Όλο το ματς ήταν ο Κουρμπέλης, τα σοβαρά είναι μπροστά

Όλο το ματς ήταν ο Κουρμπέλης, τα σοβαρά είναι μπροστά

Δεν επουλώνει το παραμικρό η νίκη στην Καρδίτσα, για έναν Παναθηναϊκό που πρέπει να βραχεί για να πιάσει ψάρι. Τεράστιας σημασίας η επιστροφή του Κουρμπέλη.

Θέμα πρόκρισης δεν υπήρχε. Μια νίκη για ψυχολογικούς λόγους έψαχνε ο Παναθηναϊκός. Και την πήρε με το γκολ του Παλάσιος. Του πιο αξιόπιστου παίκτη του μεσοεπιθετικά, απ’ τη στιγμή που «έσβησε» η λάμψη του Καρλίτος. Με τον Αργεντινό να είναι συνολικά απ’ τους κορυφαίους αυτής της περιόδου. Ξεχωρίζοντας απ’ τους υπόλοιπους, σε ένα διάστημα κακό για το «τριφύλλι».

Ασφαλώς το ματς ήταν με την Αναγέννηση, μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Οπότε μάλλον είναι χάσιμο χρόνο η ανάλυσή του ως αγώνα. Μπορείς να σταθείς σε ορισμένα πρόσωπα και τίποτα περισσότερο. Ειδικά για έναν Παναθηναϊκό που έχει μπροστά του τα σπουδαία.

Δεν του φταίει κανείς, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι χαλαρός αυτή τη στιγμή. Αλλά απ’ τη στιγμή που έγινε το Λαμία-Άρης στο Κύπελλο, ήταν λες και οι «πράσινοι» θεώρησαν πως η σεζόν τελείωσε. Ήταν 4οι στο Πρωτάθλημα, κόντρα στη Λαμία στο Κύπελλο και νόμιζαν πως απλά θα περιμένουν τον τελικό του θεσμού. Κάπου εκεί το ποδόσφαιρο και η διαιτησία φυσικά, τους τιμώρησαν.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας πέρασε σε αγωνιστικό επίπεδο. Λαμία εντός, Απόλλων Σμύρνης εκτός, Παναιτωλικός εκτός, είναι μια τριάδα αγώνες που οτιδήποτε λιγότερο από 9 βαθμούς, θα είναι τεράστια αποτυχία. Μόνο έτσι θα μπορέσει ξανά το «τριφύλλι» να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Γιατί φτάσαμε στο σημείο πριν την 23η αγωνιστική, να υπάρχει αμφιβολία μέχρι και για τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Που να το πεις;

Η σημαντικότερη είδηση, σαφώς και ήταν η επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη. Κάθε αγώνας που συμμετέχει ο αρχηγός και συγχρόνως αισθάνεται καλά, είναι κέρδος. Αυτό το πρώτο βήμα, αποτελεί τεράστια υπόθεση για τον Παναθηναϊκό. Ο οποίος έχει ανάγκη στα χαφ του μια λύση όπως ο διεθνής άσος.

Κυρίως όμως μετρά η επιστροφή αυτή για το ίδιο το παιδί. Που εδώ και 14 μήνες ζούσε και δούλευε μόνο με θεραπείες και ατομικά προγράμματα, έκανε επεμβάσεις. Δύσκολα πράγματα για κάθε άνθρωπο, φανταστείτε για έναν αθλητή που απ’ αυτό εξαρτάται η ίδια η καριέρα του.

Κατά τα άλλα, τα αγωνιστικά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Οκ, το προφανές είναι πως η προσθήκη του αρχηγού στην κρίσιμη τελική ευθεία της σεζόν, προσδίδει πολλά στον Παναθηναϊκό. Λύσεις στα χαφ που θέλουν φρεσκάρισμα, λύσεις στην άμυνα αν χρειαστεί, ένα ακόμη 6άρι που δεν υπήρχε στο ρόστερ ουσιαστικά. Αλλά στον καιρό τους τα συγκεκριμένα στοιχεία. Για τώρα ας μείνουμε στο γεγονός της επιστροφής του «Κούμρπε» μετά από ένα χρόνο και δύο μήνες. Απίστευτο διάστημα απουσίας για ποδοσφαιριστή.

Το από εδώ και πέρα είναι όλα τα λεφτά για τους «πράσινους». Κρατούν μόνο την επιστροφή του Κουρμπέλη, καθώς η πρόκριση ήταν δεδομένη. Οι αποδείξεις πρέπει να έρθουν από την Κυριακή που έρχεται. Το ματς με τη Λαμία. Δε λέμε κάτι νέο ή κάτι που αποτελεί είδηση. Όμως κάποιες φορές τα προφανή είναι τα ουσιώδη.

Η ουσία ξεχάστηκε για τον Παναθηναϊκό. Έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του με όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό. Δίνοντας αγωνιστικά δικαιώματα και δίνοντας και το δικαίωμα στους διαιτητές να τον «πληγώσουν».

Κατάκτηση Κυπέλλου είναι ο στόχος. Η 4η θέση εκ των πραγμάτων ήταν υπερβολικά άχαρη διαδικασία. Η ανάλυση του να μπεις εξάδα ως στόχο, προσβάλει το ίδιο το σωματείο.

Ας στοχεύσουν οι πάντες στο τρόπαιο. Κάνοντας το μίνιμουμ και προσβλητικό στο Πρωτάθλημα, που είναι η 4η θέση. Δε γράφουμε «να κατακτήσουν την 4η θέση», επειδή αν έφτασε ο Παναθηναϊκός να θεωρεί «κατάκτηση» την τετράδα, τότε τσάμπα μιλάμε. Ακόμη και στην τωρινή κατάσταση και τις συνθήκες που ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε εκτός κουβέντας.

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved