Ο Παναθηναϊκός αντιλήφθηκε το ταβάνι του

Ο Παναθηναϊκός αντιλήφθηκε το ταβάνι του

Ο Παναθηναϊκός κατάλαβε κόντρα στον ΟΦΗ ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει υψηλό στόχο κι ότι θέλει περισσότερη ποιότητα.

Το να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα γνωρίζαμε όλοι είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Όποιος πίστευε το αντίθετο, απλά πετούσε στα σύννεφα. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε άνετα τρεις νίκες εντός έδρες με γκολ και θέαμα. Πήρε «σβηστά» ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, γιατί ήταν οργανωμένος, άντεξε στην όποια πίεση και δεν χρειάστηκε να δημιουργήσει, μένοντας πίσω στο σκορ.

Το ζητούμενο φυσικά δεν ήταν η «σβηστή» ισοπαλία, αλλά να παίξει για να νικήσει. Έστω κι έτσι, δεν έχασε, ήταν θετικό και προχώρησε. Εκεί, όμως, που έπρεπε να νικήσει για να στείλει μήνυμα στους αντιπάλους του και να το πιστέψει και ο ίδιος και ο κόσμος του, ότι μπορεί το κάτι παραπάνω, έσπασε τα μούτρα του. Μία θετική παρένθεση με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο (σύμφωνα με το αποτέλεσμα και τον έλεγχο του ματς κι όχι την σούπερ εμφάνιση) κι αυτό ήταν.

Η ήττα από τον Αστέρα και το στραβοπάτημα με τον ΟΦΗ έφερε τον Παναθηναϊκό στο -9 από την κορυφή, στο -8 από τον δεύτερο κι αν ο Άρης πάρει τους έξι πίσω, στο -3 και πάλι θα αρχίσει το άγχος για την Ευρώπη. Εκεί που λέγαμε μπας και βρεθεί για περισσότερο διάστημα κοντά στην κορυφή.

Δεν θα πόνταρε κανείς τα λεφτά του, αλλά το 13-2 γκολ στη Λεωφόρο, πίστευες ότι μπορεί να έχει διάρκεια κι εκτός. Δεν γινόταν και στις νίκες να γκρινιάζεις. Έπρεπε να αισιοδοξείς κι ας έβλεπες αρκετές αδυναμίες. Το αναφέρω συνεχώς. Εκτός από διάρκεια, πίστη και συσπείρωση, μία μεγάλη ομάδα θέλει ποιότητα για να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.

Ο Παναθηναϊκός πορεύεται με 12-13 παίκτες από την αρχή της σεζόν. Έχει γίνει προβλέψιμος και στις αλλαγές. Ο Αϊτόρ των 400.000 ευρώ δεν έπαιξε και πάλι ούτε λεπτό, ενώ αυτή τη φορά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε τους Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο. Και θα πει κάποιος. «Τους είδαμε, μάγεψαν κι αυτοί». Μάγεψαν ή όχι, όλοι πρέπει ν’ αντιληφθούμε ότι η ομάδα τους πληρώνει. Αδρά. Καλώς ή κακώς, είναι άλλη συζήτηση.

Τους πληρώνεις και πρέπει να τους εκμεταλλευτείς. Όσο μπορείς κι όσα μπορούν να σου δώσουν. Εκτός κι αν νομίζει κανείς ότι διεκδικείς – όχι κατακτάς – τίτλους με 12-13 παίκτες. Έχει τρεις παίκτες εν δυνάμει βασικούς νοκ άουτ ο Παναθηναϊκός (Σένκεφελντ, Κουρμπέλη, Μακέντα), αν έχει κι εκτός 3-4 ακόμα, οι λύσεις στερεύουν και μαζί και οι απόψεις και αντιλήψεις για ρόστερ με αρκετές λύσεις.

Προσωπικά δεν βλέπω ρόστερ με αρκετές λύσεις. Θα βγει ο Βιτάλ να μπει ο Παλάσιος, θα βγει ο Αργεντινός να μπει ο Ιωαννίδης, το αντίστροφο κι αυτό είναι. Άντε κι ένας Μπουζούκης που ξαφνικά παίρνει 10-15 λεπτά. Εκεί που πιστέψαμε ότι ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε το καλοκαίρι, προβλέπω τον Γενάρη και το επόμενο καλοκαίρι μίνιμουμ 10 μεταγραφές...

Κι όπως φάνηκε την Κυριακή, ναι θες ποιότητα για να νικήσεις τον ΟΦΗ. Γιατί ο Νιόπλιας παρέταξε τρία χαφ έναντι δύο δικών σου, έκοψε τον άξονα, τα ακραία μπακ για ακόμα μία φορά δεν έδωσαν επιθετικά αυτά που πρέπει και δεν υπήρχε τρόπος να διασπαστεί η αντίπαλη άμυνα. Δεν είδα, άλλωστε και κάποιο… πούλμαν. Τα βασικά έκανε ο ΟΦΗ και πήρε τον βαθμό. Αν δεν χτυπούσε νωρίς ο Νέιρα, ο οποίος είναι έμπειρος και ποιοτικός, ενδεχομένως τα πράγματα, με την εικόνα που είχε ο Παναθηναϊκός, να ήταν και πιο δύσκολα.   

Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο και θες ποιότητα. Θες ηγέτες. Παίκτες που τρελαίνονται και με την ισοπαλία. Που δεν έρχεται μία γκέλα και λένε «υπάρχει δρόμος ακόμα, είναι νωρίς». Ο Παναθηναϊκός ακόμα και με αυτούς τους παίκτες που διαθέτει μπορεί να νικήσει τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη αγωνιστική, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, όλους. Αλλά δεν μπορεί να έχει 5-6 σερί νίκες όταν πρέπει. Μπορεί να τις κάνει, φυσικά, αλλά όταν θα έχει μείνει στο -15 και -20 δεν θα έχει νόημα.

Κόντρα στον ΟΦΗ είδε ότι έχει ταβάνι. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Ταβάνι όχι για τους αντιπάλους που μπορεί να νικήσει, γιατί έχει τεράστια φανέλα, ταβάνι για τους στόχους του. Κι αυτός είναι μία έξοδος στην Ευρώπη και φυσικά το Κύπελλο, που είναι ξεχωριστή ιστορία κάθε φάση. Ένα σπριντ κι όχι μαραθώνιος, όπως το πρωτάθλημα.

ΥΓ. Ο Βιτάλ έκανε ένα ακόμα μέτριο ματς. Το παιδί έχει ταλέντο, αλλά ήρθε χωρίς διακοπές και για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Δεν βοηθάει η γκρίνια, όπως δεν βοηθάει και το «πληρώστε τα 4 εκατ. ευρώ», επειδή έπαιξε καλά με τον Απόλλωνα. Χωρίς διακοπές ήρθε και ο Παλάσιος. Επίσης είναι καλός παίκτης. Αλλά δεν τον αποκαλείς και βόμβα, όπως έγινε όταν ήρθε με τις υπερβολές. Τις βόμβες προλαβαίνουν στο εξωτερικό να τις αρπάξουν κι όχι στα 29 τους…

ΥΓ1.: Ο ένας κάνει αλλαγή τον Ελ Αραμπί, ο άλλος τον Αραούχο, ο άλλος πορεύεται χωρίς τον Ολιβέιρα. Κι ο Παναθηναϊκός μετά τον Καρλίτος που φέτος πάει καλά, έχει εναλλακτική τον Ιωαννίδη. Ασφαλώς κι έχει ταλέντο και προοπτική, όμως, νομίζω η διαφορά είναι εμφανής…

ΥΓ2.: Χαφ, επιθετικός, εξτρέμ πρέπει να είναι σε προτεραιότητα τον Γενάρη. Και να έρθουν καλοί παίκτες. Αν είναι να έρθουν Αγιούμπ, ας μην πάρει καλύτερα. Θέλει αρκετά ακόμα η ομάδα, πολλοί θα πουν και στόπερ, αλλά αν είναι ο Σένκεφελντ καλά, ποσοτικά βγαίνει και σχετικά και με ποιότητα η χρονιά. Δεν γίνεται τον χειμώνα να πάρεις κι έξι παίκτες.  


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 0-0: Τα highlights από την ισοπαλία στη Λεωφόρο! (video+photos)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 0-0: Τα highlights από την ισοπαλία στη Λεωφόρο! (video+photos)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ: Πικραμένοι οι «πράσινοι», χειροκρότησαν τον κόσμο (photos)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ: Πικραμένοι οι «πράσινοι», χειροκρότησαν τον κόσμο (photos)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 0-0: Οι Κρητικοί έστησαν μπλόκο στο «τριφύλλι» (videos+photos)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 0-0: Οι Κρητικοί έστησαν μπλόκο στο «τριφύλλι» (videos+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved