Ο Μαρτίνς καθυστέρησε τις «ευκαιρίες»

Ο Μαρτίνς καθυστέρησε τις «ευκαιρίες»

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το «Κλ. Βικελίδης», έδωσε για μία ακόμα φορά απαντήσεις, έχει μπροστά του μερικά ακόμα «γραμμάτια», αλλά το ματς με τον Άρη έδειξε πως ο Πέδρο Μαρτίνς καθυστέρησε να δώσει τις «ευκαιρίες» που έπρεπε στο ρόστερ του.

Εξαιρετικό ήταν το φινάλε του Ολυμπιακού σε μία απαιτητική εβδομάδα. Η νίκη 3-2 στο 98’ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με το απίστευτο «παστέλι» του Ρόνι Λόπες ήταν μόνο η αρχή, καθώς ακολούθησαν δύο μεγάλα «διπλά» στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά στην Τούμπα με τη νίκη 2-1 με ανατροπή και την μαθηματική εξασφάλιση και του φετινού τίτλου και εν συνεχεία στο «Κλ. Βικελίδης» με την επικράτηση 1-0 απέναντι στον Άρη.

Σ’ αυτό το ματς ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να δώσει πολλές ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής. Η απόφασή του προκάλεσε έντονες «αντιδράσεις», κυρίως από το απέναντι «στρατόπεδο», αφού όλοι μιλούσαν για «βοήθεια» στους «κίτρινους» που κυνηγούν την έξοδο στην Ευρώπη. Όμως, όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης» τους εξέθεσαν!

Ωστόσο, ας αφήσουμε την επικοινωνιακή «μάχη», η οποία είναι κι αυτή εξίσου σημαντική, αφού αυτό που «μετράει» για τον Ολυμπιακό είναι η εξαγωγή των σωστών συμπερασμάτων, όχι μόνο από το ματς με τον Άρη, αλλά και για τη συνέχεια. Και ένα σημαντικό συμπέρασμα είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς καθυστέρησε να «επέμβει» στο ροτέισον. Και αυτό φάνηκε από τις ευκαιρίες που πήραν συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές και η «εικόνα» που είχαν στο χορτάρι. Εκεί που είναι ο καθρέπτης όλων στο ποδόσφαιρο.

Οι Πειραιώτες κινήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν μ’ έναν συγκεκριμένο αριθμό παικτών. Ακόμα και σε περιόδους που φαινόταν πως η ομάδα χρειάζεται μία ανανέωση, ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε να μην αλλάξει το πλάνο του. Όμως, αυτή η απόφαση έχει διπλή ανάγνωση. Η πρώτη, η αισιόδοξη είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν τον φετινό τίτλο διατηρώντας έναν κορμό. Όμως, η δεύτερη δεν είναι υπέρ του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έδειξε σε πολλά σημεία της αγωνιστικής περιόδου πως χρειαζόταν κάτι «φρέσκο» στην ομάδα. Είτε σε επίπεδο δυνάμεων και αντοχών, είτε σε επίπεδο «φαντασίας», αλλά και «διαφορετικότητας» που προσφέρουν τα νέα πρόσωπα που αγωνίζονται και δεν είναι εύκολα προβλέψιμα από τον αντίπαλο. Εν ολίγοις έδωσε δικαιώματα.

Κόντρα στον Άρη, οι Πειραιώτες ήταν εμφανώς μία ταχύτητα πιο πάνω από την ομάδα που παρουσιάστηκε στα προηγούμενα ματς των τελευταίων εβδομάδων. Κάτι απόλυτα λογικό, καθώς οι λεγόμενοι ως «βασικοί» έχουν καταπονηθεί με πολλά και συνεχόμενα ματς. Παράλληλα, οι παίκτες που αγωνίστηκαν είχαν ένα σημαντικό κίνητρο να δείξουν πως μπορούν να προσφέρουν. Μπορεί όχι τόσο στα ματς που απομένουν για τη φετινή σεζόν, όσο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ακόμα, η «εικόνα» μερικών ποδοσφαιριστών «εξέθεσε» και τον Πέδρο Μαρτίνς, μια και γεννήθηκε η απορία πόσο διαφορετικά θα είχε κυλήσει η φετινή σεζόν, τόσο σε επίπεδο Europa League, όσο και το Κύπελλο - δύο στόχοι που δεν ολοκληρώθηκαν όπως θα ήθελαν στην Πλατεία Αλεξάνδρας - αν είχαν πάρει νωρίτερα κάποιες ευκαιρίες και ίσως είχαν προσφέρει λύσεις, όταν τα πράγματα έδειχναν να μην έχουν «γυρισμό».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Κούντε και Κανέ, ειδικά από την στιγμή που οι Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά δεν κινήθηκαν σε υψηλό επίπεδο φέτος, αλλά και ο Βρουσάι, ο οποίος έδειξε πως θα μπορούσε να είχε προσφέρει κάποιες λύσεις στα άκρα της επίθεσης. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Ρόνι Λόπες, αν σκεφτεί κάποιος τις ευκαιρίες που πήρε ο Ονιεκούρου και δεν μπόρεσε ποτέ να τις αξιοποιήσει, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών που παρουσίασε ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Βέβαια, αυτός που αποφασίζει είναι μόνο ο προπονητής. Αυτός ξέρει τη δουλειά που γίνεται σε καθημερινή βάση στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη και αξιολογεί την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες του. Αν αξίζει κάποιος να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα ή αν «πρέπει» να πάρει τη θέση κάποιου που μπορεί να προσπαθεί περισσότερο και να σημειώνει πρόοδο. Όμως, είναι και αυτός που πρέπει να δεχθεί την κριτική και όχι την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, όταν υπάρχουν κακώς κείμενα.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι να αξιολογηθούν σωστά τα συμπεράσματα από το «Κλ. Βικελίδης». Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δείξει πως γνωρίζει τον τρόπο για να τα «αναγνώσει» και να πάρει τις αποφάσεις προς όφελος της ομάδας του. Ειδικά από τη στιγμή που απομένουν ακόμα τρία ματς, τρία ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αποδείξουν πως είναι η καλύτερη ομάδα. Ακόμα, αυτή η «τριάδα» αγώνων είναι η κατάλληλη για να φανεί ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να αγωνίζεται στην ομάδα και την επόμενη «μέρα».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Απασφάλισε ο Μαρτίνς - Τι είπε για όσα ακούστηκαν με Άρη

Ολυμπιακός: Απασφάλισε ο Μαρτίνς - Τι είπε για όσα ακούστηκαν με Άρη

Ολυμπιακός: Συγκλονιστικός Καρεμπέ - «Χωρίζαμε το ψωμί σε 18 κομμάτια, όνειρο να φάω ένα μήλο»!

Ολυμπιακός: Συγκλονιστικός Καρεμπέ - «Χωρίζαμε το ψωμί σε 18 κομμάτια, όνειρο να φάω ένα μήλο»!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved