Η Λεωφόρος πάντα θα είναι η επιθυμία…

Η Λεωφόρος πάντα θα είναι η επιθυμία…

Το γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού που δε λύνεται με τίποτα και το ερώτημα που δε χρειάζεται καν να τίθεται αναφορικά με το «Απόστολος Νικολαϊδης».

Η διαδικασία με το γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Έτσι λένε τουλάχιστον, επειδή η αλήθεια είναι πως κανείς δε βλέπει, δε μαθαίνει, δεν ενημερώνεται για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο Α.Ο. κάποια στιγμή θα βγάλει στη δημοσιότητα τις συμβάσεις, για να τις δει ο κόσμος που θα αποφασίσει αν είναι υπέρ ή κατά του πλάνου της διπλής ανάπλασης.

Στην ουσία αν είναι υπέρ του Βοτανικού ή όχι. Όπου Βοτανικός, πάντα μπαίνει στη μέση η Λεωφόρος, την οποία θα παραχωρήσει ο Παναθηναϊκός. Θα αφήσει την έδρα του, το «σπίτι» του, το ρομαντισμό του, την «τρέλα» του, για να πάει σε κάτι σύγχρονο. Όμως, αυτό το σύγχρονο με ποιους όρους θα το πάρει; Με ενοίκιο; Παραχωρώντας τις εμπορικές χρήσεις; Οι συμβάσεις πρώτα… Οι συμφωνίες, ποιες θα είναι αυτές, τι θα προβλέπουν και ο κόσμος θα κρίνει.

Βέβαια, οι τόσες καθυστερήσεις, είναι προφανές πως δεν πείθουν κανέναν. Γιατί κανείς δε λέει από που προέρχονται αυτές οι καθυστερήσεις; Υπάρχει όντως ζήτημα δυσκολίας στη χρηματοδότηση του project; Ίσως να είναι λάθος που το λέμε κι εμείς, γιατί είναι απλά φήμες. Όμως αυτή τη στιγμή στις φήμες μόνο μπορεί να βασιστεί κάποιος για να δικαιολογήσει μια ακατανόητη καθυστέρηση.

Το θέμα είναι σοβαρό, γιατί το έχει πάρει πάνω του ο Ερασιτέχνης. Ως προς την ενημέρωση του κόσμου και το να βγαίνουν όλα στο φως της δημοσιότητας. Μέχρι τώρα οι Παναθηναϊκοί είναι στο… σκοτάδι. Εκτός αν όντως δεν έχει υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη, οπότε οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε φιάσκο.

Έχει δρόμο η ιστορία. Έχει μπόλικη συζήτηση. Έχει και Λεωφόρο. Λογικό να έχει Λεωφόρο. Πάντα οι Παναθηναϊκοί θα έχουν εκεί στραμμένο το βλέμμα και την καρδιά, όταν έχει να κάνει με το γηπεδικό ζήτημα. Δεν είναι απλό να αποφασίσουν κάτι άλλο, όταν αυτό θα σημαίνει οριστική διαγραφή του «Απόστολος Νικολαϊδης» για το μέλλον του συλλόγου. Παρά μόνο αν είναι τόσο ευνοϊκό και τόσο εντυπωσιακό αυτό το νέο. Στον Βοτανικό στην προκειμένη περίπτωση.

Υπάρχει πάντα και η δυσπιστία ως προς την διοικητική κατάσταση της ΠΑΕ. Κυρίως λόγω της σχέσης με την κυβέρνηση (δεν το κατακρίνουμε, ως γεγονός το αναφέρουμε), η οποία πάντα φέρνει την αμφιβολία αναφορικά με το ποιο συμφέρον πρέπει πρώτο στη λίστα προτεραιοτήτων. Θεωρητικά και ουσιαστικά, πρέπει να είναι αυτό του Παναθηναϊκού. Σε μια περίοδο μάλιστα, που οι αποφάσεις είναι κρίσιμες για το ίδιο το μέλλον του συλλόγου. Δεν πρόκειται για μια μεταγραφή…

Και βέβαια, όσο καθυστερεί η ιστορία των συμβάσεων του Βοτανικού, όσο η Λεωφόρος παραμένει η προτεραιότητα στην καρδιά των Παναθηναϊκών κι όσο υπάρχει ένα Στάδιο στο ΟΑΚΑ που θα μείνει χωρίς… νοικάρη μετά την αποχώρηση της ΑΕΚ για το δικό της γήπεδο, το μπλέξιμο και η συζήτηση θα είναι στο μέγιστο βαθμό. Γιατί θα αυξηθούν και οι φωνές που πάντα θα θεωρούν πως όλα γίνονται επίτηδες, προκειμένου να ωθήσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για να υπάρχει κάποιος να το συντηρεί.

Ένας φαύλος κύκλος έχει καταντήσει η ιστορία του γηπέδου. Εκεί που φαίνεται να λύνεται το πρόβλημα σε θεωρητικό επίπεδο πάντα, γιατί από πράξεις… τίποτα, πάλι καταλήγουμε στο σημείο μηδέν. Είναι καιρός να μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Όποιο κι αν είναι αυτό το τέλος. Για να μπορέσει να αφοσιωθεί το σύνολο του συλλόγου, σε μια λύση. Να πιέσει προς μία πλευρά. Όχι να υπάρχουν πενήντα διαφορετικές γνώμες ανάμεσα στους Παναθηναϊκούς. Χωρίς να έρχονται διαρκώς αμφισβητήσεις, αμφιβολίες, εάν και εφόσον, να δούμε και πάει λέγοντας.

Άμεσα να τελειώσει η κουβέντα για τις συμβάσεις, να γίνει η Γενική Συνέλευση και να ψηφίσει ο κόσμος. Θέλει διπλή ανάπλαση; Αν ναι, να προχωρήσει. Αν όχι, να τελειώσει οριστικά. Να μην υπάρχει καμία εμπλοκή του συλλόγου, κανένα «σκάλωμα» μέσω του πλάνου αυτού. Να σβήσει η λέξη «Βοτανικός» απ’ την πραγματικότητα του Παναθηναϊκού.

Εν συνεχεία, να εστιάσουν όλοι προς τη λύση. Όσο δύσκολη κι αν είναι. Μπορεί να είναι άλλη απ’ τη Λεωφόρο; Όχι φυσικά. Ίσως να προκύψουν δέκα προτάσεις για περιοχές και οικόπεδα που τώρα δεν γνωρίζουμε καν. Δεν οδηγεί πουθενά όλο αυτό. Η Λεωφόρος είναι εκεί. Ας εστιάσει εκεί το «τριφύλλι», ειδικά τώρα που δεν μπορεί να είναι όλα τα τμήματα στον ίδιο χώρο.

Η ΑΕΚ πώς μπόρεσε και έχτισε γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια; Ο ΠΑΟΚ πώς θα φτιάξει γήπεδο στην Τούμπα; Όλοι θα έχουν την ιστορική τους έδρα και μόνο ο Παναθηναϊκός θα απαγορεύεται και θα πρέπει να πάει αλλού; Δεν πάει έτσι…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved