Το «πράσινο» παζλ του Πρίφτη

Το «πράσινο» παζλ του Πρίφτη

Ο Ηλίας Λαλιώτης αναλύει τα δεδομένα για το ρόστερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ένα μήνα μετά την πρόσληψη του Δημήτρη Πρίφτη - Το ευρωλιγκάτο 4άρι που απομένει και τι συμβαίνει με τον point guard

Η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου ξεκίνησε και ο Παναθηναϊκός έχει πλέον δώσει μια αρκετά καθαρή εικόνα του ρόστερ που θα έχει στη διάθεσή του τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο Έλληνας κόουτς ανακοινώθηκε πριν από ακριβώς ένα μήνα (26 Ιουνίου) και μέσα σε αυτό το διάστημα σε συνεργασία με τη διοίκηση του τριφυλλιού και τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη ξεκίνησαν το «χτίσιμο» της ομάδας.

Με τα δεδομένα που είχαν στα χέρια τους να είναι συγκεκριμένα και αδιαπραγμάτευτα. Και τα οποία μάλλον πολλοί ξεχνούν για κάποιον άγνωστο λόγο και δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά από το περασμένο καλοκαίρι. Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να έχει πάρει την απόφαση πώλησης της ΚΑΕ, η φετινή -όπως και η περσινή- χρονιά οργανώνεται από τα στελέχη της ομάδας βάσει των εσόδων. Οπότε υπερβάσεις και υπερβολές δεν γίνονται για κανέναν λόγο. Δεν μπορούν να γίνουν, όσο κι αν όλοι θα το ήθελαν, όχι μόνο οι οπαδοί που δεν τα σκέφτονται αυτά. Προτεραιότητα δόθηκε στις ανανεώσεις των 4 βασικών παικτών που έληγαν τα συμβόλαιά τους. Τέσσερις δύσκολες περιπτώσεις, με τις δικές της ιδιαιτερότητες η κάθε μία. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 1/2 στους Έλληνες και το 1/2 στους Βαλκάνιους γείτονες.

Ο αρχηγός Παπαπέτρου συμπεριφέρθηκε σαν ηγέτης, ο Νέντοβιτς είδε από το πρώτο μισό της σεζόν πέρυσι ότι στο ΟΑΚΑ μπορεί να ζήσει μεγάλες στιγμές και να ξαναβρεί τον εαυτό του. Αντίθετα, ο Μήτογλου είδε την Αρμάνι ως το ιδανικό επόμενο βήμα για τον εαυτό του, ενώ ο Χεζόνια είπε "όχι" στην πρόταση του Παναθηναϊκού για νέο συμβόλαιο (με τα οικονομικά δεδομένα να είναι ξεκάθαρα εδώ και καιρό), ρίχνοντας ο ίδιος την ευθύνη στον εαυτό του, αλλά χωρίς να έχει εξηγήσει μέχρι στιγμής τους λόγους.

Παράλληλα, παρέμειναν και οι Μποχωρίδης (ανακοινώθηκε σήμερα), Κασελάκης (όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες και απομένει να επισημοποιηθεί), αποκτήθηκαν οι Κέντρικ Πέρι, Ντάριλ Μέικον, Οκάρο Γουάιτ και Τζεχάιβ Φλόιντ, ενώ στο ρόστερ παραμένουν με ενεργό συμβόλαιο και οι Σαντ Ρος, Μπρέι, Παπαγιάννης και Μαντζούκας.

Η επόμενη δεδομένη κίνηση που θέλει ο Δημήτρης Πρίφτης για να «δέσει» το ρόστερ του είναι στη θέση "4". Εκεί που υπάρχει δεδομένα κενό δηλαδή. Και μάλιστα για αυτή τη θέση ο Έλληνας κόουτς θέλει Ευρωλιγκάτο παίκτη. Δηλαδή μια έτοιμη λύση, αθλητή με εμπειρία από τη διοργάνωση και όχι πρωτοεμφανιζόμενου, όπως έχει κάνει με τους Πέρι, Μέικον, Γουάιτ και Φλόιντ. Φυσικά για να ολοκληρωθεί το ρόστερ χρειάζεται και η απόκτηση ενός τρίτου σέντερ, Έλληνα, μιας και ήδη υπάρχουν 8 ξένοι στην ομάδα και στο πρωτάθλημα επιτρέπονται μέχρι 6.

Βάσει λοιπόν των αναγκών και των επιλογών που ήδη έχει στα χέρια του ο κόουτς Πρίφτης, σε συνδυασμό πάντα με τα στενά και συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα, αυτή τη στιγμή, κίνηση για point guard είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Δεν... βγαίνουν τα κουκιά!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει στη διάθεσή του για τις δύο θέσεις των γκαρντ τους Σαντ Ρος, Πέρι, Νέντοβιτς, Μέικον, Μπρέι και Μποχωρίδη, ενώ σε κάποια ιδιαίτερα σχήματα θα δούμε ξανά και τον Παπαπέτρου να «κατεβαίνει» στο "2". Σχετικά με τον point guard συγκεκριμένα, όμως, ο Πρίφτης θα στηριχθεί στον νεοαποκτηθέντα Πέρι, αλλά και στον Μέικον, τον οποίο φαίνεται να υπολογίζει περισσότερο για το "1" και πολύ λιγότερο για το "2", ενώ υπάρχουν από πέρυσι οι λύσεις των Σαντ Ρος, Μποχωρίδη και Μπρέι.

Άλλωστε, σε σχέση με πέρυσι (μην ξεχνάμε πως το ζητούμενο φέτος είναι να παρουσιαστεί αισθητά βελτιωμένη η ομάδα στην Ευρωλίγκα) στη θέση "1" έχει μια λύση παραπάνω αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός. Αυτή του Πέρι, μιας και ο Μπρέι ήταν ουσιαστικά ο αντικαταστάτης των Τζάκσον, Σάικς και Μακ που είχαν κατα σειρά αλλάξει στον άσσο. Αν όλη αυτή η... σύνθεση του παζλ, κάτω από συγκεκριμένα δεδομένα -επαναλαμβάνω- θα δουλέψει είναι κάτι που θα δούμε στο παρκέ.

Χωρίς φυσικά να πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια εξέλιξη μέσα στον Αύγουστο, να αποχωρήσει δηλαδή ο Μπρέι και ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει στην απόκτηση παίκτη στη θέση "1". Για να είμαστε απόλυτα σωστοί απέναντί σας, όμως, και για να καταλάβετε τη διαφορά του ρεπορτάζ σε δημοσιογραφικό μέσο και όχι στο twitter, επαναλαμβάνουμε πως βάσει των δεδομένων αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι» θα κινηθούν για Ευρωλιγκάτο 4άρι και Έλληνα σέντερ.

Ωστόσο, επίσης είναι δεδομένο πως δεν βιάζονται στον Παναθηναϊκό, πλέον. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που περιμένουν να ξεκαθαρίσει η πιθανότητα του ΝΒΑ (ανάμεσά τους και ο Χέιζ), οπότε οι τελευταίες μεταγραφικές υποθέσεις θα... τραβήξουν μέχρι τον Αύγουστο.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved