Ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν;

Ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν;

Τρεις δανεικοί και πέντε συμβόλαια που τελειώνουν πάνω στο τραπέζι της αξιολόγησης.

Όλα θα κριθούν για όλους στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι. Διαφορετική συζήτηση προφανώς θα γίνει αν η ομάδα τερματίσει σε «ευρωπαϊκή θέση» και πάρει και το κύπελλο, άλλου είδους κουβέντα θα γίνει αν αποτύχει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κι αυτό, αφορά στους πάντες: στο προπονητικό τιμ, στις μεταγραφές, στους δανεικούς, στους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια τελειώνουν. Αυτή, καλώς ή κακώς είναι η «ζωή» και η πραγματικότητα μιας ομάδας: να κρίνεται πρώτα απ’ όλα από τα αποτελέσματά της και τους στόχους που καταφέρνει να κατακτήσει και όχι από το ποδόσφαιρο που παίζει, την εικόνα της και την «υγεία» στα αποδυτήριά της. Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του Παναθηναϊκού είναι ικανοποιητική, το ποδόσφαιρο που παίζει αρέσει, όλοι έχουν πολύ καλή εντύπωση για τον Γιοβάνοβιτς και (μετά από χρόνια) τα πράσινα αποδυτήρια βγάζουν και υγεία και πειθαρχία και ομόνοια – και αυτό σαφώς και το πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό ο προπονητής. Αλλά μετά από τόσα χρόνια που η ομάδα είναι εκτός Ευρώπης και εκτός τίτλων, αυτά έχουν προβάδισμα.

Οι δανεικοί

Τρεις δανεικοί υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο πράσινο ρόστερ: ο Λούντκβιστ, ο Βιτάλ και ο Γκατσίνοβιτς. Ο πρώτος, δυστυχώς δεν κατάφερε να δείξει κάτι ουσιαστικό: πέρα από ένα ημίχρονο στο Βόλο, στο ματς με τη Λαμία όπου ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του «διπλό», δεν τον θυμόμαστε για κάτι άλλο. Είχε τραυματισμούς, βγήκε εκτός ακριβώς σε εκείνο το παιχνίδι με τη Λαμία που έκανε την καλύτερή του εμφάνιση αλλά πέραν τούτου, ουδέν. Άρα, μοιάζει απίθανο να μπει ο Παναθηναϊκός σε οποιαδήποτε συζήτηση για απόκτησή του, ενώ ακόμα κι αν υπήρχε η προοπτική επέκτασης του δανεισμού του, λογικά οι «πράσινοι» θα αναζητήσουν κάτι καλύτερο.

Ο Βιτάλ, είναι μια άλλη περίπτωση: στα πρώτα παιχνίδια «τρέλανε κόσμο». Στην πορεία όμως, κάτι η κούραση, κάτι η δυσκολία προσαρμογής, κάτι το νεαρόν της ηλικίας του και το γεγονός ότι πρώτη φορά έφυγε από την πατρίδα του, τον έκαναν να χάσει και τη «λάμψη» του και τη θέση του στην 11άδα. Συν τοις άλλοις οι αντίπαλοι τον «διάβασαν» και περιόρισαν τις ντρίπλες και τις κούρσες του, ενώ φάνηκε επίσης να «μασάει» στο σκληρό παιχνίδι: όταν έτρωγε μια – δυο κλωτσιές, έδειχνε περισσότερο να φυλάει τα πόδια του και λιγότερο να πηγαίνει με φόρα πάνω στον αντίπαλο.

Έχει υψηλή ρήτρα αγοράς (πάνω από 3 εκατομμύρια για το 50% των δικαιωμάτων του), κάτι που κάνει το ενδεχόμενο απόκτησής του απαγορευτικό, αλλά αν υπάρξει η δυνατότητα για έναν χρόνο δανεισμού ακόμα, ίσως στον Παναθηναϊκό να το εξετάσουν. Άλλο πράγμα θα είναι άλλωστε να κάνει προετοιμασία με την ομάδα και σίγουρα θα έχει προσαρμοστεί πολύ καλύτερα μετά από σχεδόν έναν χρόνο στην Ελλάδα και την ομάδα.

Ο Γκατσίνοβιτς τέλος, παρότι μετράει λιγότερο χρόνο από τους άλλους δυο δανεικούς, έχει δείξει τα πιο θετικά στοιχεία. Παίκτης πειθαρχημένος και τακτικά προσηλωμένος, αμύνεται σωστά και μπορεί να «απλώνει» το παιχνίδι σωστά, δοκιμάζει κάθετες μπαλιές και συχνά πατά την αντίπαλη περιοχή. Αν ο Παναθηναϊκός παίξει Ευρώπη του χρόνου, μοιάζει πολύ πιθανό να γίνει προσπάθεια να παραμείνει είτε ως μεταγραφή, είτε εκ νέου ως δανεικός.

Τα πλάγια μπακ

Χουάνκαρ και Σάντσες είναι τα δυο μπακ των οποίων τα συμβόλαια τελειώνουν. Για τον μεν Χουάνκαρ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ο Παναθηναϊκός τον θέλει, καθώς ο Ισπανός είναι ένας φοβερός επαγγελματίας, που παίζει συνέχεια και με συνέπεια, βοηθώντας τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά. Στα συν του, ότι «δεν σπάει – δεν χαλάει», καθώς είναι ουσιαστικά ο μόνος παίκτης που παίζει σχεδόν συνέχεια, μια που δεν υπάρχει αξιόπιστο back-up του. Έχει υπάρξει επαφή, έχει γίνει κουβέντα, υπάρχει οικονομική απόσταση και μένει να δούμε αν ο Ισπανός θα περιμένει τον Παναθηναϊκό ή θα προτιμήσει κάποια άλλη ομάδα εκτός Ελλάδας. Ή και εντός Ελλάδας, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον της ΑΕΚ – που άλλωστε έχει «αδυναμία» στα αριστερά μπακ του Παναθηναϊκού, καθώς έχει αποκτήσει στο παρελθόν και τον Χουλτ και τον Ινσούα.

Για τον Φακούντο Σάντσες, τα δεδομένα είναι μάλλον διαφορετικά: ο Αργεντινός έχει «μοιραστεί» τη θέση του δεξιού μπακ με τον Κώτσιρα, είχε καλές και κακές στιγμές αλλά δεν δείχνει ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά ή να κάνει «δική του» τη θέση. Οπότε μοιάζει πιθανό ο Παναθηναϊκός να ψάξει για ένα άλλο δεξί μπακ που θα ανταγωνιστεί με τον Κώτσιρα για τη θέση του βασικού δεξιού μπακ.

Ο Βιγιαφάνιες, ο Χατζηγιοβάνης και ο... Μπεκ

Μυστήριο τρένο ο «Βίγια»: μεγάλος «καλλιτέχνης», μπαλαδόρος και game-changer. Αλλά η σχέση του με την ομάδα, από πέρυσι που επέστρεψε, έχει περάσει από σαράντα κύματα: τραυματισμοί, κορωνοϊός, πειθαρχικά παραπτώματα, ένα πρόστιμο που του επέβαλε η ομάδα με αποτέλεσμα να φτάσουν μέχρι τις δικαστικές αίθουσες αλλά και καλά παιχνίδια από τον Βιγιαφάνιες και πάθος και βελτίωση τόσο της δικής του εικόνας, όσο και της ομάδας. Επειδή όμως έχει ένα από τα πιο «βαριά» συμβόλαια στην ομάδα, το πιο πιθανό μοιάζει να του προτείνει μεν η ομάδα να συνεχίσουν μαζί, αλλά με λιγότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που υπέγραψε πέρυσι. Αν το δεχτεί, δεν είναι καθόλου απίθανο να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και τα επόμενα χρόνια.

Ο Χατζηγιοβάνης μοιάζει να «μετράει μέρες» στην ομάδα, παρά το γεγονός ότι ο Γιοβάνοβιτς άρχισε να τον χρησιμοποιεί ως αλλαγή τον τελευταίο καιρό και ακούστηκαν φήμες ότι μπορεί να υπάρξει κάποια νέα επαφή με την ομάδα. Είτε όμως η αγωνιστική του απραξία είτε η διάθεσή του είτε το γεγονός πως έχει πάρει απόφαση ότι θα φύγει, δεν έχουν επιτρέψει να δείξει πράγματα τέτοια, που να κάνουν τη διοίκηση να σκεφτεί σοβαρά να του καταθέσει κάποια πρόταση παραμονής.

Όσο για τον αγαπημένο τουρίστα Ούφε Μπεκ, το συμβόλαιό του τελειώνει και μαζί η ζωάρα που κάνει αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Ήρθε – υποτίθεται – αναζητώντας ένα restart στην καριέρα του. Τελικά παρέμεινε μέχρι το τέλος του συμβολαίου του χωρίς να προσφέρει το παραμικρό, χαρίζοντας απλά κάποια χρήματα στην ομάδα, μετά την επέμβαση που έκανε πριν λίγο καιρό και τη δυνατότητα που του δόθηκε να κάνει εδώ την αποθεραπεία και την αποκατάστασή του. Θα τον θυμόμαστε ως μια ένα μεγάλο λάθος και μια χαμένη ελπίδα για κάτι καλό, που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός: Το πλάνο Μεντιλίμπαρ για Άστον Βίλα - Πίστη για Super League,τελικό Conference League
Ολυμπιακός: Το πλάνο Μεντιλίμπαρ για Άστον Βίλα - Πίστη για Super League,τελικό Conference League
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved