Η μεγάλη μαγκιά του Πρίφτη και η επιστροφή... Καλάθη

Η μεγάλη μαγκιά του Πρίφτη και η επιστροφή... Καλάθη

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε και κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου πως τον τελευταίο μήνα δεν έχει καμία σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, ο Δημήτρης Πρίφτης έκανε μεγάλη κίνηση με Μαντζούκα και ο Μέικον θύμισε... Νικ Καλάθη.

Το φετινό ΟΑΚΑ προσφέρει ακόμα απολαυστικές βραδιές στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η αποψινή ήταν η 4η απολαυστική παράσταση της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη από τις 6 συνολικά που έχει δώσει. Μόλις τέσσερις νίκες σε 14 αγωνιστικές, αλλά όλες έχουν κοινά στοιχεία.

Το βασικότερο ειναι ο ναός του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στον οποίο με τους φιλάθλους της ομάδας να δίνουν ενέργεια στους παίκτες, η ομάδα παρουσιάζει πολύ διαφορετικό πρόσωπο. Το δεύτερο κοινό στοιχείο των 4 νικών έχει να κάνει με την αμυντική συνέπεια των «πράσινων» και κυρίως την περιφερειακή τους άμυνα. Και στις τέσσερις νίκες ο Παναθηναϊκός κράτησε την αντίπαλη ομάδα (Φενέρ, Εφές, Ζενίτ)κάτω από το 30% στο τρίποντο, όπως και την Άλμπα αυτή τη φορά (27%).

Υπάρχει, όμως, κάτι ακόμα πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Το κοινό στοιχείο του τελευταίο... ένα μήνα. Διάστημα δηλαδή κατά το οποίο η ομάδα που παρουσιάζει ο Δημήτρης Πρίφτης στο παρκέ δεν έχει καμία σχέση με όσα βλέπαμε στο ξεκίνημα της σεζόν. Το «τριφύλλι» είναι κατά πολύ βελτιωμένο σε αυτό το διάστημα, έχει κερδίσει Ζενίτ, Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και Άλμπα και κυρίως παίζει ωραίο μπάσκετ.

Το ματς με την Άλμπα ο κόσμος του το απόλαυσε. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που συνδύασε την εξαιρετική άμυνα με εντυπωσιακές επιθέσεις. Βασισμένες στο δίδυμο του Μέικον με τον Παπαγιάννη, το οποίο βρισκόταν με κλειστά τα μάτια. Τουλάχιστον 6 φορές ο Έλληνας σέντερ κάρφωσε την μπάλα στο καλάθι των Γερμανών από alley oop του Αμερικανού γκαρντ. Ο οποίος ζει για τέτοιες βραδιές. Βραδιές που είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Δεν είναι μόνο ότι πέτυχε 20 πόντους, αλλά ακόμα περισσότερο ότι μοιράσε 11 ασίστ.

Νούμερο που στα επίπεδα της Euroleague είχαμε να δούμε από την εποχή που αγωνιζόταν ακόμα με την πράσινη φανέλα ο Νικ Καλάθης. Δεν το λες και λίγο για τον Μέικον, ο οποίος δεν είναι firts pass παίκτης, αλλά μπορεί να δημιουργήσει άψογα για τον εξαιρετικό φέτος Παπαγιάννη. Και οι δυο τους κατέγραψαν double-double και οδήγησαν με τις βοήθειες των κομβικών Σαντ Ρος και Κασελάκη τον Παναθηναϊκό στη νίκη. Το αρνητικό χθες ήταν πως όσο ο Μέικον ήταν στον πάγκο, η ομάδα του Πρίφτη κολλούσε επιθετικά. Αλλά με τον Νέντοβιτς νοκ άουτ, τον Παπαπέτρου να παίζει με μία πρόπονηση το τελευταίο 10ήμερο και το δεδομένο ρόστερ που δεν έχει βάθος, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά παραπάνω όταν λείπει και ο Μέικον.

Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι προπονητής που αποδεικνύει ότι μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Αλλά κυρίως να βελτιώσει το... αύριο της ομάδας. Η κίνηση που έχει κάνει κόντρα στην Άλμπα με τον Μαντζούκα είναι η μεγάλη του μαγκιά, που λίγοι κατάλαβαν. Ο 18χρονος φόργουορντ έπαιξε συνολικά 13:20... Αυτό που ίσως να μην αντιλήφθησαν κάποιοι είναι πως έχει παίξει σερί τα 11 τελευταία λεπτά του αγώνα.

Όταν δηλαδή η μπάλα έκαιγε και ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθαρίσει τη νίκη. Συγκεκριμένα μπήκε 1 λεπτό πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου και δεν ξαναβγήκε από το παρκέ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Το σκορ ήταν στο 57-52, έγινε και 57-57 λίγο μετά, αλλά ο Πρίφτης τον κράτησε στο παρκέ. Κι αυτό γιατί ο μικρός τα έδινε όλα. Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά πάλευε για κάθε μπάλα, για κάθε άμυνα. Και κατάλαβε και ο ίδιος πως οταν δουλεύει και προσπαθεί στο 200% στις προπονήσεις και στους αγώνες θα παίρνει τις ευκαιρίες που αξίζει.

Όπως την πήρε ο επίσης βελτιωμένος Λεωνίδας Κασελάκης, με αποτέλεσμα να κάνει τρία ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με 17 πόντους, 18 αξιολόγηση και 32 λεπτά συμμετοχής. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν φυσικά το ιστορικο ρεκόρ του Νεοκλή Αβδάλα, που έπαιξε πριν καν συμπληρώσει τα 16 του χρόνια και μάλιστα σκόραρε κιόλας με εντυπωσιακό κάρφωμα.

Πλέον, με το παιχνίδι κόντρα στη Λάρισα να έχει αναβληθεί, οι «πράσινοι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στην ανοδική πορεία και εικόνα στη «διαβολοβδομάδα». Με την Αρμάνι στο Μιλάνο και την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

ΥΓ. Ο μοναδικός παίκτης που από την αρχή της σεζόν δεν έχει παρουσιάσει την παραμικρή βελτίωση παραμένει ο Κέντρικ Πέρι. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν playmaker και τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει αν αυτός θα είναι ο Στέφαν Γιόβιτς. Με την προϋπόθεση φυσικά να αδειάσει μια θέση ξένου, μιας και από αυτή τη στήλη είχαμε αποκαλύψει πως ο Πρίφτης δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να δουλέψει με 8 ξένους.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άλμπα 82-67: Παπαγιάννης... έκοβε, Μέικον... έραβε και το τριφύλλι... κένταγε!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άλμπα 82-67: Παπαγιάννης... έκοβε, Μέικον... έραβε και το τριφύλλι... κένταγε!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άλμπα Βερολίνου: Τρία ρεκόρ καριέρας για τον εξαιρετικό Κασελάκη!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άλμπα Βερολίνου: Τρία ρεκόρ καριέρας για τον εξαιρετικό Κασελάκη!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άλμπα Βερολίνου:Έγραψε ιστορία ο Αβδάλας με θριαμβευτικό κάρφωμα στο ντεμπούτο του

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άλμπα Βερολίνου:Έγραψε ιστορία ο Αβδάλας με θριαμβευτικό κάρφωμα στο ντεμπούτο του

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved