Δεν έπεσε κανένας από τα σύννεφα

Δεν έπεσε κανένας από τα σύννεφα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά το χειρότερο ήταν και πάλι η εικόνα του.

Για τρίτο συνεχόμενο «αιώνιο» ντέρμπι τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Το γεγονός και μόνο πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν ούτε ένα τέρμα λέει πολλά. Όμως, αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και ο Πορτογάλος τεχνικός στα κρίσιμα παιχνίδια.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να φύγουν με τη «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι του «Απ. Νικολαΐδης» στο ματς της κανονικής διάρκειας παίζοντας μαζική άμυνα στο ρητό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», ενώ παράλληλα δεν ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-1) διατηρώντας την απόσταση και κυρίως μη επιτρέποντας στον «Δικέφαλο του Βορρά» να πλησιάσει.

Όμως, η αλήθεια είναι πως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το βράδυ της Κυριακής (17/04) έγινε αυτό που περίμεναν όλοι. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν και πάλι άνευροι, δεν είχαν καθαρό πλάνο στην τακτική τους και περίμεναν πολλά από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Από τη στιγμή που τα ατού δεν έπιασαν, οι κινήσεις από τον πάγκο δεν βοήθησαν, ήρθε ως φυσικό επακόλουθο η ήττα. Χωρίς ωστόσο οι «πράσινοι» να είναι καλύτεροι ή τουλάχιστον εμφανώς ανώτεροι, όπως ήταν σε άλλα ματς.

Από την αρχή του νέου έτους ο Ολυμπιακός δείχνει να πηγαίνει με σβηστή «μηχανή». Τότε, η δικαιολογία ήταν πως έρχονται τα ματς με την Αταλάντα, όπου η ομάδα θα παρουσιαστεί καλύτερη. Το έκανε μόνο για ένα μεγάλο μέρος στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Μπέργκαμο και στη συνέχεια κατέρρευσε. Δυστυχώς για τους Πειραιώτες το ίδιο «σκηνικό» συνεχίστηκε και στα επόμενα ματς, τόσο στην αυλαία της κανονικής διάρκειας, όσο και στον πρώτο γύρο των play offs.

Ο Ολυμπιακός, που αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόρος, έχει διαφορά 11 βαθμών από τον δεύτερο και παίρνει μέρος και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν δικαιολογεί στον αγωνιστικό χώρο, που είναι ο καθρέπτης, τα όσα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ έχει πετύχει μέσα στη σεζόν.

Αναμφίβολα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου είναι σημαντικά και δύσκολα μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστη μία ομάδα. Πρόκειται για ένα σύνολο που πηγαίνει σχεδόν δύο χρόνια χωρίς σοβαρό διάστημα ξεκούρασης και με συνεχόμενα ματς, αλλά και μία ομάδα που δέχθηκε πολλά «χτυπήματα» και από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, η φετινή χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί. Ακολουθεί ένας γύρος στα play offs, αλλά και οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ. Ο μόνος τρόπος για να «σωθεί» η φετινή σεζόν είναι η κατάκτηση του νταμπλ. Όμως, αυτό που παρουσιάζουν οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν δίνει την ευκαιρία στους οπαδούς τους, αλλά και όσους παρακολουθούν απ’ έξω πως μπορούν να το καταφέρουν.

Βέβαια, αυτό είναι κάτι που βαραίνει τον Πέδρο Μαρτίνς. Αυτός είναι ο άνθρωπος που έχει αποφασιστεί να διαχειριστεί την ομάδα, αυτός ήταν που έκανε τις περισσότερες επιλογές, χωρίς να έχει πάρει πίσω ούτε τα ελάχιστα αλλά και αυτός που πρέπει να βρει το κίνητρο σε παίκτες που ίσως δεν έχουν διάθεση ή δεν μπορούν να προσφέρουν σημαντικές λύσεις. Στην τελική, αυτός θα έπρεπε να είχε βρει τον τρόπο για να αλλάξει την «εικόνα». Ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ, αλλά και πολλές επιλογές από τη δεύτερη ομάδα.

Αν για παράδειγμα δεν μπορεί ο Μαντί Καμαρά να βρει τον καλό του εαυτό, ίσως θα έπρεπε να δοθούν οι ευκαιρίες σε άλλους ποδοσφαιριστές. Δεν γίνεται να υπάρχουν στην ομάδα τόσοι μέσοι, αλλά να υπάρχει επιμονή με τη χρησιμοποίηση του Αφρικανού. Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί ο Χένρι Ονιεκούρου, αλλά και ο Τικίνιο, ο οποίος μπορεί να προσπαθεί, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και την ομάδα του δεν βρίσκεται στο επίπεδο που τον γνώρισε η Ευρώπη.

Πλέον, ακολουθεί η πρώτη «μάχη» των ημιτελικών με τον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα, όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξαν πως έχουν στοχεύσει. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι «ασπρόμαυροι» παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές κόντρα στον Άρη. Το άσχημο για τον Ολυμπιακό είναι πως δείχνει πως δεν γνωρίζει τον τρόπο για να γυρίσει τον διακόπτη. Και στην χρονική στιγμή που βρισκόμαστε, δεν γίνεται να αλλάξει ο διακόπτης εν μία νυκτί.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Οπαδοί της Θύρας 7 στην προπόνηση - «Γκάζια» σε παίκτες και Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Οπαδοί της Θύρας 7 στην προπόνηση - «Γκάζια» σε παίκτες και Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Γι’ αυτό κόπηκε ο Μαντί Καμαρά από τον Μαρτίνς (video)

Ολυμπιακός: Γι’ αυτό κόπηκε ο Μαντί Καμαρά από τον Μαρτίνς (video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved