Η δεύτερη θέση πραγματικά του αξίζει

Η δεύτερη θέση πραγματικά του αξίζει

Δεν είναι «πρόβα τελικού» το ματς της Τούμπας. Είναι η δικαίωση της ομάδας που έκανε το αδύνατον, δυνατόν.

Το τελευταίο ματς των play – offs στην Τούμπα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, δεν είναι ούτε «πρόβα τζενεράλε» για τον τελικό Κυπέλλου, ούτε «αίμα και άμμος», ούτε «θα πέσουν κορμιά», ούτε «ευκαιρία για τους προπονητές να τεστάρουν πράγματα» ή «να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους» ή κάτι παρόμοιο. Φρόντισε ο Παναθηναϊκός με την υπέροχη πορεία που έκανε σε όλη τη διαδικασία των play – offs, να μη χρειαστεί να ανέβει Θεσσαλονίκη την τελευταία αγωνιστική κυνηγώντας βαθμό ή βαθμούς για να βγει Ευρώπη. Κι απλά πηγαίνει σε αυτό το ματς, παίζοντας τη δεύτερη θέση, η οποία μετράει απλά για το πρεστίζ της ομάδας και δεν χαρίζει κάποιο «δώρο» στις επερχόμενες ευρωπαϊκές κληρώσεις.

Κάνοντας τη «σούμα» του μίνι – πρωταθλήματος, θα δει κανείς ότι η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπήκε από το ξεκίνημα προετοιμασμένη τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά: με την ισοπαλία στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ στη «Λεωφόρο» και στη συνέχεια ταξίδι στο «Βικελίδης» χωρίς 11 παίκτες, αρκετοί περίμεναν ότι ο «εύθραυστος» Παναθηναϊκός θα «έσπαγε» σε δέκα κομμάτια. Είχε εκκινήσει άλλωστε 3 βαθμούς πίσω από τον Άρη, 4 από την ΑΕΚ και 11 από τον ΠΑΟΚ και η αποστολή του ήταν εξαρχής η πιο δύσκολη από όλους. Όχι απλά «δεν βράχηκε» στο «Βικελίδης» παρά τις απουσίες, αλλά πήρε όλα τα must – win παιχνίδια, κέρδισε στη Λεωφόρο ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Άρη, κέρδισε τον Ολυμπιακό εκτός, δεν έχασε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και έφτασε, στην τελευταία αγωνιστική να έχει «πιάσει» τον ΠΑΟΚ – τον ίδιο ΠΑΟΚ με τον οποίο τους χώριζαν 11 ολόκληροι βαθμοί πριν μερικές εβδομάδες!

Στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας θα κατέβουν δυο ομάδες με διαφορετικό προσανατολισμό: ο μεν Γιοβάνοβιτς θα ξεκουράσει παίκτες που είναι καταπονημένοι, ο δε Λουτσέσκου θα προσπαθήσει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που απουσιάζουν εδώ και καιρό λόγω τραυματισμών. Η βασική διαφορά είναι ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξέρει σε ποιους παίκτες μπορεί να στηριχθεί στον τελικό (με μοναδικό ερωτηματικό αν θα είναι έτοιμος ο Ιωαννίδης) και έχει απόλυτα ξεκάθαρο στο μυαλό του το πλάνο του τελικού, έχοντας στη διάθεσή του παίκτες που έχουν και αγωνιστικό ρυθμό και ομοιογένεια. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο προπονητής του ΠΑΟΚ μπορεί να έχει πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του, αλλά μέχρι το απόγευμα του τελικού θα πρέπει να δει ποιοι θα είναι σε θέση να παίξουν στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, σε τι αγωνιστική κατάσταση θα είναι ως τότε και τι βαθμό ετοιμότητας θα έχουν παίκτες που έχουν να αγωνιστούν αρκετό καιρό ή έπαιξαν μόνο λίγα λεπτά στα τελευταία ματς.

Αν και οι δυο προπονητές είχαν υγιείς και «ετοιμοπόλεμους» όλους τους παίκτες που προορίζουν για βασικούς στον τελικό, ο ΠΑΟΚ θα είχε ένα μικρό προβάδισμα: είναι πιο έμπειρη ομάδα, έχει παίξει – και έχει κατακτήσει – αρκετά Κύπελλα τα τελευταία χρόνια, ο Λουτσέσκου έχει το know – how τέτοιων «ραντεβού» και η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ «ψήλωσε» την ομάδα. Τώρα, ο τελικός μοιάζει να ξεκινά από την απόλυτη ισορροπία: η αγωνιστική ετοιμότητα του Παναθηναϊκού, η ωριμότητα και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε τα play – offs, η αγωνιστική πρόοδος που έδειξε τους τελευταίους μήνες, δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Γιοβάνοβιτς και πίστη στον κόσμο της ομάδας, που θα βρεθεί στο «οικείο» ΟΑΚΑ για έναν τελικό με τον ΠΑΟΚ, 8 χρόνια μετά την τελευταία παρουσία των «πράσινων» σε τελικό, πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Ο «τελικός» του πρωταθλήματος πριν τον τελικό

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Ο «τελικός» του πρωταθλήματος πριν τον τελικό

Παναθηναϊκός: Έξαλλος ο κόσμος των «πράσινων» από τη διάθεση των εισιτηρίων του τελικού

Παναθηναϊκός: Έξαλλος ο κόσμος των «πράσινων» από τη διάθεση των εισιτηρίων του τελικού

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Βόλεϊ: Ανακοίνωσε Γκαρντίνι ο Ολυμπιακός
Βόλεϊ: Ανακοίνωσε Γκαρντίνι ο Ολυμπιακός
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved