Η χαμένη ευκαιρία και η «συνταγή» της επιτυχίας

Η χαμένη ευκαιρία και η «συνταγή» της επιτυχίας

Ο Παναθηναϊκός κλώτσησε αποκαρδιωτικά τη δυνατότητα να φέρει τούμπα τη σειρά των τελικών και πλέον στο ΟΑΚΑ «παίζεται» κάτι παραπάνω από το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό στον δεύτερο τελικό της Basket League, έχοντας χάσει με κάτω τα χέρια το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ και μαζί μια μεγάλη ευκαιρία να έχει ήδη γυρίσει τούμπα τα προγνωστικά και τα δεδομένα.

Η εικόνα των «πράσινων» ήταν αποκαρδιωτική με τα γνωστά αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται κάποια τρομερή ανάλυση, όταν στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ είναι στο 23-4. Το 1-0 είχε ουσιαστικά ήδη γίνει και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός επικράτησε και στα τρία επόμενα δεκάλεπτα δεν λέει και πολλά.

Αυτό όμως που ήταν ξεκάθαρο, ακόμα και στο τραγικό πρώτο δεκάλεπτο της ομάδας του Γιώργου Βόβορα είναι πως και ο Ολυμπιακός «ψαχνόταν». Δεν είχε τον ρυθμό που βλέπαμε το προηγούμενο διάστημα, δεν κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και έκανε αρκετά εύκολα λάθη. Και όλα αυτά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ο Παναθηναϊκός.

Γι' αυτό και θεωρώ πως οι «πράσινοι» έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουν τα δεδομένα και να βάλουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλό τους. Δεν υπήρχε η απαίτηση να μεταμορφωθούν. Έχω ξαναπεί και επιμένω πως τα δομικά λάθη σε αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο του περασμένου καλοκαιριού δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν πλέον. Αρκούσε όμως να... εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός. Γιατί ούτε αυτό έκανε στο πρώτο δεκάλεπτο.

Και δυστυχώς τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα πλέον. Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να είναι έτσι κι αν θα επαναπαυθεί σε αυτή την εύκολη νίκη. Αυτό θα είναι το ιδανικό σενάριο για τους «πράσινους», με την ταυτόχρονη ελπίδα πως οι ίδιοι θα αφυπνιστούν και θα αφήσουν τον πληγωμένο εγωισμό να λειτουργήσει υπέρ τους.

Το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό σε τούτο το χρονικό σημείο, ωστόσο, είναι να συσπειρώσει τον κόσμο γύρω του. Ένα γεμάτο ΟΑΚΑ θα είναι κομβικό στην προσπάθεια για το 1-1. Ακόμα κι αν αυτό όμως δεν έρθει και χαθεί ένα πρωτάθλημα (το πρώτο μετά από σερί κατακτήσεις και μόλις το 5ο χαμένο τα τελευταία 25 χρόνια) μεγαλύτερη σημασία για τον σπουδαιότερο σύλλογο στην Ελλάδα και την Ευρώπη έχει η ενότητα.

Μόνο με αυτή τη «συνταγή» μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα, να μην επαναλάβει τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού και να «χτίσει» μια ομάδα που θα θυμίζει και πάλι τον Παναθηναϊκό.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved