Ο μήνας του τρεξίματος για έναν… άλλον Παναθηναϊκό

Ο μήνας του τρεξίματος για έναν… άλλον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν μήνα μπροστά του για να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και ν’ αλλάξει νοοτροπία…

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Ολλανδία και σε τρία φιλικά δεν σημείωσε νίκη.

Με την τέταρτη της Σαουδικής Αραβίας Αλ Τααβόν, την τρίτη της Ολλανδίας Άλκμααρ και την Φένλο, που χωρίς να έχει τον Γιακουμάκη στη σύνθεσή της κι ενώ πλέον είναι στην δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας, έβαλε δύο γκολ στον Παναθηναϊκό.

Το «τριφύλλι» δέχθηκε συνολικά έξι γκολ στα τρία φιλικά. Σε κανένα δεν κράτησε το μηδέν. Και σκόραρε στα δύο, χωρίς να έχει πολλές κλασικές ευκαιρίες στα παιχνίδια του. Τα αποτελέσματα φυσικά είναι η μία ανάγνωση. Ο Παναθηναϊκός είχε μόνο έναν έμπειρο στόπερ στη διάθεσή του, τον Βέλεθ, ο Χατζηγιοβάνης και ο Πούγγουρας μπήκαν αργότερα στην προετοιμασία, ο Σανκαρέ δεν έπαιξε σε δύο φιλικά, αλλά ο Αγιούμπ που θα… φύγει έπαιξε και στα τρία ματς.

Ο Βιγιαφάνιες ήταν εκτός με τη Φένλο (γενικά είναι εκτός…), ενώ οι Σένφεκφελντ, Κουρμπέλης, ακόμα δεν έχουν μπει με την ομάδα. Έπαιξαν ακόμα οι Ενγκμπακοτό, Σαβιέρ που ενδέχεται ή σίγουρα θα φύγουν… Ο Αϊτόρ που ήταν… τελειωμένος αγωνίστηκε κι έβαλε γκολ με την Φένλο. Αλλά αυτό μπορεί να μην λέει κάτι. Γιατί κι αυτός με τον Απόλλων Σμύρνης στην πρεμιέρα, επίσης μπορεί να μην είναι στο ρόστερ.

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε τρία γκολ στα φιλικά. Από ένα οι Χατζηθεοδωρίδης, Ενγκμπακοτό, Αϊτόρ. Ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι και οι τρεις θα μείνουν; Κι άντε να μείνει ο Κατερινιώτης. Θα τον υπολογίζουν ως αξιόπιστη λύση ή απλά για να υπάρχει;

Δεν σκόραραν οι φορ Μακέντα, Καρλίτος, Ιωαννίδης, ενώ ο Καμπετσής δεν πήρε ανάλογο χρόνο. Αλλά η σκέψη είναι να έρθει επιθετικός. Να είναι πέντε, να παίζει ένας και να κάθονται τέσσερις δεν το λες και σοβαρό σχεδιασμό.

Είναι γνωστό φυσικά στον… αέρα ότι αν έρθει πρόταση για Καρλίτος, Μακέντα φεύγουν. Κι αν δεν έρθει μένουν… Ο Βιγιαφάνιες ασφαλώς και δεν ενθουσιάζει. Αλλά η ομάδα θέλει δύο εξτρέμ κι ένα οκταροδεκάρι. Αν είναι περισσότερο δεκάρι, ο Βιγιαφάνιες πάει άκρα, αφού θέλουμε εξτρέμ και δεν ξέρουμε αν μένει ή φεύγει ο Χατζηγιοβάνης για διάφορους λόγους, ή στον πάγκο (το πιο ακριβό συμβόλαιο της ομάδας), ο Μπουζούκης μπορεί να μην πηγαίνει ούτε πάγκο… Ο δε Σανκαρέ, καλύτερα να μην σηκώσει το χέρι σαν τα παιδάκια στο σχολείο και να πάει στην εξέδρα μόνος του…

Όλα αυτά δεν αναφέρονται σε καμία περίπτωση για να τονιστεί ότι αυτοί οι παίκτες πρέπει να μείνουν. Έχουμε ξεκαθαρίσει πριν έρθει ο Γιοβάνοβιτς, ο Πογιάτος, ο Μπόλονι, ο Δώνης, ο Ουζουνίδης και ούτω καθ’ εξής ότι η ομάδα θέλει ποιότητα και σοβαρό σχέδιο. Αναβάθμισης του ρόστερ και αλλαγής νοοτροπίας.

Θέλει χρήμα. Μα πάνω απ’ όλα και γι’ αυτό θα κριθεί και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς (ο Γιάννης Αλαφούζος έχει κριθεί, τι άλλο να πούμε), θέλει πλάνο για το τι θέλει να παίξει και πως θα το εφαρμόσει. Το τόνισα και άλλη φορά. Σ’ αυτή την ομάδα όλοι βαφτίζονται από φορ εξτρέμ, το ανάποδο, από χαφ κι εξτρέμ μπακ. Τα έχουμε δει όλα.

Το πρωτάθλημα δεν ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου. Ο Παναθηναϊκός γυρίζει από την Ολλανδία την Κυριακή, την Δευτέρα έχει ρεπό και 2 του μήνα ξανά στο Κορωπί. Για να παίξει 21 ή 22 του μήνα στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα.

Δηλαδή 19-20 μέρες για το πρώτο επίσημο κι έναν μήνα για να κλείσει το ρόστερ. Προφανώς ο Σέρβος ξέρει ποιους θέλει να φέρει και σε ποιες θέσεις (θα έχει λίστες για τις θέσεις που τον καίνε), ποιους θέλει να διώξει, αλλά έλα που όλοι αυτοί είναι ακόμα εδώ και οι πρώτοι δεν είναι. Θέλει ο Παναθηναϊκός να φύγει ο Αγιούμπ. Και έχει παίξει και σε τρία φιλικά. Στο τελευταίο ένα ημίχρονο. Ασφαλώς και δεν βοηθούν τα «μείνε στην Αθήνα». Αλλά ποιο το νόημα να τον δεις να παίζει τόσο κάποιος που θες να φύγει; Να τον δουν οι άλλοι; Και ποιος σοβαρός θα πάρει τον Αγιούμπ κρίνοντας από τη Φένλο; Δεν τον ξέρουν στην Ολλανδία δηλαδή.

Ο Σανκαρέ που θέλει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, να φύγει, αλλά δεν το φωνάζουμε κιόλας, αναζητείται. Καμία ομάδα δεν τελειώνει τις μεταγραφές 30 Ιουνίου. Καμία, όμως, δεν φτάνει 20 μέρες πριν το επίσημο ματς και δεν ξέρει με ποιους θέλει να πορευθεί.

Κι αν δεν θέλει συγκεκριμένους γιατί δεν τους αφήνει σταδιακά στην άκρη; Το να κριθεί ο Παναθηναϊκός επειδή ήρθε 2-2 με την Φένλο, είναι και λίγο άγαρμπο. Μα όταν από την ΠΑΕ και τα ΜΜΕ διαρρέει ότι οι μισοί απ’ αυτούς μπορεί να μην είναι στο ρόστερ, πώς να τους κρίνεις; Το πιο βολικό είναι να τους… πυροβολήσεις στην κριτική. Ποιον; Τον Ρόμπι και τον Σιδερά; Τον Σαβιέρ; Αφού θα φύγει… Ακόμα ο Μπεκ δεν έχει φύγει βέβαια (λογικά τελειώνει όπου να ‘ναι).

Στον αντίποδα σκέφτεσαι, στο δεύτερο ημίχρονο μεσοεπιθετικά έπαιζαν Μακέντα, Σαβιέρ, Μπουζούκης, Αγιούμπ, Χατζηγιοβάνης, Αλεξανδρόπουλος. Στα άκρα έπαιζαν οι Σάντσες αποκτήθηκε για βασικός πέρσι και ο Χατζηθεοδωρίδης, που θεωρητικά αν λείψει σε 2-3 ματς ο Χουάνκαρ είναι η εναλλακτική. Και δεν είδε κανείς έναν συνδυασμό, μία κούρσα, ένα πλάνο επίθεσης. Δεν έπαιζε ο Σερπέζης μπροστά (βαφτίστηκε στόπερ), ο Αθανασακόπουλος, ο Σέχου, ο Τζαβίδας… Έπαιζαν θεωρητικά πρώτες και δεύτερες λύσεις.  Αυτοί οι οκτώ, αφήνουμε τους στόπερ και τον γκολκίπερ, δεν έκαναν μία αξιόλογη φάση στη Φένλο.

Κι εδώ έρχεσαι να αναρωτηθείς. Δεν μπορούσαν; Δεν έκαναν αυτά που δουλεύουν; Ή είναι η νοοτροπία; Μιλάμε για 45λεπτο τρομερής αγγαρείας. Του στυλ «να τελειώσουμε, να γυρίσουμε αύριο σπίτια μας». Μαζί με την ποιότητα και το πλάνο η αλλαγή νοοτροπίας επίσης θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του Γιοβάνοβιτς. Κανονικά αυτό ξεκινάει από το «κεφάλι» του Παναθηναϊκού, αλλά μην τα ξαναλέμε…

ΥΓ.: Επίτηδες μπήκε φωτογραφία η αρχική ενδεκάδα κόντρα στη Φένλο. Κανονικά θα έπρεπε να μπει και μία ακόμα αυτή που ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος με τις οκτώ αλλαγές. Να δούμε πόσοι θα είναι βασικοί 20-21 Αυγούστου στο πρώτο επίσημο ή στην πορεία... Και γενικά στο ρόστερ...

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved