί ότι απλά έκανε το καθήκον του κόντρα σε ομάδες τύπου Σλάβια, ο Παναθηναϊκός έχει δρόμο.

Είναι στο μηδέν τώρα στην Ευρώπη. Πονάει αυτό, αλλά είναι η αλήθεια. Βήμα βήμα, όσο κι αν έχει εξελιχθεί το ποδόσφαιρο κι έχει αυξηθεί ο βαθμός δυσκολίας, μπορεί να φτάσει σε επίπεδα που ήταν στο παρελθόν. Μέχρι τότε το παρελθόν απλά να το έχουν στην καρδιά τους οι παίκτες και να μην το επικαλούνται. Τώρα θα παίξει μπάλα ένας νέος Παναθηναϊκός κι όπου βγει.

ΥΓ.: Ο Παναθηναϊκός τώρα ακόμα περισσότερο έχει ανάγκη τουλάχιστον δύο παίκτες. Άμεσα. Εντός της εβδομάδας. Έναν χαφ κι έναν φορ, ώστε να είναι έτοιμοι για τις δύο μάχες. Όσο πιο πολύ καθυστερεί, τόσο βάζει δύσκολα στον εαυτό του.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Η εξήγηση του Γιοβάνοβιτς για τις μεταγραφές - «Να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές»

Παναθηναϊκός: Η εξήγηση του Γιοβάνοβιτς για τις μεταγραφές - «Να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές»

Παναθηναϊκός: Σλάβια Πράγας, η «ερυθρόλευκη» δύναμη της Τσεχίας με τα κινεζικά κεφάλαια

Παναθηναϊκός: Σλάβια Πράγας, η «ερυθρόλευκη» δύναμη της Τσεχίας με τα κινεζικά κεφάλαια

Παναθηναϊκός: Ζόρικη κλήρωση με Σλάβια Πράγας, αλλά έχει σύμμαχο μία απίθανη παράδοση! (vids)

Παναθηναϊκός: Ζόρικη κλήρωση με Σλάβια Πράγας, αλλά έχει σύμμαχο μία απίθανη παράδοση! (vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved