Τρεις που έχουμε χρόνια να δούμε!

Τρεις που έχουμε χρόνια να δούμε!

Το μέχρι τώρα συμπέρασμα για τον Παναθηναϊκό που βελτιώνεται αλλά θέλει παικταράδες!

Ένα φιλικό έμεινε μέχρι το τέλος της προετοιμασίας και την έναρξη της σεζόν. Κόντρα στη Μίλαν στην Ιταλία. Το δυνατότερο φιλικό Ελληνικής ομάδας φέτος. Σαφώς είναι τεστ όμως. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Είτε νικήσει είτε χάσει το «τριφύλλι», το γενικό συμπέρασμα δεν αλλάζει.

Ξεκάθαρα ο Γιοβάνοβιτς κάνει δουλειά. Βλέπεις μια αρχή, μια μέση κι ένα τέλος στην ομάδα. Παρότι έχει απουσίες (πέραν των μεταγραφών που αναμένονται). Προφανώς και στην άμυνα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα με τον Σένκεφελντ για παράδειγμα.

Ποδοσφαιρικά η ομάδα θα είναι πιο θελκτική. Θα πείτε δεν μπορούσε να είναι και αλλιώς, καθώς το χτικιό της περασμένης περιόδου δεν έχει πιο χαμηλά. Ακόμη και σε εποχές που έπαιζαν απλήρωτοι οι παίκτες, με τον Χρήστο Δώνη φορ, ποδοσφαιρικά ήταν ξεκάθαρα καλύτερη. Βελτιώνεται ο Παναθηναϊκός σε κάθε περίπτωση. Αγώνα με τον αγώνα. Με τον ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Λοκομοτίβα. Κι ας μη νικά. Οκ, δεν πήρε κάποιο φιλικό το «τριφύλλι», αλλά δεν υπάρχει ούτε λόγος για να συζητιέται το θέμα.

Μερικά γενικά συμπεράσματα ήδη έχουν βγει. Που αφορούν στοιχεία των «πράσινων» στο χορτάρι. Ένα απ’ αυτά έχει να κάνει με τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Παναθηναϊκός με το δίδυμο Ρούμπεν-Μαουρίσιο, υστερεί σημαντικά στην ταχύτητα. Και υστερεί και με άλλους συνδυασμούς μέσων αν λείπει ο Αλεξανδρόπουλος. Ο νεαρός είναι ο μόνος με ταχύτητα στη μεσαία γραμμή, αλλά δεν έχει την ποιότητα των άλλων (σε δημιουργία και μεταβίβαση). Έκανε λάθος το «τριφύλλι» που δεν έβαλε ταχύτητα στα χαφ του. Το πόσο θα φανεί στην πορεία, κανείς δεν το ξέρει. Αλλά μέχρι τώρα φαίνεται… Ας δούμε όμως και με την επιστροφή Κουρμπέλη τι θα γίνει.

Το βασικό ζητούμενο είναι απ’ την μέση και μπροστά. Εκεί κρίνονται όλα. Εκεί που ο Παναθηναϊκός δε θέλει απλά δύο παίκτες, αλλά τρεις. Όχι απλά για να συμπληρώσουν το ρόστερ, αλλά για να το οδηγήσουν. Να είναι οι τρεις ακριβότεροι της ομάδας. Με αξία και ονόματα αν θέλετε, που δε θα σηκώσουν γκρίνιες στα αποδυτήρια στη λογική «γιατί αυτός παίρνει τόσα κι όχι εγώ». Κάτι που υπάρχει στις ομάδες.

Πρώτα απ’ όλα δημιουργικό χαφ. Οργανωτή. Δεκάρι. Ο Βιγιαφάνιες δυστυχώς σε εκείνους τους χώρους, μοιάζει να χάνεται. Θέλει να βγαίνει στα άκρα για να κάνει διαγώνια κίνηση μήπως και βρει την πάσα. Δεν είναι καλός στα τελειώματα, δεν είναι καλός στο να παίζει ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου, «πνίγεται» όταν πέσει πάνω του το αμυντικό χαφ. Ο Αργεντινός δυστυχώς μοιάζει να μην είναι ίδιος με την πρώτη του θητεία. Οπότε ίσως το να είναι μια καλή λύση απ’ τον πάγκο, να μοιάζει με το ιδανικό σενάριο.

Κι εκεί φυσικά να έρθει ένας παίκτης που θα έχει το «10» και θα το τιμά! Με το σύγχρονο τρόπο. Διορατικός στο γήπεδο, απρόβλεπτος, καλά χτυπήματα, τελειώματα φάσεων, σουτ, ντρίπλα, δημιουργία, να πατά περιοχή. Να αναστατώνει με μια λέξη. Ζητάμε πολλά το ξέρουμε. Αλλά τόσα θέλει ο Παναθηναϊκός για να αλλάξει επίπεδο.

Εξτρέμ. Δεν τίθεται θέμα για εκεί. Καλοί οι Αϊτορ, Ενγκμπακοτό, Σαβιέρ, αλλά όχι αρκετοί. Δεν κάνουν την διαφορά, δεν σε οδηγούν στο γήπεδο, δεν έχουν λύσεις στο ένας με έναν. Στο χώρο κι εμείς καλοί είμαστε. Γιατί χώρος σημαίνει να μην βρω κανέναν μπροστά μου. Οκ, όλοι το μπορούν αυτό. Ο Παναθηναϊκός, όμως, σε πόσα ματς θα βρει χώρο;

Ο εξτρέμ πρέπει να ντριπλάρει και τον εαυτό του αν χρειαστεί. Είτε στη γραμμή είτε με διαγώνια κίνηση. Καλός στα τελειώματα, αλλά κυρίως να δημιουργεί ρήγματα. Να ανοίγει την άμυνα με ευκολία.

Η τρίτη περίπτωση είναι ο φορ. Με τον τρόπο που δείχνει να θέλει να παίξει ο Γιοβάνοβιτς, Μακέντα, Καρλίτος, είναι ίδια κοψιά ουσιαστικά. Παίκτες που μπορούν να συμμετάσχουν στη δημιουργία, αλλά δε θα σου δώσουν το εύκολο γκολ. Δε θα είναι… θανατηφόροι στην περιοχή. Αυτό θέλει ο Παναθηναϊκός. Killer! Φορ της μιας επαφής. Όχι υποχρεωτικά ένα θηρίο που δε θα πιέζει κι απλά θα περιμένει την μπάλα, αυτό έτσι κι αλλιώς είναι άλλης εποχής τύπος στράικερ. Ένα σύγχρονο φορ που κυρίως θα σκοράρει. Όχι να συμπληρώσει την επίθεση (μαζί με τον Ιωαννίδη), αλλά να είναι ο βασικός!

Λίγες μέρες έμειναν πλέον. Τελική ευθεία. Όμως απ’ τη στιγμή οι κινήσεις που έκανε μέχρι τώρα η ομάδα δεν ήταν για αλλαγή ισορροπιών, τότε αυτές που θα ακολουθήσουν επιβάλλεται να είναι ακριβώς τέτοιες! Διαφορετικά θα βελτιωθεί το «τριφύλλι» μέχρι ένα βαθμό, όμως το… ταβάνι θα είναι χαμηλό. Εν αναμονή λοιπόν.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved