Οι δύο «τελικοί» του Παναθηναϊκού πριν την ενίσχυση

Οι δύο «τελικοί» του Παναθηναϊκού πριν την ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και να περάσει τον Βόλο για να μπει με ηρεμία στο νέο έτος για να προχωρήσει στην ενίσχυσή του και να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε με τον Απόλλωνα Σμύρνης κι αυτό έχει πολλές φορές διπλή ανάγνωση.

Θα είναι πιο φρέσκος για τον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε αντίθεση με τους Ηπειρώτες που είχαν απαιτητικό ματς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Αρκετές φορές, βέβαια και η απουσία αγώνα μπορεί ν’ αποδιοργανώσει μία ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, έφτασε σχεδόν τελευταία στιγμή να μάθει ότι ο αγώνας του με την ομάδα της Ριζούπολης δεν θα διεξαχθεί. Κάτι που σε βγάζει από τον προγραμματισμό, διότι άλλη προπόνηση θα έκανε ο Γιοβάνοβιτς αν γνώριζε νωρίτερα την αναβολή κι άλλη, από ένα απλό χαλάρωμα, αν η απόφαση είχε ληφθεί έγκαιρα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί ν’ αποτελέσει δικαιολογία. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε το περασμένο Σάββατο με τον Ατρόμητο και δεν έχει πολλές μέρες χωρίς αγώνα. Έχει όλο τον χρόνο Σέρβος τεχνικός να προετοιμάσει δύο παιχνίδια που έμειναν για το τέλος της χρονιάς.

Είναι απαραίτητο και στα δύο ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη. Αν και στο δεύτερο αρκεί και η ισοπαλία. Μπορεί και με ήττα με ένα γκολ διαφορά, αν σκοράρει περισσότερα από ένα γκολ, αλλά απαγορεύεται να μπει σ’ αυτή τη σκέψη και γενικά τη διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε στον πρώτο γύρο τους βαθμούς που ήθελε κι έπρεπε.

Για το πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικός, αφού και με νίκη στο εξ αναβολής θα είναι στο -15, ενώ η ΑΕΚ που κι αυτή παίζει σήμερα, έχει επτά βαθμούς περισσότερους. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί έναν ΠΑΣ πληγωμένο από μία βαριά ήττα και δεν χρειάζεται να τον αναστήσει. Οι Ηπειρώτες μπορούν να έρθουν με πληγωμένη αυτοπεποίθηση, όμως, έχουν δείξει ότι είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά.

Νίκησαν στον πρώτο γύρο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε κάνει ένα κακό ματς και τώρα οφείλουν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς να μην δώσουν δικαιώματα. Είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν με νίκη και να πάρουν αυτούς τους βαθμούς, που θα τους φέρουν πιο κοντά σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο στα πλέι οφ, ώστε να τελειώνει κι αυτό το… αστείο.

Εκεί που ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένος, να βγάλει πάθος και ένταση και να παίξει πραγματικά σαν μεγάλη ομάδα είναι στις 23 του μήνα στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο στη ρεβάνς του Κυπέλλου. Ούτε ρεβεγιόν, ούτε διακοπές πρέπει να υπάρχουν στο μυαλό των παικτών.

Όπως έρχεται πληγωμένος ο ΠΑΣ Γιάννινα, έτσι και στο δεύτερος ματς που ακολουθεί, ο Παναθηναϊκός θα παίξει με μία ομάδα βαριά τραυματισμένη. Ο Βόλος με εξαίρεση τη νίκη του επί του Πανσερραϊκού για το Κύπελλο στις 27 Οκτωβρίου με 3-1, αγνοεί τη νίκη στο πρωτάθλημα από τις 2 Οκτωβρίου!

Είχε τέσσερις νίκες στα πρώτα πέντε παιχνίδια κι έκτοτε, μετράει τρεις ισοπαλίες κι έξι ήττες (πέντε σερί) στο πρωτάθλημα. Και μία στη Λεωφόρο για το Κύπελλο με 2-1. Το παιχνίδι του Βόλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης αναβλήθηκε κι έτσι θα είναι φρέσκος όταν φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό, σε μία έδρα φυσικά που δεν φοβίζει.

Ο Βόλος, ωστόσο, δεδομένα θα δει το ματς σαν… τελικό. Είναι μία πομάδα με τρανταχτές αδυναμίες, η οποία όμως σκοράρει. Ακόμα και με μία φάση, όπως έδειξε στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο.

Η ομάδα της Μαγνησίας έχει δώσει 16 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και μόνο με τον ΟΦΗ εντός στην ήττα με 0-2 δεν σκόραρε. Έχει την τέταρτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, έχει σερί ήττες και ο Παναθηναϊκός αν δεν δει κι αυτός το ματς ως τελικό, μέχρι τον επόμενο φυσικά και μέχρι να φτάσει έως το τέλος στον στόχο του που είναι το τρόπαιο, τότε θα έχει πρόβλημα.

Η πρόκριση είναι το μοναδικό ζητούμενο. Θα επιφέρει ηρεμία, ώστε να μπει ο Παναθηναϊκός στο νέο έτος κοιτώντας την ενίσχυσή του. Αυτό το κομμάτι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν σηκώνει καθυστέρηση. Αν είναι να έρθει παίκτης στις 30 Γενάρη, να μην έχει ρυθμό από παιχνίδια στην πρώην ομάδα του και να θέλει έναν μήνα ακόμα να φτάσει στα θέλω του Γιοβάνοβιτς, δεν έχει νόημα η μεταγραφή.

Ο Παναθηναϊκός θέλει αρκετούς παίκτες, αλλά στη παρούσα φάση δεν φαίνεται ότι θα γίνουν περισσότερες από 2-3 κινήσεις. Θα εξαρτηθεί κι από πολλά μέτωπα που είναι ανοιχτά και φυσικά από τις αποζημιώσεις για τις αποδεσμεύσεις. Αν φύγουν σχετικά «αναίμακτα» Μπεκ, Ενγκμπακοτό, Αγιούμπ τότε ίσως αλλάξουν αρκετά. Πολλά θα κριθούν κι από υποθέσεις όπως των Χατζηγιοβάνη, Χουάνκαρ.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει με ηρεμία στο 2022. Αν… αναστήσει έναν εκ των ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο και ειδικά την ομάδα της Μαγνησίας, που αφορά έναν μεγάλο στόχο, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα…

   


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Το ιδανικό φινάλε για το 2021

Παναθηναϊκός: Το ιδανικό φινάλε για το 2021

Παναθηναϊκός: Ερευνάται η μεταγραφή του Βλαχοδήμου στη Μπενφίκα για φορολογικούς λόγους!

Παναθηναϊκός: Ερευνάται η μεταγραφή του Βλαχοδήμου στη Μπενφίκα για φορολογικούς λόγους!

Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα για Χατζηγιοβάνη - Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό και η ανανέωση

Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα για Χατζηγιοβάνη - Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό και η ανανέωση

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Άρση βαρών: έπεσε νεκρός ο Ολεξάντρ Πελεσένκο στον πόλεμο
Άρση βαρών: έπεσε νεκρός ο Ολεξάντρ Πελεσένκο στον πόλεμο
Αταμάν: «Παίζουμε καλό μπάσκετ και θέλουμε περισσότερα»
Αταμάν: «Παίζουμε καλό μπάσκετ και θέλουμε περισσότερα»
Παναθηναϊκός AKTOR: Δεν μπορούσε να το χάσει - Με Χουάντσο κόντρα στη Μακάμπι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Δεν μπορούσε να το χάσει - Με Χουάντσο κόντρα στη Μακάμπι!
Λευτέρης Πετρούνιας: «Η δουλειά τώρα ξεκινάει, δεν υπάρχει άλλος στόχος στο Παρίσι από το χρυσό»
Λευτέρης Πετρούνιας: «Η δουλειά τώρα ξεκινάει, δεν υπάρχει άλλος στόχος στο Παρίσι από το χρυσό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved