Ο Διούδης ενόχλησε, αλλά είπε αλήθεια!

Ο Διούδης ενόχλησε, αλλά είπε αλήθεια!

Δε φταίει ο Διούδης επειδή ο Παναθηναϊκός έχει στόχο αυτή τη στιγμή την Ευρωπαϊκή έξοδο, δηλαδή την 4η θέση!

Έχει σηκώσει αρκετή… σκόνη η δήλωση του Σωκράτη Διούδη πως πρώτος στόχος για τη σεζόν που ακολουθεί είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Όντως, με την πρώτη ανάγνωση είναι κάπως. Να ακούς πως ο Παναθηναϊκός έχει το βλέμμα του στην 4η θέση δηλαδή. Η οποία οδηγεί στην Ευρώπη. Κι αν παρθεί αυτή η 4η θέση θα είναι επιτυχία; Εκνευριστικό και στενάχωρο ως σκέψη. Ειδικά όταν λέγεται από μέλος της ομάδας.

Πριν αρχίσουμε το… ανάθεμα, όμως, καλό είναι να σκεφτούμε λίγο περισσότερο. Που ακριβώς έχει άδικο ο Διούδης; Ένα παιδί που ξέρει τι σημαίνει Παναθηναϊκός, παρότι την ομάδα τη ζει στα χειρότερά της. Καθώς αποκτήθηκε όταν ξεκίνησε ο μεγάλος κατήφορος, τη σεζόν με τις αποχές απ’ τις προπονήσεις, τις ποινές της UEFA και τη μη εξασφάλιση άδειας. Το «τριφύλλι» έτσι όπως έχουν τώρα τα δεδομένα, όχι απλά έχει στόχο την 4η θέση, αλλά είναι κι αουτσάιντερ γι’ αυτή!

Σαφώς και οι τελικές προβλέψεις (κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος) θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν οι μεταγραφές. Αλλά ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή περιμένει άγνωστο αριθμό κινήσεων και άγνωστο το ποιοτικό επίπεδο όσων αποκτηθούν. Το δεδομένο είναι η ενίσχυση που έχουν κάνει οι αντίπαλοί του. Η ΑΕΚ που τερμάτισε 4η την περασμένη σεζόν και ο Άρης που τερμάτισε 3ος για αρχή. Έβαλαν ποιότητα στο ρόστερ τους, έχουν ανάγκες (ειδικά η ΑΕΚ) αλλά σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό είναι πιο πάνω. Όποιος δεν το βλέπει, απλά εθελοτυφλεί.

Αν μπορεί το «τριφύλλι» να καλύψει τη διαφορά με τις μεταγραφές, θα φανεί. Αρκούν δύο καλοί παίκτες για να γίνει αυτό; Μάλλον όχι. Όσοι έρθουν τι επίπεδο ποιότητας θα είναι; Αν έρθουν δύο για βασικοί κι οι άλλοι στυλ Σάρλια, τότε ο Παναθηναϊκός η λογική λέει πως θα παραμείνει αουτσάιντερ για την Ευρώπη.

Συν τοις άλλοις ο Διούδης δεν μίλησε οπαδικά και ιστορικά. Ο τερματοφύλακας των «πράσινων» είναι μέλος της ομάδας. Ξέρει το πώς ήταν πέρυσι και πως είναι μέχρι τώρα στην προετοιμασία της. Άρα το να λέει αυτός ο άνθρωπος πως το «τριφύλλι» πάει για τέταρτο ως στόχο, δεν το λες και αισιόδοξο μήνυμα.

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, πως ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται απλά παίκτες. Θέλει τους καλύτερους στην Ελλάδα στις θέσεις που θα αποκτηθούν. Ο εξτρέμ, ο φορ, ο επιτελικός χαφ. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αλλάξει τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί. Να προσδώσει ποιότητα, ηγετικές φυσιογνωμίες και νοοτροπίες νικητών. Έτσι θα μπορέσει να ανεβάσει ένα σκαλοπάτι τον όποιο στόχο του.

Για να μην παρεξηγηθούμε, προφανώς και είναι καταστροφικό ο Παναθηναϊκός να έχει καταντήσει να έχει ως στόχο την 4η ή την 3η ή την 2η θέση. Το τελευταίο θα θεωρηθεί και τεράστια επιτυχία μάλιστα. Κάθε σεζόν που ο Παναθηναϊκός δεν κάνει Πρωταθλητισμό, είναι… μαχαιριά στην ιστορία και στην ύπαρξή του. Αυτό δε σημαίνει όμως πως όποιος απλά ρεαλιστικά αναλύει την κατάσταση, δεν ξέρει που βρίσκεται!

Καλός προπονητής ο Γιοβάνοβιτς. Κανείς δε λέει όχι. Όμως από μόνος του ένας προπονητής δεν μπορεί να στείλει μια ομάδα πολύ ψηλά. Χρειάζεται παίκτες που θα εξυπηρετήσουν αυτό το στόχο και τον σκοπό. Όταν αυτοί έρθουν, ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία του.

Κυρίως θα μπορέσει να αλλάξει τη λογική του κόσμου. Που δεν ασχολείται, έχει σιχαθεί, έχει βαρεθεί και αντιμετωπίζει την ομάδα ειρωνικά και αδιάφορα. Δικαιολογείται ο καθένας γιατί είναι πολλά τα χρόνια. Είναι απίστευτα πολλές οι πίκρες. Γι’ αυτό σε μεταγραφικό επίπεδο χρειάζεται και το στοιχείο της ψυχολογίας. Αν γινόταν δηλαδή να συνδυαστεί το ποδοσφαιρικό που είναι το πρώτο φυσικά, με το να «ζεσταθεί» ο κόσμος.

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved