Τώρα μιλάνε οι πράξεις

Τώρα μιλάνε οι πράξεις

Η ανάρτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μοιάζει με φρένο στην κατηφόρα των δυο τελευταίων ετών.

Οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν την κατάλληλη λέξη μετά την διαδικτυακή τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. «Επιστροφή»; «Επανενεργοποίηση»; «Επανεκκίνηση»; Μόνο εκείνος γνωρίζει – προς το παρόν – ποια θα είναι η σχέση του με τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν και με ποιον τρόπο θα βοηθήσει την ομάδα να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί τα δυο τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή τη στιγμή, σημασία δεν έχουν οι λέξεις. Έχουν οι πράξεις.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, συμβαίνουν δυο σημαντικά πράγματα, για τον Παναθηναϊκό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δυο πράγματα για τα οποία έχει μοχθήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του για χρόνια και παρότι τα δυο τελευταία απέχει από τα κοινά της ομάδας, δεν τα παράτησε στη μοίρα τους: το πρώτο, είναι η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και διοίκησης της Ευρωλίγκας: ο σκιώδης CEO, Τζόρντι Μπερτομέου αποχωρεί και οι αποφάσεις πλέον θα λαμβάνονται από τους μετόχους κι όχι από έναν υπάλληλο των μετόχων, ο οποίος λειτουργούσε σαν Δικτάτορας, παίζοντας με τις ομάδες και τα πορτοφόλια των ιδιοκτητών. Η απομάκρυνσή του, με την οποία κάποτε διαφωνούσαν οι περισσότεροι και πλέον συνυπογράφει η πλειοψηφία, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός, ήταν μια μάχη την οποία ξεκίνησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εδώ και χρόνια. Τιμωρήθηκε, λοιδωρήθηκε και χλευάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ο μόνος που πλήρωνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε φορά που…φτερνιζόταν δυνατά στα επίσημα του ΟΑΚΑ, αφού ο Μπερτομέου νόμιζε ότι έτσι θα τον κάνει να σωπάσει. Αμ, δε…Το δεύτερο, είναι η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα 49 χρόνια. Όχι σαν «νοικάρης», που θα μοιράζεται το «σπίτι» με άλλους, αλλά ως αυτός που θα το συντηρεί, θα το λειτουργεί και θα το έχει σαν «δικό του σπιτικό», θα το προσέχει και θα το φτιάξει όπως αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα.

Έκανε λάθη όλα αυτά τα χρόνια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Έκανε και πρώτος εκείνος τα αναγνωρίζει και τα παραδέχεται. Έκανε σωστά; Έκανε, αλλά με έναν «μαγικό τρόπο» όλοι στέκονται στα λάθη του και κανείς δεν «θυμάται» τα σωστά του. Η απόφασή του να αποτραβηχτεί από την ομάδα, ήταν μια προσωπική του επιλογή, η οποία εκπορεύτηκε από έναν συνδυασμό πραγμάτων, συμπεριφορών και καταστάσεων που τον πίκραναν, τον θύμωσαν και τον απογοήτευσαν. Παρέδωσε τα «κλειδιά του μαγαζιού» σε ανθρώπους που πίστεψε ότι θα μπορούσαν να κρατήσουν την ομάδα ανταγωνιστική, αλλά αυτό δεν συνέβη. Δυστυχώς η ομάδα εδώ και δυο χρόνια φτιάχνεται με σοβαρά δομικά λάθη, έχει πάρει μισή ντουζίνα πλέι – μέικερς χωρίς να έχει βρει έστω έναν «κανονικό» πλέι – μέικερ, πορεύτηκε με 8 ξένους για ένα κομμάτι της χρονιάς, έμεινε ουσιαστικά χωρίς «πεντάρι» πίσω από τον Παπαγιάννη όταν αποφασίστηκε να αποχωρίσει ο Φλόιντ, έγιναν επιλογές ξένων που δεν «κούμπωσαν» ποτέ με το πνεύμα της ομάδας, οι ταλαντούχοι Έλληνες ούτε αξιοποιήθηκαν, ούτε «προόδευσαν». Κι όσο για το μοντέλο «έσοδα – έξοδα», ούτε αυτό περπάτησε: το αποτέλεσμα ήταν ο «φευγάτος» Γιαννακόπουλος να υποχρεωθεί να βάλει 3 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να καλυφθούν τα ανοίγματα και να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις.

«Όσο και να έχεις το δικαίωμα σε μια-δυο αποτυχίες, πόσο δε ως Παντοκράτορας του μπάσκετ, η φετινή εικόνα δεν είναι αποδεκτή! Μέχρι να υπάρξει σοβαρό και πραγματικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν επιτρέπεται να έχουμε αυτή την εικόνα, δεν έχουμε συνηθίσει έτσι» έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι να υπάρξει ένα σοβαρό ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα προσπαθήσει να ξαναβάλει το τρένο στις ράγες, να ξαναφτιαχτεί από την αρχή μια ομάδα που θα αρμόζει στο όνομα, την ιστορία και τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Με ποιον τρόπο; Με παίκτες και προπονητή καλύτερους απ’ αυτούς που είδαμε τα τελευταία χρόνια, με γερές βάσεις, με προσοχή στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, με τεχνογνωσία και σκληρή δουλειά. Το ποιοι θα είναι αυτοί και πόσο θα στοιχίζουν, το αν το μοντέλο θα συνεχίσει να είναι «έσοδα – έξοδα» ή θα γίνει οικονομική υπέρβαση, το γνωρίζει αυτή τη στιγμή μόνο ο ιδιοκτήτης της ομάδας και φαντάζομαι σύντομα θα αποκαλύψει τις προθέσεις και το πλάνο του. Αλλά η φράση «τα καλύτερα είναι μπροστά μας», στο τέλος της ανάρτησής του, είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας μέσα στην καταχνιά μιας απογοητευτικής χρονιάς που τελείωσε με το 3-0 στη σειρά των τελικών.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved