Η πίεση που έβαλε ο Γιοβάνοβιτς, είναι Παναθηναϊκό στοιχείο

Η πίεση που έβαλε ο Γιοβάνοβιτς, είναι Παναθηναϊκό στοιχείο

Η εξυπνάδα του προπονητή του Παναθηναϊκού φάνηκε στο γεγονός πως δεν επέτρεψε σε κανέναν να ησυχάσει ακόμη και τις ώρες των πανηγυρισμών για το Κύπελλο. Γι’ αυτό και θα πετύχει ακόμη περισσότερα!

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό Κυπελλούχο μετά από 8 χρόνια, έχοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο στο χέρι μετά από 5 χρόνια. Το μέγεθος του κλαμπ είναι τεράστιο, αλλά τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί ήταν διαφορετικά. Κρίνοντας με αυτά, οι «πράσινοι» πέτυχαν σημαντικά πράγματα αυτή την αγωνιστική περίοδο.

Πρωτίστως κατόρθωσαν να συμμαζευτούν ποδοσφαιρικά, συμβαδίζοντας με το μέγεθός τους. Παρότι σε επίπεδο ρόστερ ποιοτικά και αριθμητικά, είναι αναγκαία η ενίσχυση. Εκεί ακριβώς είναι και η μαγκιά. Ως σύνολο αυτή η ομάδα πέτυχε το καλύτερο που θα μπορούσε, επειδή ο προπονητής της πήρε το 100% σχεδόν απ’ όλους τους παίκτες.

Το βασικό ζητούμενο ενόψει της επόμενης σεζόν, είναι η ηρεμία που κερδήθηκε. Ηρεμία και εμπιστοσύνη σε επίπεδο δουλειάς, ικανοτήτων παικτών και τεχνικού, αλλά και υπομονής στα μεταγραφικά. Την περασμένη σεζόν μέχρι τελευταία στιγμή έσπασαν τα νεύρα όλων. Γιατί ο Παναθηναϊκός προερχόταν απ’ τα τάρταρα του Μπόλονι και στο μυαλό όλων φάνταζε πως βαδίζει στο ίδιο επίπεδο μέσω των καθυστερήσεων αλλά και κάποιων επιλογών.

Πλέον, οι επιλογές αποδείχθηκαν εξαιρετικές (π.χ. Ρούμπεν Πέρεθ, Παλάσιος) ενώ και η ομάδα απέδειξε πως δουλεύει εξαιρετικά και πάνω στα Παναθηναϊκά βήματα που πρέπει. Κάποιες φορές όμως, η ηρεμία δεν είναι απαραίτητα καλό στοιχείο. Ειδικά όταν είσαι στο «τριφύλλι», όπου οι απαιτήσεις δε μειώνονται ποτέ και διαρκώς πρέπει να αποδεικνύεις πράγματα. Διαρκώς πρέπει να βελτιώνεσαι και να φτάνεις ελάχιστα ψηλότερα. Ακόμη κι αν τα έχεις πετύχει όλα, πρέπει να το επαναλάβεις με ευκολότερο τρόπο για να είναι επιτυχημένος.

Μοιάζει με «κατάρα», όμως απλά πρόκειται για την πραγματικότητα των μεγάλων ομάδων. Η Ρεάλ Μαδρίτης για παράδειγμα που είναι το κορυφαίο κλαμπ του πλανήτη σύμφωνα με τα πεπραγμένα του, πήρε εύκολα Πρωτάθλημα στην Ισπανία, έφτασε τελικό Champions League με εκπληκτικούς αποκλεισμούς στα θεωρητικά φαβορί της διοργάνωσης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, καθώς και την κάτοχο Τσέλσι. Ε και; Αν το χάσει απ’ τη Λίβερπουλ θα λένε στη Μαδρίτη πως πέτυχαν; Όχι. Γιατί είναι η μοίρα των σπουδαίων κλαμπ αυτή.

Η ηρεμία λοιπόν, φέρνει χαλάρωση. Φέρνει αίσθηση πως πέτυχες, είσαι κορεσμένος, ώρα να απολαύσεις απλά τους καρπούς της επιτυχίας σου. Σε έναν οργανισμό που δε σταματά ποτέ να λειτουργεί όπως ο Παναθηναϊκός, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Γι’ αυτό και είναι μαγκιά του Γιοβάνοβιτς και απίστευτη προπονητική εξυπνάδα αυτό που έκανε με το που ολοκληρώθηκε ο τελικός και δεν το σταμάτησε από τότε σε κάθε του δημόσια τοποθέτηση.

Η φράση του πως αν δεν είναι ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Conference League, δε θα έχει πετύχει το παραμικρό, αυτόματα προσθέτει πίεση στους πάντες. Όχι για αγχωμένες διακοπές ή για να μετριαστεί η χαρά του Κυπέλλου. Απλά για να είναι στο κλίμα της απαίτησης και της ανάγκης από την πρώτη μέρα δουλειάς για την προετοιμασία. Σε επίπεδο παικτών. Η ίδια πίεση υπάρχει και σε όσους ασχολούνται με τα μεταγραφικά προφανώς. Που προφανώς δεν είναι μόνο ο Γιοβάνοβιτς, παρότι αυτός έχει τον τελευταίο λόγο.

Είναι επιτυχία για το «τριφύλλι» και η επιστροφή στην Ευρώπη και φυσικά ο τίτλος του Κυπελλούχου. Όμως δουλειά και ευθύνη του Σέρβου είναι να μην επιτρέψει τον κορεσμό. Ο… γάτος το έκανε πριν φτάσουν οι παίκτες του στα αποδυτήρια απ’ την απονομή του Κυπέλλου. Γι’ αυτό ακριβώς και πέραν της δουλειάς του, κερδίζει με το σπαθί του την εμπιστοσύνη όλων.

Το απαιτητικό καλοκαίρι του «τριφυλλιού» είναι το φετινό. Μεταγραφικά, σε επίπεδο προετοιμασίας και ποδοσφαιρικά. Διότι εκεί θα κριθεί το πώς θα ενισχυθεί η ομάδα και σε ποιο βαθμό, θα κριθεί η ευρωπαϊκή επιστροφή και φυσικά το «χτίσιμο» ενός συνόλου που πρέπει να ανοίξει περισσότερο το rotation μέσω ποιοτικής ενίσχυσης, καθώς η περίοδος των play offs με αγώνες κάθε 3-4 μέρες, θα είναι μονιμότητα πλέον. Οπότε χρειάζονται λύσεις ποσοτικά και ποιοτικά.

Ειδικά τη στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες, είναι στη φάση που ήσουν εσύ ένα χρόνο πριν. Με πολλές αλλαγές στο ρόστερ και μάλιστα κομβικές (ενδεκάδας), με την ΑΕΚ να έχει νέο προπονητή πέρα απ’ τις αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό και τον Άρη να μην ξέρει αν θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές.

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πέρα απ’ την επιστροφή στην Ευρώπη και το Κύπελλο, έχει έναν προπονητή που τον εμπιστεύονται τυφλά οι πάντες, έχει έναν καλό ποδοσφαιρικό κορμό στο ρόστερ του. Συν τη συσπείρωση του κόσμου που ίσως να είναι και το νούμερο ένα κεκτημένο.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Θέλει να δέσει από τώρα Αϊτόρ, Βέλεθ

Παναθηναϊκός: Θέλει να δέσει από τώρα Αϊτόρ, Βέλεθ

Παναθηναϊκός: Πράσινο φως στη Λεωφόρο για προκριματικά και ομίλους Conference League

Παναθηναϊκός: Πράσινο φως στη Λεωφόρο για προκριματικά και ομίλους Conference League

Γκατσίνοβιτς: «Ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται με τη Χοφενχάιμ την αγορά μου»

Γκατσίνοβιτς: «Ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται με τη Χοφενχάιμ την αγορά μου»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved