Απαγορεύεται τώρα το μηδέν στα πέντε...

Απαγορεύεται τώρα το μηδέν στα πέντε...

Η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης ήταν πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό. Τώρα πλέον απαγορεύεται, όμως, το μηδέν στα πέντε με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, την ερχόμενη Τετάρτη.

Ας πάρουμε τα δεδομένα. Το να νικήσεις τον Αστέρα στην Τρίπολη δεν είναι εύκολο.

Στο Κύπελλο με τον Ατρόμητο την ερχόμενη Τετάρτη η πρόκριση είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό, ακόμα κι αν έφευγε με τρίποντο από την Τρίπολη. 

Πάμε στα πρέπει. Όσο δύσκολο κι αν είναι να νικήσεις τους Αρκάδες εκτός, είσαι Παναθηναϊκός και πρέπει να το κάνεις. Για να κοιτάς πιο ψηλά. Λέμε και δικαίως για το 13-2 στη Λεωφόρο. Δεν γίνεται να μιζεριάζεις συνεχώς. Η ομάδα έριξε δύο τεσσάρες και μία πεντάρα. Δεν θα μηδενίσεις το γεγονός, αλλά δεν θα πετάξεις και στα σύννεφα.

Ο κόσμος περιμένει το κάτι παραπάνω. Κι αυτό δεν έρχεται. Ούτε την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό θα πανηγυρίσει κανείς. Όπως δεν την πανηγύρισε. Αλλά δεν χωνεύεται αυτό το μηδέν στα τέσσερα μακριά από τη Λεωφόρο. Γιατί χαίρονται όλοι για το 13-2 εντός, αλλά ο ΟΦΗ αν νικήσει τη Λαμία εντός, πιάνει το «τριφύλλι», ενώ δεν είχε νίκη μέχρι και την πέμπτη αγωνιστική.

Ο Κότσαρης απέκρουσε το πέναλτι του Περέα, αλλιώς ο Παναθηναϊκός θα είχε παρέα στην βαθμολογία τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Άρης με ένα ματς λιγότερο μπορεί να πάει στους οκτώ, ενώ έχει το -6. Δηλαδή, τέσσερις περισσότερους κερδισμένους βαθμούς... Αυτό, όσο και να χαίρεσαιν το 13-2, δεν μπορεί να μην τρελαίνει τον κόσμο.

Όχι ότι οι άλλοι μπροστά απέχουν πολλά, αλλά ο Παναθηναϊκός κλωτσάει συνεχώς ευκαιρίες. Ναι, έβγαλε ένα πρόγραμμα εκτός με τρεις ομάδες της περσινής πρώτης εξάδας. Και μία δύσκολη έδρα με την ομάδα που πέρσι τον απέκλεισε από το Κύπελλο με δύο νίκες. 

Στα δύσκολα, ωστόσο, φαίνονται οι μεγάλοι και δυνατοί. Κι ο Παναθηναϊκός στα δύσκολα πελαγώνει. Έσπασε τα μούτρα του πάλι. Τη στιγμή που έπαιζε μονότερμα τον Αστέρα Τρίπολης στο δεύτερο μέρος, δεν βρήκε μία μεγάλη φάση, έστω ν' αποφύγει την ήττα. 

Μηδέν στα τέσσερα λοιπόν. Πολύ απλά πλέον απαγορεύεται το μηδέν στα πέντε εκτός έδρας. Γιατί είναι στο Κύπελλο με τον Ατρόμητο. Τι κι αν είναι μονό ματς, τι κι αν είναι στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος είναι καζάνι που βράζει μετά και τη νέα ήττα από τον Ιωνικό. Θα παρουσιαστεί με κακή ψυχολογία; Θα παρουσιαστεί ατσάλινος για έναν τελικό; Κανείς δεν ξέρει. 

Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να τον... αναστήσει ο Παναθηναϊκός. Είναι το φαβορί, δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είπε ότι στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός νίκησε τον εαυτό του. Ε, ας μην το ξανακάνει. Διαφορετικά θα πραγματοποιήσει όχι ένα βήμα πίσω, όπως ήταν η ήττα στην Τρίπολη, αλλά άλματα πίσω. Με μισό μηδέν, με τεσσάρα, με καλή ή η κακή εικόνα, στα πέναλτι, στην παράταση, στα 90 λεπτά, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να περάσει. 

ΥΓ.: Κακή εκτίμηση του Πούγγουρα, άγνωστο αν βρήκε τον Μπαράλες, αλλά το σοκ της γρήγορης ισοφάρισης δεν ξεπεράστηκε. Εκεί φάνηκε η έλλειψη ηγετών. Το σκορ, άλλωστε, έγινε 1-1, όχι 1-0. Δεν χάθηκε ο κόσμος κι όμως, ο Παναθηναϊκός λύγισε ψυχολογικά.

ΥΓ1.: Κούρσα 30 μέτρα ο Σίτο χωρίς ένα φάουλ. Το φώναζε ο Χατζηγιοβάνης, ένας αθεόφοβος δεν βρέθηκε να το κάνει. Τόσο light...

ΥΓ2: Ο Ιβάν έχει φέρει πρόοδο στην αγωνιστική εικόνα. Ακόμα υπάρχει δρόμος. Αλλά όταν χάνεις 2-1 στο ημίχρονο και στην πορεία κάνεις τέσσερις αλλαγές, με τις δύο να είναι μπακ (ενώ ξέρεις ότι δεν διαθέτεις τα σούπερ επιθετικά μπακ), τότε κάτι δεν ζύγισες καλά.

ΥΓ3: Ο Παναθηναϊκός είχε τον Αστέρα σε παθητικό ρόλο από το 46' έως το τέλος. Αλλά δεν έκανε τη μεγάλη φάση. Κι ενώ αυτή δεν ερχόταν, έμειναν στον πάγκο τρεις παίκτες που κοστίζουν 1,5 εκατ. ευρώ. Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Αϊτόρ. Δεν λέμε ότι πετάνε φέτος. Το αντίθετο. Και οι τρεις έχουν θέματα. Αλλά υπάρχουν και πληρώνονται. Χάνεις. Κάτι πρέπει να ανακατέψεις... Έχεις και τον Μακέντα εκτός. Δύο εκατ. ευρώ στον πάγκο ή σπίτι. Χωρίς να βάζουμε τον Κουρμπέλη ή τον Σένκεφελντ που ετοιμάζεται να γυρίσει. Και μοιραία εκεί που έλεγες ενισχύθηκες, τελικά τον Γενάρη πάλι θα τρέχεις... 

ΥΓ4.: Ο Βιτάλ διαβάζεται από τους αντιπάλους, τον κλείνουν καλά και σήμερα ήταν κάκιστος. Ήρθε από αγώνες στη Βραζιλία, δεν έχει ξεκουραστεί και πρέπει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βρει έναν τρόπο να τον αξιοποιήσει και να τον κάνει να είναι πιο ελεύθερος στον αγωνιστικό χώρο.   

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-1: Η Λεωφόρος κάστρο, εκτός σπάει τα μούτρα του! (photos)

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-1: Η Λεωφόρος κάστρο, εκτός σπάει τα μούτρα του! (photos)

Χατζηγιοβάνης: «Δεχθήκαμε παιδικά γκολ, σαν τελικός το ματς Κυπέλλου»

Χατζηγιοβάνης: «Δεχθήκαμε παιδικά γκολ, σαν τελικός το ματς Κυπέλλου»

Γιοβάνοβιτς: «Θα λυθεί σύντομα το πρόβλημα εκτός έδρας, νικήσαμε τον εαυτό μας» (photos)

Γιοβάνοβιτς: «Θα λυθεί σύντομα το πρόβλημα εκτός έδρας, νικήσαμε τον εαυτό μας» (photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved