Έγινε αυτό που πρότειναν, ας αρχίσουμε να βλέπουμε τα κέρδη

Έγινε αυτό που πρότειναν, ας αρχίσουμε να βλέπουμε τα κέρδη

Ο Α.Ο. και η ΠΑΕ ήθελαν να προχωρήσει το πλάνο της διπλής ανάπλασης. Πρέπει λοιπόν να αρχίσουν να φαίνονται τα κέρδη από την ομολογουμένως ιστορική απόφαση.

Συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με το αποτέλεσμα, αυτό είναι! Τα μέλη του Παναθηναϊκού που συμμετείχαν στη διαδικασία, πήραν μια δίχως άλλο ιστορική απόφαση. Επιβεβλημένο να υπάρξει συσπείρωση. Να ακολουθήσουν οι πάντες το «τριφύλλι» και όχι το υπέρ ή το κατά. Το όφελος είναι κοινό, το καλό των «πράσινων». Τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να είναι.

Πήρε έγκριση το πλάνο της διπλής ανάπλασης. Ο Παναθηναϊκός αφήνει τη Λεωφόρο του για να πάει στον Βοτανικό. Όταν είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις φυσικά. Διαδικασία που θα πάρει χρόνια. Στην καλύτερη περίπτωση δύο για τα τμήματα του Α.Ο. και τέσσερα για την ΠΑΕ. Αυτό προβλέπουν τα χρονοδιαγράμματα.

Τόσο ο Ερασιτέχνης όσο και η ΠΑΕ, ξεκάθαρα και ανοιχτά τάχθηκαν υπέρ της απόφασης που ακολούθησε το 68,5% των μελών που συμμετείχαν στη διαδικασία. Γεγονός που αυξάνει τη δική τους ευθύνη από κάθε άποψη. Αντίστοιχα με την ευθύνη που έχουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στις συμβάσεις. Κυβέρνηση, δήμος Αθηναίων, τράπεζες.

Το 68,5% ουσιαστικά υπογράφει την παράδοση της Λεωφόρου. Με αντάλλαγμα 99 χρόνια χρήσης των εγκαταστάσεων στον Βοτανικό. Σύγχρονες, να συμβαδίζουν με την εποχή και τις ανάγκες του κλαμπ. Τόσο σε επίπεδο Ερασιτεχνικών τμημάτων, όσο φυσικά και στην ΠΑΕ.

Είναι απόφαση ευθύνης. Απόφαση ζωής για το «τριφύλλι». Οποιαδήποτε «στραβή», θα γράψει τα ονόματα όλων με μελανό χρώμα στο βιβλίο της «πράσινης» ιστορίας. Κυρίως όμως θα αποτελέσει απίστευτη απώλεια για το σύλλογο. Την οποία κανείς τώρα δεν μπορεί να φανταστεί.

Το συναισθηματικό κομμάτι υποχρεωτικά πρέπει να μείνει στην άκρη. Αν δε συμβεί αυτό, θα πρέπει να αλυσοδεθούν οι Παναθηναϊκοί στο «Απόστολος Νικολαϊδης» για να μην απλώσει κανείς χέρι πάνω του. Όσο κι αν μας ενοχλεί όμως, είναι ένα γήπεδο παλιό. Μη λειτουργικό πλέον. Χωρίς να προσφέρει έσοδα στο σύλλογο.

Το σύγχρονο και όμορφο, δεν είναι η αιτία που ψήφισε η πλειοψηφία το υπέρ. Κυρίως είναι η ανάγκη ανόδου των τμημάτων. Προεξέχοντος του ποδοσφαίρου. Πάντα θα είναι η «αφρόκρεμα» του συλλόγου. Από εκεί θα «γεννιέται» φίλαθλος κόσμος, από εκεί θα έρχονται τα έσοδα. Το ποδόσφαιρο συμπαρασύρει όλο το υπόλοιπο κλαμπ, σε επίπεδο ερασιτεχνικών τμημάτων. Αυτό τα λέει όλα.

Ο κόσμος πλέον περιμένει άμεσες εξελίξεις. Προφανώς δε θα είναι σύντομα έτοιμες οι εγκαταστάσεις. Η γραφειοκρατία θα γίνει καθημερινότητα πλέον. Μέχρι να αρχίσει η κατασκευή, για να υπάρχει κάτι έμπρακτο, κάτι που θα βλέπουν οι φίλαθλοι ως εξέλιξη.

Τα κέρδη όμως, πρέπει να αρχίσουν να γίνονται αντιληπτά. Άλλωστε ο Α.Ο. και η ΠΑΕ ήθελαν και υπέγραψαν τη λύση που προκρίθηκε. Ώθησαν τον κόσμο προς τα εκεί. Η βασική ευθύνη είναι δική τους κι όχι των μελών. Ας κάνουν το παν για να τους πείσουν πως έκαναν το σωστό. Ας κάνουν το παν για να πάρουν και τους αναποφάσιστους ή τους αντίθετους με το μέρος της λύσης της διπλής ανάπλασης.

Πλέον δεν υπάρχουν και δικαιολογίες. Ούτε φόβος για «μαύρες μέρες» υπάρχει, ούτε άγχος για το αύριο του συλλόγου. Αυτά έβλεπε καθημερινά ο Παναθηναϊκός φίλαθλος. Απ’ την άλλη μάθαινε για σύλλογο που θα ξαναγίνει «Πρωταθλητής σε όλα τα σπορ». Μέσω του Βοτανικού. Πολύ ωραία. Επέλεξε Βοτανικό. Παράτησε τη Λεωφόρο της ζωής του. Απόφαση μυαλού όχι καρδιάς.

Από σήμερα κιόλας, πρέπει να αρχίσει να φαίνεται το κέρδος. Για παράδειγμα αν μπορέσει να προκύψει χορηγικό ενδιαφέρον, αύξηση εσόδων, αυξημένα μπάτζετ στα τμήματα. Αφού η προοπτική του Βοτανικού είναι απλά θέμα χρόνου πλέον. Χωρίς εμπόδια, χωρίς τίποτα. Έτοιμη λύση. Έτσι υποστήριζαν, άρα έτσι είναι.

Αντίστοιχα και για την ΠΑΕ. Η ομάδα παλεύει για να βγει 4η. Έζησε ντροπιαστικές σεζόν. Η διπλή ανάπλαση είναι γεγονός πλέον. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε μέχρι να μπει ο σύλλογος στις εγκαταστάσεις που θα τον μεγαλώσουν. Να η ευκαιρία για επένδυση. Είτε από νέο επενδυτή που θα αναλάβει την ΠΑΕ, είτε απ’ τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο. Αφού θα επιστραφεί, είναι σίγουρη επένδυση. Να η ευκαιρία για να ξαναγίνει Παναθηναϊκός παντού. Επαναλαμβάνουμε, όχι σε τέσσερα χρόνια, αλλά από τώρα.

Η δύσκολη απόφαση πάρθηκε απ’ τον κόσμο. Δεν έδωσε λευκή επιταγή όμως. Ουσιαστικά δίνει ευκαιρία για να αποδείξουν οι πάντες, εντός κι εκτός Παναθηναϊκού, πως δεν τον οδήγησαν σε λάθος απόφαση. Κάτι που δε θα συγχωρεθεί.

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, ανήκει στον Βοτανικό. Η επόμενη μέρα είναι η 31η Μαρτίου 2022. Όχι το 2024 για τον Ερασιτέχνη και το 2026 για την ΠΑΕ. 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Πήρε το απαραίτητο ποσοστό, εγκρίθηκε η διπλή ανάπλαση

Παναθηναϊκός: Πήρε το απαραίτητο ποσοστό, εγκρίθηκε η διπλή ανάπλαση

Μαλακατές: «Όσα υπάρχουν στις συμβάσεις να αποτυπωθούν σε γήπεδα»

Μαλακατές: «Όσα υπάρχουν στις συμβάσεις να αποτυπωθούν σε γήπεδα»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved